Mama's Boy (2007)
Komedie / Drama
93 minuten
geregisseerd door Tim Hamilton
met Jon Heder, Diane Keaton en Jeff Daniels
Jeffrey Mannus (Jon Heder) is 29 en woont nog steeds bij zijn moeder Jan (Diane Keaton). Het rustige en vooral makkelijke leven daar bevalt hem prima. Maar als zijn moeder Mert Rosenbloom (Jeff Daniels) ontmoet en deze bij hen komt inwonen, begint Jeffrey te vrezen voor zijn plaats in het huis van zijn moeder.
TRAILER
Grootste manco aan de film zijn de onwaarschijnlijke personages, die nooit echt menselijk worden. John Heder is té overtuigend in zijn rol als sadistische maniak, waardoor zijn transformatie tot menselijke goedzak gewoon niet overkomt. Daniels en Keaton daarentegen zijn nauwelijks meer dan typetjes en juist hun gebrek aan karakterontwikkeling maakt hun personages onwaarschijnlijk.
De film was zelfs beter geweest als men Heder compleet had laten doordraaien en er een horrorfilm van was gemaakt, want behoudens het eerste half uur viel er weinig te lachen.
Gelukkig zijn er ook nog positieve dingen te vermelden: de paar wél geslaagde grappen, zoals het hypocriete meisje dat niet kan zingen (Idols) of de presentatie van zelfhulpgoeroe Daniels (Dr. Phil) zijn sterk én herkenbaar. Daarnaast laat de film je toch met een fijn gevoel zitten, ondanks het afgeraffelde einde.
De eerste recensies van Mama's Boy deden het ergste vermoeden, maar de film is prima voor een regenachtige maandagavond. 3***
...met een onuitstaanbare John Heder in de hoofdrol.
Helemaal mee eens. Word ook eens hoog tijd dat die Heder eens wat anders doet dan zijn eigen Napoleon Dynamite imitatie voor de zoveelste keer. Behalve Faris was er weinig goeds te vinden hier, zelfs Daniels en Keaton waren matig en de grappen waren op 1 hand te tellen. 2*
Het is zo te zien dat het een slechte film is.
Ik noem `t geen komedie, het leek wel een drama.
Behalve Faris maakte er iets van.
Lachen....nee.
Nog eens zien....nee.
Misschien voor de liefhebber van dit genre.
Had veel meer verwacht.
Melige komedie met een onuitstaanbare John Heder in de hoofdrol.
Inderdaad, onuitstaanbaar, vaak vreselijk naief, soms ontroerend en vaak een vreselijke verwend kind

Maar het leuke aan deze film is dat het niet irriteert of dat het wordt overdreven. De altijd grappige Anna Faris zorgt voor de nodige tegenwicht . De film heeft iets weg van 'Failure to Launch' (volwasse woont nog thuis) maar daar houdt de vergelijking echt op. Een lekkere chaotische film.
Een *3.5
Op een gegeven moment, waren er gewoon letterlijk dingen uit die film overgenomen, of was het nou andersom?:P
Maar iig, deze film was zeer flauw, om vergelijkingen te maken, Mr. Woodcock was al geen hoogstaande film, maar de grappen waren daar naar mijn mening duidelijker geslaagd.
Het drama-element heb ik niet opgepikt het was te sarcastisch en niet reeel om ook maar een moment serieuze gevoelens bij te krijgen.
Al met al een redelijke komedie die op een zondagmiddag uitstekend voor vermaak kan zorgen.
Vooral wanneer de strijd tussen zoontje (lief) en haar vriend losbarst.
Hij is in ieder geval beter dan wat ik op voorhand verwacht had.
Lijkt wel kwa verhaal sterk op Mr Woodcock.
Alleen vind ik de humor hier iets beter.
Leuk voor een avondje.
De cast is iig prima. John Heder is hilarisch en Anna Farris is weer om van te genieten. Altijd die onozele types die ze speelt, en ze ziet er natuurlijk goed uit.
Alles bovendien overdreven, die typetjes.
2,5

Ik vond het niet echt een comedy,
verhaal was ook niet zo boeiend, het enige waarom ik keek is omdat ik Jon Heder vaak wel lache is om naar te kijken.
Je weet wel al snel waar het naar toe gaat,stoort opzich niet.
Leuk voor een keertje.
Kleine voldoende