• 9.376.798 stemmen

Gesproken taal: Arabisch en Nederlands

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Hitte/Harara

De vriendinnen Nancy (Van Doesburgh) en Raja (Marhaben) gaan met de auto naar Marokko om spullen te kopen voor hun nieuwe henna- en nagelstudio. In Marokko ontmoeten ze iemand die een beroep op hen doet, iets wat grote gevolgen heeft voor hun vriendschap.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Aangenaam verrast door het optreden van Bracha van Doesburg.

kos schreef:

Nee, dat handelen op die manier hoort erbij, inclusief afdingen. Maar door van 8000 naar 1500 te gaan, wat natuurlijk nergens op slaat, impliceer je dat het dus wel oplichten is.

Ik ben nooit in Marokko geweest dus ik weet niet hoe het daar gaat, maar in China ging het ook met dergelijke verschillen. Meestal kreeg je het mee voor ongeveer 10% van het oorspronkelijke bod (en dat was dan wellicht nog veel te veel). Je moet ongeveer inzetten op 1% van wat ze als eerste zeggen. Dan doen ze net of ze door de bliksem zijn getroffen, maar als je wegloopt, is er ineens van alles mogelijk. Vond het niet altijd een prettige manier om je spullen te kopen, maar we hebben nu wel een 37-delig theeservies uit China (en het is heel overgekomen )

In Turkije en Griekenland gaat het in ieder geval niet zo.

avatar van stinissen

De film kijkt lekker weg.

En wat heeft die Nabila Marhaben een geweldig figuur en wat is ze mooi.

avatar van rose

rose

Bracha speelt ontzettend goed in deze film! De telefilms zijn erg sterk dit jaar!

avatar van lucdecoster

lucdecoster

stinissen schreef:

De film kijkt lekker weg.

En wat heeft die Nabila Marhaben een geweldig figuur en wat is ze mooi.

Het viel mij niet op. Ik zal op andere types vallen, denk ik.

avatar van gotti

Wel jammer dat ze verdomde slecht is. Het is een Miss-Marokko, geen actrice.

avatar van chiquita

chiquita

Miss Marokko Nederland om precies te zijn, wat dat ook moge inhouden.

avatar van rose

rose

Verschil met Bracha was erg groot idd...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

gotti schreef:

Wel jammer dat ze verdomde slecht is. Het is een Miss-Marokko, geen actrice.

Ik vond haar eerlijk gezegd niet zo knap eigenlijk. Mjah, smaken verschillen. Geef mij maar Brascha!

avatar van Hannes791

Hannes791

De film ontbrandde pas net voordat ze terug naar de boot gingen. Toen werd het heftig en interessant. Dialogen bleven overigens wel redelijk simpel.

avatar van neo

neo

Quido schreef:

Net als zijn voorganger zit ook Hitte dichtgeplamuurd met muziek, veelal afkomstig uit de popcultuur. Deze overstemt de dialogen meer dan eens.

Klopt niet. Er wordt best veel muziek gebruikt, maar het is juist veelal score van Bart van de Lisedonk die eronder is gemonteerd. Het is wel zo dat de momenten dat er popmuziek wordt gebruikt die overstemt.

avatar van Quido

Quido

Het liedje dat ie zelf schreef voor de film is overgens te downloaden via zijn eigen website: http://www.bartvandelisdonk.nl/

avatar van robertus65

robertus65

Jammer dat het allemaal wat moeizaam op gang kwam en in Marokko werd wel heel erg de nadruk gelegd op negatieve aspecten, daardoor had ik steeds het idee van waar gaat dit naartoe en wat wil je laten zien. Het drama zat pas op het de terugreis. Bracha van Doesvurgh zag er een stuk beter uit dan in Moordwijven.

avatar van Malick

Malick

Zijn het naïevelingen geweest of wisten ze gewoon niet beter door hun beperkte geestelijke vermogen. Vooral het stereotype blondine werd weer eens ouderwets goed neergezet. Het enige wat je naar de film kan opmerken is het feit dat ze een ongelofelijk dom stel samen waren. De één maakt nog dommere opmerkingen dan de ander en dan heb ik het niet eens over hun daden. Wist de blondine nu echt niets af hoe vrouwen zich moesten kleden in Marokko. Vandaar dat ik me ook afvroeg of de actrices het wel speelde of gewoon zichzelf waren. Het zou zomaar kunnen want ze waren het over nergens echt eens. Alleen dat ze naar Marokko wouden maar nog voordat we daar aankomen hebben ze al de nodige ruzies achter de rug. Je begint je dan al af te vragen op wat voor basis hun vriendschap is gebaseerd. Dus een teleurstelling die ik van te voren wel zag aankomen. Niet de minste uit de Telefilms van 2008 maar wel de meest stomme.

