Séance (2006)
Horror
84 minuten
geregisseerd door Mark L. Smith
met Adrian Paul, A.J. Lamas en Mike Kimmel
De studente Lauren denkt dat in haar kamer de geest van een klein meisje rondwaart. Lichten flikkeren en objecten bewegen zonder dat er een levende ziel aan te pas komt. Kamergenoten Melina en Alison en vriend Diego denken dat Lauren het zich inbeeldt. Huisgenoot Grant gelooft haar. Hij ontdekt dat het studentenhuis ooit een appartementencomplex was. In Laurens kamer woonde toen de kleine Cara, die veertig jaar geleden in een liftschacht viel. Met Thanksgiving, als het huis verlaten is, besluiten de vijf studenten een seance te houden om de geest van het meisje op te roepen. Wat Lauren en de anderen niet weten, is dat je geen geesten kunt oproepen die er al zijn. Wie ze onbedoeld wel terughalen, is seriemoordenaar Spence. Híj vermoordde Cara en werd dertig jaar geleden geëxecuteerd. De vijf zitten als ratten in de val; Spence móet terug naar waar hij vandaan komt, voordat hij weer genadeloos toeslaat...
Links
IMDb (4,4 / 783)Leuk. Zo blijft ie verrassen.
Voor het volwassen spook hebben ze ook een leuke acteur gebruikt. Weet zijn karakter creepy neer te zetten.
Het plot is wel wat cliché misschien, maar het verhaal wordt leuk gebracht.
Ik mis hier en daar wat schrik-effecten.
Toch van begin tot eind boeiend.
Je moet wel de aftiteling bekijken want tussendoor komt er nog wat

Dit doet zelfs al onder voor de Scream-trilogie die ik ook al niet echt heel hoog in het vaandel heb zitten.
Vreselijk aanstellerig akteergehalte met een vreselijk 13 in een dozijn gehalte van een verhaal, met ook nog eens alle horrorfilm cliché´s er bij die je maar verzinnen kunt.
Er zijn dan nog films die dit ook allemaal hebben maar er nog goed mee weg komen, maar bij deze film vond ik alles net iets te slap en te nep. Voor de paar leuke momenten die er nog in zaten wil ik deze film nog 2 sterren geven, en ik vind me zelf dan eigenlijk vrij mild.
De prijs voor beste schrik-effecten heeft deze film naar mijn mening absoluut niet verdient. Af en toe komen er wat subtiele tenen-krommende momenten in voor, maar daar blijft het dan ook wel bij. Het 'enge' zoals je in een horror verwacht heb ik er niet in kunnen ontdekken.
Het verhaal is simpel en heeft overduidelijk verschillende invloeden vanuit andere films. Bij het dode meisje is wellicht van 'The Grudge' af gekeken. Dat was in ieder geval wel de eerste gedachte die bij mij te binnen schoot na het zien van het dode meisje.
Met het verhaal heeft met geprobeerd hier iets interessants van te maken door er een mysterieus tintje aan toe te voegen, maar doet helaas alsnog erg simpel en 'goedkoop' aan.
De acteurs zijn van matig tot redelijk te bestempelen. Als één van de meiden uit de groep aan het huilen schiet komt overduidelijk naar voren dat we hier niet met een stel goede acteurs te maken hebben. De acteurs die er het meest uit schieten zijn de neuk-grage grappenmaker uit het groepje, de vreemde jongen uit de andere kamer, het dode meisje en de schoonmaker. De rest presteert voldoende om niet af te haken.
Een kijkbare film, maar verwacht geen interessant spoken-verhaal met enge wentelingen en/of een goed plot.
hoewel de acteurs nog een beetje zwak zijn..
en de verhaal is ..is vrij simpel gehouden ..
maar ja tegenwoordig..kunnen ze (bijna) niks nieuws verzinnen.!!
dus ik was wel tevreden.!!! met deze film ..OKE..De geesten(act) deden het goed..die maakte het spannender..door de gefloot ..enz..
*Zeer goed* vooral het niet praten van de geesten deden me de film Goed!!!
Lekker voor een avondje thuis. met ze allen op de bank.
Hij krijgt van mij !!!
3,5* voor de grappige/spannenden momenten!!!
alleen jammer dat het einde niet klopt, is dit niemand opgevallen?
toch 3.5* heeft me qwel geboeid de film
wel interessant dat ze je toch anderhalf uur kunnen 'boeien' met maar bekant maar 1 filmlocatie
het enigste redelijk enge moment is als de filmopname van dat gekke kind het midden in de nacht opeens weer doet.
1.5 omdat de actrices wel lekker zijn
Ik vond em niet echt spannend.
Zeer middelmatig tot bijna slecht, zo denk ik over deze film.
Dit doet zelfs al onder voor de Scream-trilogie die ik ook al niet echt
Waarom niet? Dat zijn toppers!
Ik geef de film 2 *
Waarom niet? Dat zijn toppers!
Toppers?
Ik hoop niet dat je dat echt meent.
´Scream heeft in elk deel wel een paar leuke momenten, maar topper vind ik een beetje overdreven.
Dat in de Scream-trilogie leuke dames mee spelen en dat dat deze filmreeks aangenamer om naar te kijken maakt dat is één ding waar ik me helemaal in mee kan leven ( En dan metname Neve Campbell, waar we helaas de laatste jaren niet al te veel meer van horen ). Maar voor de rest vind ik Scream ook niet echt al te boeiend, maar in ieder geval altijd nog beter dan dit geneuzel.
(maar vooral omdat de moordenaar in dit verhaal een enge griezel neerzette)
Het is zo'n film waarvan er dertien in één dozijn gaan, met andere woorden, er zijn veel van dit soort films en ze lijken veel op elkaar.
Eerlijk gezegd viel hij me alles mee. Ik vond het verhaal wel goed dat tijdens de séance die serialkiller ineens op de proppen komt en het eind was best een goede verrassing.
Ja, we hebben dit allemaal al wel eens gezien, maar eerlijk, dat geldt voor 98% van de films, écht verrasst word je bijna nooit. Maar toch vond ik dit echt wel een lekkere horrorfilm

Bagger verhaal, Bagger acteerwerk en laat ik al helemaal niks zeggen over de effecten.