• 9.159.792 stemmen

Island of Doomed Men (1940)

Thriller / Drama | 68 minuten

Genre: Thriller / Drama

Geregisseerd door: Charles Barton

Met onder meer: Peter Lorre, Rochelle Hudson en Robert Wilcox

Plot Island of Doomed Men

"There's no escape... from his FIEND'S PARADISE of torture!"

De sadistische Stephen Danel is de baas op een gevangeniseiland, waar hij de gevangenen met grote regelmaat martelt en ze misbruikt voor slavenarbeid. Mark Sheldon, agent voor de regering, gaat naar het eiland om daar te infiltreren en Danel op heterdaad te betrappen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Stephen Danel

Lorraine Danel

Mark Sheldon

Doctor Rosener

Mitchell

Ames - Parolee (onvermeld)

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

IK geef de voorkeur aan deze poster: link.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Film komt een beetje afgeraffeld over. Het verhaal heeft de potentie om hier iets groots en spectaculairs van te maken, maar dit is mijn inziens een beetje uitgebleven.

Peter Lorre zet overigens een geweldige rol neer!

avatar van joolstein

joolstein

Afgezien van de aanwezigheid van Peter Lorre, die hier op grandioze manier de sarcastische Stephen Danel speelt, is er verder maar weinig leuks te beleven in deze B-film. Lorre is een slavendrijver die op zijn eigen eiland, criminele witte slaven tot slavenarbeid dwingt. En die er zelfs niet voor terugdeinst om zijn eigen vrouw Lorraine (Rochelle Hudson) gevangen te houden. Dat klink best veel belovend maar het valt in alles vooral tegen. Rochelle Hudson acteert afschuwelijk en de rest van de cast ziet er ook uit alsof ze liever ergens anders willen zijn. Maar ook het script laat veel te wensen over omdat het door toevalligheden aan elkaar hangt. Toch geef ik de film een voldoende omdat het verhaal, dat weliswaar erg veilig is, onderwerpen als sadisme, vrouwen- en dierenmisbruik, slavernij en corruptie van macht, bezit. Daarnaast zien we Robert Wilcox die undercover opereert als "Mr. Smith" een paar maal gegeseld worden. Iets wat niet alledaags was in dit soort oudere B-films. Door Peter Lorre en de potentie van het verder simpele verhaal is er net genoeg entertainment om deze film te bekijken. Als is wel erg mager!

avatar van Brix

Brix

• 19440 berichten

Met lage verwachtingen begon ik aan een kijkbeurt v." Island of Doomed Men" (via de DVD die ik al een tijdje op de plank had liggen)

Die viel echter dik mee.

Lorre speelt in deze B-productie op A-niveau.

Hij zet een overtuigend gemeen type neer waar je u tegen zegt.

Geweldige acteur.

Robert Wilcox kende ik niet echt, al heb ik wel eens eerder een paar films met hem gezien zoals bleek tijdens het opzoeken van zijn filmografie.

Een acteur die niet oud werd door zijn alcoholisme (45)

Hij vulde hier zijn rol behoorlijk in vind ik.

Datzelfde vind ik ook van Rochelle Hudson.

De opmerkingen van mede MM gebruiker joolstein kan ik niet plaatsen.

Hudson acteerde m.i. in de stijl die destijds gangbaar was in dergelijke films, en viel mij daarbij niet negatief op.

Zij werkte al eerder samen met Lorre in "Mr. Moto Takes a Chance" (1938)

Een goede keuze voor de rol van kampbewaker Captain Cort vond ik Charles Middleton.

Die was altijd sterk in het spelen van snoodaards.

Tot mijn aangename verrassing zag ik Bruce Bennett nog opduiken als een van de kampbewakers.

Een bijrolletje, maar hij was dan ook nog maar kort bezig onder zijn nieuwe naam Bennett, om het imago van Tarzan acteur van zich af te schudden.

In die rol, en onder zijn eigen naam: Herman Brix, had hij wereldwijd veel succes, maar werd getypecast.

Na succesvol te zijn geworden onder zijn nieuwe artiestenaam gebruikten (of beter misbruikten) de filmverhuurders die naam dan weer bij het her-promoten van de oudere Tarzan producties.

Als fan van de man vond ik het wel een leuk extra hem hierin tegen te komen.

Ik ben liefhebber van B-films en vind het nog steeds fijn te zien wat men in redelijk korte tijd op het witte doek kon brengen.

Films van net iets over een uur lengte gaan er bij mij altijd in als koek.

Het verhaal vond ik vermakelijk, maar zonder Lorre kan ik het mij niet voorstellen.