avatar van Naduah

Naduah

Ik vond het helemaal geen verkeerde film. Goed verhaal, wellicht niet top geacteerd, maar dat maakt het verhaal op zich niet minder. En ja...dit soort films roept weer reacties op als...domme blondjes...en naïeve mensen...etc. Er lopen genoeg naïevelingen rond en zeg nooit, dat het jou niet kan overkomen...je weet soms niet in wat voor soort dingen je als mens verzeild kan raken.

Ik vond hem lekker weg kijken in ieder geval.

Begon als een lekker-wegkijk-filmpje, echter....de film nam halverwege een wending waar ik echt naar van werd.

Heb er zelfs slecht van geslapen...

VAnwege die indruk 4 sterren.

avatar van willemfilm

willemfilm

Een redelijk onderhoudende Nederlandse film die uitpuilt van naìviteit.

avatar van Kikopuz

Kikopuz

Ik vond het wat houterig acteerwerk, maar desondanks redelijk spannend.

avatar van Nomak

Nomak

Heel fijne film om te kijken. Goed verhaal, een aanrader zou ik zeggen.

avatar van Quentin

Quentin

Vooral het bijzonder ongeloofwaardige scenario, waardoor de relatie tussen de twee hoofdspelers totaal niet overtuigt, speelt de film parten. Maar ook het spel van voormalig Miss Marokko Nederland Nabila Marhaben is ondermaats. Crijns’s Loverboy-aanpak - de film zo dicht mogelijk vol plamuren met slappe popsongs - brengt daar zeker geen positieve verandering in. 2*

avatar van Nomak

Nomak

Quentin schreef:

voormalig Miss Marokko Nabila Marhaben

Niet de echte Miss Marokko toch? Miss Marokko Nederland heb ik ergens gelezen. Alhoewel ik al die verkiezingen helemaal niet volg.

Er lopen wel veel knappere Marokkaanse meisjes rond, zowel in Nederland als in Marokko. Die Nabila is niets speciaal.

avatar van Quentin

Quentin

Ja inderdaad Marokko Nederland, maakt haar prestatie natuurlijk weer een stuk marginaler.

Greeneyelady1

Ik ben m nu aan het kijken. Deze film is gebaseerd op ware feiten. Nabila is inderdaad Miss Marokko van 2007 dacht ik alweer.. Juist omdat Nabil geen actrice is vind ik haar overtuigend acteren.

Bracha van Doesburg doet het ook erg goed naar mijn idee. Komt ook heel duidelijk naar voren dat Raja (gespeeld door Nabila) veel kwetsbaarder overkom (na het gebeuren) dan Nancy.

Ik vind dat dat deze film 5 sterren verdiend.

Ik ga nu weer verder kijken.

avatar van PersianKill

PersianKill

Greeneyelady1 schreef:

Ik vind dat dat deze film 5 sterren verdiend.

Ik ga nu weer verder kijken.

Hoe kan je al oordelen als je hem niet hebt afgekeken?

Greeneyelady1

Ik heb 'm al een keer eerder gezien op tv, vandaar..

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Aardig filmpje met alweer een erg mooie Bracha, maar waarom verschijnt/verdwijnt deze film al zo snel op een zender als Ned. 3?

avatar van Quido

Quido

Omdat het een van de telefilms van 2008 is, afgelopen zomer ook al op tv geweest.

Greeneyelady1

De eerste keer dat deze film werd uitgezonden, was ook op nederland 3. Ik weet zelf niet beter..

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Ok, maar moet er dan geen poen gevangen worden ?

Greeneyelady1

Het is een Tele-film. Volgens mij is het dan ook de bedoeling dat zo'n film op nederland 3 uitgezonden wordt. Net als die buitenlandse cinema films en zo.