• 8.903.720 stemmen

Geregisseerd door: Peter Markle

Met onder meer: John Candy, Richard Lewis en Abraham Benrubi

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Wagons East

"They came. They saw. They changed their minds."

Een groep kolonisten die ooit vol goede moed het Wilde Westen tegemoet ging, besluit weer oostwaarts te gaan. Natuurlijk moet er wél iemand de leiding hebben over het konvooi huifkarren… Dronkenlap John Harlow zal dat varkentje wel even wassen. Eenmaal onderweg dient de eerste aanval van de indianen zich al snel aan, maar als de aanvallers de reisbestemming horen, besluiten ze de kolonisten maar een handje te helpen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van dttom

dttom

Echt troep!

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Een van Candy´s laatste films en helaas ook een van zijn slechtste.

avatar van GerwinF

GerwinF

Sterker nog, het was zn laatste film want hij overleed nog voor het einde van deze film.

vic

nee klopt volgens mij niet. Hij stierf na het maken van de coole "cool runnings"

Deze had hij ervoor gemaakt maar kwam op de plank terecht en werd pas uitgebracht na zijn dood en volgens mij door zijn dood. Ik vind cool runnings ook een meer waardige laatste film dat deze troep

vic

Ik heb op IMDB gegeken en ik snap het niet meer. volgens imdb is cool runnings van 93, wagon east is van 94, maar canadian bacon is van 95 dus is dat zijn laatste film.

vic

even zijn bio opgezocht en hij stierf op de set van wagon east dus gerwinF heeft gelijk. Weer wat kennis opgedaan

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Beetje matige en rommelige film, herriner hem niet meer voor 100%, en dat terwijl ik hem nog niet zo heel lang geleden gezien heb. Zegt genoeg.

2,5

avatar van Wembleyfever

Wembleyfever

Candy stierf inderdaad tijdens het maken van deze film, die van 29 januari tot 10 maart 1994 werd opgenomen in Durango, Mexico. Echter, hij stierf niet op de set, maar in zijn hotelkamer, na een lange dag van opnames. De volgende morgen werd hij dood gevonden, half uit zijn bed hangend. Waarschijnlijk een zware hartaanval. De overige scènes met Candy werden herschreven (dus zonder Candy) of opgenomen met een stand-in.

Candy wou deze film ook niet maken, maar was dit contractueel verplicht.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie film, goed voor in de flop-lijst. Krijgt een 2* voor de moeite.

avatar van Nelusje

Nelusje

Wat een drama, de zwakste film van John Candy, niets aan!

avatar van the new guy

the new guy

Verbaast me toch dat hij zo laag krijgt. Zo slecht is hij nou ook weer niet. Best aardige grappen, leuk voor de zaterdagmiddag.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik had vandaag een filmdagje met Daredevil en Wagons East, waarvan deze de uitschieter is, na Daredevil (die viel erg tegen) had ik slechte zin in nog een film maar het is me reuze mee gevallen. Ik dacht dat dit een echte rot film zou worden aangezien de recencie in de Veronica-gids, normaal gesproken speelt John Candy erg goed, en ook in deze film al had ik iets anders verwacht. Richard Lewis was iets minder maar toch niet echt zeer vervelend, de grappen waren opzicht goed genoeg geslaagd voor een soort van Western parody. Niet echt een topper dat klopt, en sommige momenten waren een beetje saai en flauw, maar als je deze film gewoon met verstand op nul gaat kijken kun je lachen, wat ik heb gedaan.

2,5* (zelfs kans op verhoging naar een 3,0*)

avatar van rotjuh

rotjuh

Ben groot John Candy fan.... alle commentaren doorgenomen ga ik er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vanuit dat DIT zijn laatste film is geweest.

Uit respect voor jij werk 5 sterren maar ga deze film, om John goed te herinneren, maar niet kijken, heb nl nog geen flops van hem gezien en wil dat zo houden.

avatar van Pete_033

Pete_033

rotjuh schreef:

avatar van rotjuh

rotjuh

[/quote]DIT is de allerlaatste film waaraan hij heeft meegewerkt niet de allerlaatste film die is uitgekomen met Candy in de hoofdrol. [/quote]

Thankx voor het detail neuken en het corrigeren Pete lol

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Tijdje geleden gezien en enorm tegengevallen.

Flauwe en voorspelbare humor. Film werd nergens echt leuk. Ondanks dat vond ik dat Candy toch goed zn best deed qua acteren.

Ik heb altijd erg genoten van de films van John Candy en kan Uncle Buck en Planes, Trains and Automobiles zeker aanbevelen. Maar zeker niet deze. John Candy RIP.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

De laatste film waaraan John Candy heeft gewerkt, welke jammer genoeg ook nog erg zwak is. Deze film is verre van een typische Candy film, en stelt op een hoop vlakken teleur. John Candy vertolkt zijn rol zwak, hij wilde deze film niet maken zo schijnt, en dat is ook wel duidelijk te zien. Verder bevat de film gewoon te weinig humor, en al zeker geen humor die je van Candy kon verwachten. Daarbuiten is het verhaal ook gewoon matig waarin een enkele bijrol nog wel redelijk grappig is maar de rest verder ook ontzettend zwak is.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Gekeken omdat John Candy erin speelde, viel enorm tegen. Maar ik hou dan ook totaal niet van westerns.

Voor John, eigenlijk is de film John onwaardig, 2*.

avatar van teigertje

teigertje

Een amusante en leuke komische western.

Niet de Beste film van de legendarische komiek John Candy maar zeker ook niet de minste film.

De rating hier is veel te laag en de film verdient beter.

Grappige scenes een film die meer dan de moeite waard blijft.