Séance (2006)
Met onder meer: Adrian Paul en A.J. Lamas
4,3 (868)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Séance
"5 college kids, one ghostly killer... you do the math."
De studente Lauren denkt dat in haar kamer de geest van een klein meisje rondwaart. Lichten flikkeren en objecten bewegen zonder dat er een levende ziel aan te pas komt. Kamergenoten Melina en Alison en vriend Diego denken dat Lauren het zich inbeeldt. Huisgenoot Grant gelooft haar. Hij ontdekt dat het studentenhuis ooit een appartementencomplex was. In Laurens kamer woonde toen de kleine Cara, die veertig jaar geleden in een liftschacht viel. Met Thanksgiving, als het huis verlaten is, besluiten de vijf studenten een seance te houden om de geest van het meisje op te roepen. Wat Lauren en de anderen niet weten, is dat je geen geesten kunt oproepen die er al zijn. Wie ze onbedoeld wel terughalen, is seriemoordenaar Spence. Híj vermoordde Cara en werd dertig jaar geleden geëxecuteerd. De vijf zitten als ratten in de val; Spence móet terug naar waar hij vandaan komt, voordat hij weer genadeloos toeslaat...
Spence
Diego
Student
Girl

joe black
eindelijk een horrorfilm die mij de muren niet deed opkruipen van frustraties. Deze film had een goed verhaal, wel een beetje kort en de acteurs vallen soms in zo van die horrorslachtoffer stereotypen maar het valt al bij al nog wel mee. 3* Goed ook dat de twee geesten nooit spreken. Het maakt je nieuwsgierig naar wat ze te zeggen hebben. Als ze wél zouden spreken zou ik het dan weer belachelijk vinden. Sprekende geesten.... . Dus goed gedaan!

kloete
Vreemde film. Karakterwendingen. Mensen waarvan je denkt dat het "meat for the grinder" zijn blijven over, "hero-material" gaat er aan.
Leuk. Zo blijft ie verrassen.
Voor het volwassen spook hebben ze ook een leuke acteur gebruikt. Weet zijn karakter creepy neer te zetten.
Het plot is wel wat cliché misschien, maar het verhaal wordt leuk gebracht.
Ik mis hier en daar wat schrik-effecten.
Toch van begin tot eind boeiend.

sporthaas
1 ster voor de bewegende beelden... Geen moment spannend.... slecht

samtari
Na een halve minuut had ik zoiets van , dit wordt echt helemaal niks. Gelukkig wordt ie daarna best spannend en soms echt creepy . 3 sterren

the-hague-pride
net gezien, goed verhaal, eens een keer wat anders. schrikken was het niet maar was best goed creepy

Naduah
Matige film. Ik heb hem wel afgekeken, maar echt boeiend vond ik hem niet, beetje ver gezocht ook, maar ja...horror is ook niet mijn ding. De personage van de moordenaar is wel een echte creep!

gringo
Niet superspannnend maar ook niet superslecht.En de 'highlander' (Adrain Paul) is inderdaad ontstervelijk,lol.
Je moet wel de aftiteling bekijken want tussendoor komt er nog wat

HeatWave
Zeer middelmatig tot bijna slecht, zo denk ik over deze film.
Dit doet zelfs al onder voor de Scream-trilogie die ik ook al niet echt heel hoog in het vaandel heb zitten.
Vreselijk aanstellerig akteergehalte met een vreselijk 13 in een dozijn gehalte van een verhaal, met ook nog eens alle horrorfilm cliché´s er bij die je maar verzinnen kunt.
Er zijn dan nog films die dit ook allemaal hebben maar er nog goed mee weg komen, maar bij deze film vond ik alles net iets te slap en te nep. Voor de paar leuke momenten die er nog in zaten wil ik deze film nog 2 sterren geven, en ik vind me zelf dan eigenlijk vrij mild.

cheris
Vond hem een beetje tegenvallen. Had er meer van verwacht. krijgt van mij 2.5*

Trance
Als dit horror is vraag ik me af wat mijn buurvrouw is. Slap verhaal, slap acteerwerk, alles was slap en flauw.

