• 9.373.531 stemmen

Murdered by My Father (2016)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bruce Goodison

Met onder meer: Adeel Akhtar, Kiran Sonia Sawar en Salman Akhtar

Plot Murdered by My Father

Shahzad is weduwnaar en vader van twee kinderen, die hij in het gareel probeert te houden. Hij heeft aan zijn vrouw beloofd dat hij ervoor zou zorgen dat zijn dochter met de juiste man trouwt. Salma wordt echter snel groot en terwijl haar geplande verloving met Haroon nadert, wordt ze steeds meer verliefd op de charismatische Imi, die haar ertoe aanzet haar traditionele familie achter te laten en samen een nieuw leven te beginnen.

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Deze was vandaag op NPO3

avatar van nadrin

nadrin

Heel overtuigend geacteerd van Adeel Akhtar. Verhaal wist me te boeien

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Te nikserig. Het is vooral een registratie die mij met vragen achterlaat en ik had liever gezien dat men daar antwoord op probeerde te vinden. Want waarom blijven immigranten zo hangen in hun eigen cultuur, terwijl deze immigranten toch gewoon Engels spreken en op het oog met de maatschappij meegaan. Toch blijft men bij hun middeleeuwse denkwijzen. Sociale druk? Maar waarom leg je met elkaar druk op of waarom ga je niet uit de groep? Of is het wat anders, zoals heimwee? Maar daar komt de film niet mee. En dan vind ik de film te kort om indruk te maken en vooral de vader irriteerde me al vrij snel. 2,0*.

avatar van stinissen

Deprimerende film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Donker drama over een jonge moslima, die zich wil onttrekken aan een gedwongen huwelijk en daarvoor uiteindelijk de ultieme prijs betaalt. Net als vrijwel alle films over eerwraak een bijzonder ongemakkelijke zit.