VS60*
Een erg matige horror met een gebrek aan... horror.
De prijs voor beste schrik-effecten heeft deze film naar mijn mening absoluut niet verdient. Af en toe komen er wat subtiele tenen-krommende momenten in voor, maar daar blijft het dan ook wel bij. Het 'enge' zoals je in een horror verwacht heb ik er niet in kunnen ontdekken.
Het verhaal is simpel en heeft overduidelijk verschillende invloeden vanuit andere films. Bij het dode meisje is wellicht van 'The Grudge' af gekeken. Dat was in ieder geval wel de eerste gedachte die bij mij te binnen schoot na het zien van het dode meisje.
Met het verhaal heeft met geprobeerd hier iets interessants van te maken door er een mysterieus tintje aan toe te voegen, maar doet helaas alsnog erg simpel en 'goedkoop' aan.
De acteurs zijn van matig tot redelijk te bestempelen. Als één van de meiden uit de groep aan het huilen schiet komt overduidelijk naar voren dat we hier niet met een stel goede acteurs te maken hebben. De acteurs die er het meest uit schieten zijn de neuk-grage grappenmaker uit het groepje, de vreemde jongen uit de andere kamer, het dode meisje en de schoonmaker. De rest presteert voldoende om niet af te haken.
Een kijkbare film, maar verwacht geen interessant spoken-verhaal met enge wentelingen en/of een goed plot.

seantogood
met deze film heb ik me prima vermaakt...
hoewel de acteurs nog een beetje zwak zijn..
en de verhaal is ..is vrij simpel gehouden ..
maar ja tegenwoordig..kunnen ze (bijna) niks nieuws verzinnen.!!
dus ik was wel tevreden.!!! met deze film ..OKE..De geesten(act) deden het goed..die maakte het spannender..door de gefloot ..enz..
*Zeer goed* vooral het niet praten van de geesten deden me de film Goed!!!
Lekker voor een avondje thuis. met ze allen op de bank.
Hij krijgt van mij !!!
3,5* voor de grappige/spannenden momenten!!!

zjandannybob
ik vond deze film vrij goed vanaf het begin..
alleen jammer dat het einde niet klopt, is dit niemand opgevallen?
toch 3.5* heeft me qwel geboeid de film

kasperkasper
matige film, totaal niet overtuigend overdreven acteerwerk, voorspelbaar niet origineel verhaal, niet eng en goedkoop.
wel interessant dat ze je toch anderhalf uur kunnen 'boeien' met maar bekant maar 1 filmlocatie
het enigste redelijk enge moment is als de filmopname van dat gekke kind het midden in de nacht opeens weer doet.
1.5 omdat de actrices wel lekker zijn

Lieke1976
Ik heb em afgekeken, maar kon me eigenlijk geen moment echt boeien...
Ik vond em niet echt spannend.

Hans Vons
In het begin dacht ik "nee he" weer zo'n dertien in een dozijnfilm met die giltieners, maar na een tijdje ging hij toch boeien. Het verhaal is leuk gekozen en de acteerprestaties vielen ook mee. Niet dat het een topfilm is, maar goed om te kijken. Je hoeft er niet bij na te denken. Ik geef de gradatie redelijk met een minnetje.

BlueJudaskiss
Zeer middelmatig tot bijna slecht, zo denk ik over deze film.
Dit doet zelfs al onder voor de Scream-trilogie die ik ook al niet echt
Waarom niet? Dat zijn toppers!

resensie
Poeh..geen goede film. Als de special effects wat meer budget hadden gekregen had het wat kunnen worden. Het acteerwerk is echter wel redelijk en zorgt ervoor dat je de film kunt uitzitten.
Ik geef de film 2 *

flyer
Dit is nu echte pulp slap verhaal slecht acteerwerk kortom helemaal niks. 0.5 ster meer niet

HeatWave
Waarom niet? Dat zijn toppers!
Toppers?
Ik hoop niet dat je dat echt meent.
´Scream heeft in elk deel wel een paar leuke momenten, maar topper vind ik een beetje overdreven.
Dat in de Scream-trilogie leuke dames mee spelen en dat dat deze filmreeks aangenamer om naar te kijken maakt dat is één ding waar ik me helemaal in mee kan leven ( En dan metname Neve Campbell, waar we helaas de laatste jaren niet al te veel meer van horen ). Maar voor de rest vind ik Scream ook niet echt al te boeiend, maar in ieder geval altijd nog beter dan dit geneuzel.

mikey
Goedkope haunted hause, enkele onlogische zaken zoals het feit dat er geen nooduitgang is. Lichtelijk kinderachtige en uitleggerige dialogen zorgen ervoor dat de spanning minimaal blijft. De aankleding van het decor is ook niet bepaald je van het. Het einde is regelrecht gejat van een broemde jaren 70 bezeten meisje verfilming. 1,5

Bloody Mary
Ik vond de film niet echt slecht, maar had hem anders verwacht. Het is niet echt een horrorfilm, eerder een thriller. De special effects laten te wensen over, en er zijn wat te weinig schrikmomenten zodat het soms nogal saai wordt. Heb me niet echt verschrokken in de film en vind ook dat er te weinig muziek/geluidseffecten in zitten. Er gebeurt te weinig in, pas naar het einde toe wordt het spannender. 2,5*

lanslots
Op het begin vond ik het een leuke film - op het begin ja! -, spannend en niet al te bloederig. Maar in het laatste halfuur of drie kwartier werd me pas duidelijk dat het écht een horrorfilm is. Het laatste deel was in één woord afschuwelijk - vond ik. Ik kijk denk ik geen horrorfilms meer, dat is niet echt mijn smaak weet ik nu...

NightmareLady
Ik vond de acteurs echt vreselijk! Gewoon tenenkrommend slecht en nep. Maar als je daaromheen kijkt, zoals ik deed, dan volgt er nog wel een aardig verhaal.
(maar vooral omdat de moordenaar in dit verhaal een enge griezel neerzette)

knusse stoel
Wat mijn commentaar op deze film is? Pubers die net het nest zijn ontvlogen en elkaar graag de stuipen op het lijf jagen. Je moet er van houden en het is niet bepaalt mijn smaak.
Het is zo'n film waarvan er dertien in één dozijn gaan, met andere woorden, er zijn veel van dit soort films en ze lijken veel op elkaar.

vampyrmaiden
ik had deze film al eens gekeken, maar na een andere film gekeken te hebben die echt giga tegenviel Amy dacht ik probeer het nog eens.
Eerlijk gezegd viel hij me alles mee. Ik vond het verhaal wel goed dat tijdens de séance die serialkiller ineens op de proppen komt en het eind was best een goede verrassing.
Ja, we hebben dit allemaal al wel eens gezien, maar eerlijk, dat geldt voor 98% van de films, écht verrasst word je bijna nooit. Maar toch vond ik dit echt wel een lekkere horrorfilm

Daan258
Terwijl ik gister door mijn oude dvdmap zat de bladeren zag ik opeens de titel: Seance, ik dacht: leuke titel, laat ik hem is opzetten zonder enige verdere informatie. Dit had ik beter niet kunnen doen want wat was het verschrikkelijk zeg. Dit moet haast wel één van de slechte spookfilmpjes zijn geweest die ik ooit heb gezien. XD
Bagger verhaal, Bagger acteerwerk en laat ik al helemaal niks zeggen over de effecten.

Producent van 'The Expendables' onthult met welke namen hij nog graag zou willen samenwerken

Russell Brand laat voor het eerst van zich horen na beschuldigingen van verkrachting en aanranding

Tijdelijk straatverbod voor vrouw die Matthew McConaughey al tijden lastigvalt

Licht aan het einde van de tunnel? Schrijversvakbond en de studio's komen dichterbij een akkoord
Realtimes | Publishing Network
Social media