HannaHannah (2007)
6,8 (192)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 26 april 2007
Plot HannaHannah
Wanneer het veertigjarige huwelijksfeest van de ouders georganiseerd wordt, probeert buitenbeentje Hannah er op alle mogelijke manieren onderuit te komen. Door toedoen van haar nieuwe vlam, of liever gezegd onenightstand Victor, belandt ze toch op de familievergadering ter voorbereiding van het grote feest. Victor ontpopt zich tot de ideale zwager. Hij negeert de verbijsterde Hannah en stort zich vol overgave op de organisatie van het feest. Tot overmaat van ramp nemen ze nog de verantwoordelijkheid op zich om het belangrijkste onderdeel van het feest, de partyboot, gratis te regelen. Met gemengde gevoelens ziet Hannah hoe haar familie haar nieuwbakken vriend binnenhaalt.
HannaHannaH
Father
ERSBERICHT A-Film Distribution
Amsterdam, donderdag 22 maart 2007
HANNAHANNAH IN PREMIÈRE
Op 22 april zal de Nederlandse speelfilmfilm HannaHannah haar première beleven. De feestelijke vertoning vindt plaats in aanwezigheid van Cast en Crew in bioscoop Cinerama te Rotterdam. HannaHannaH, geregisseerd door Annemarie van de Mond (Droog, Beet) en geproduceerd door Jacqueline de Goeij (Zus en Zo) zal vanaf 26 april in enkele bioscopen te zien zijn.
Hannah, gespeeld door Gouden Kalf-winnares Maria Kraakman (Guernsey, Olivier etc.) heeft een afkeer van familieaangelegenheden en wanneer het veertigjarige huwelijksfeest van haar ouders georganiseerd wordt, probeert ze er op alle mogelijke manieren onderuit te komen. Het optreden van haar nieuwe vlam Victor, gespeeld door Antonie Kamerling (Feestje, Ik Ook Van Jou, All stars) als ideale schoonzoon zorgt echter voor een onverwachte wending.
HannaHannaH is een telefilm geproduceerd door Zoo Pictures in co-productie met de KRO. Deze productie kwam tot stand met steun van: CoBO-Fonds, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, Ministerie OCW en het
Rotterdamse Fonds voor de Film en Audiovisuele Media.
Voor meer informatie: www.a-film.nl
(stillfotograaf: Victor Arnolds)
Ben benieuwd. Schijnt een Hugh-grant achtige rom-kom te zijn, hoorde ik net in DWDD.
Regisseuse van de Mond maakte eerder al Beet, met Lodeizen, die erg leuk was...
Fontane
Nou en het is absoluut een romantische komedie, maar dan wel echt 'op z'n hollands' (Overigens niet op z'n Kim Hollands) Voor mij was deze telefilm echt de beste uit het telefilm 2007 seizoen. De sfeer is heerlijk in deze film, het verhaal is leuk en je kunt je erg goed mee identificeren. Daarnaast is de casting van deze film erg goed gedaan! Je ziet echt de juiste acteurs en actrices op exact de juist plek! Geweldig! Voor mensen die nog meer willen lezen klik hier maar even! (Wel wat spoilers!)
4,5/5! (een echte Must See!)
hinie
Ben benieuwd hoe Antonie Kamerling het hier vanaf gaat brengen.
Fontane
Ben benieuwd hoe Antonie Kamerling het hier vanaf gaat brengen.
Goed!
Robbie H.
Af en toe hard gelachen, hoewel de film daar waarschijnlijk niet voor gemaakt is. En Kraakman heeft een hele vreemde, maar leuke manier van acteren in deze rol. 4 sterren.
centurion81
- 2067 berichten
- 1990 stemmen
Ik vond het een prachtige film met een familie vol types die we allemaal wel kennen en een subtiel relatiespel tussen Kraakman en Kamerling. Mooie acteerprestaties ook.
neo
Had meer in gezeten. Zeikende Kraakman is erg leuk. Er zijn genoeg ingredienten om dit tot een leuk geheel te brouwen, maar werkt niet helemaal. Het teveel aan familieleden speelt hierbij ook een rol. Blijkbaar dacht de scenarioschrijver(s?) dat een hele grote familie voor meer chaos en plezier zou zorgen. Dat doet het ook wel, maar zo lijkt het wat onevenwichtig verdeeld en krijgt niet iedereen genoeg aandacht. Een krappe voldoende. 3 sterren
Quentin
Die gehandicapte broer was uitermate irritant, voor de rest wel aardig.
Toch heel leuk gedaan. Zat inderdaad meer potentie in, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het geweldige spel van Kraakman en Kamerling.
Kamerling heb ik zelfs nog nooit zo goed gezien. Van Kraakman ben ik altijd wel fan geweest. Heb nog geen slechte rol van haar gezien.
Herkenbare familieweekend spanningen, dat was ook goed gedaan en knap geschreven.
Jammer dat er een aantal typetjes in de film zaten; de ouders, die ook overdreven oud (en nep) geschminkt waren en in oude vodden gekleed waren, alsof ze klaarstonden voor een amateurtoneel voorstelling.
De verstandelijk gehandicapte jongen was ergens wel grappig, maar toch ook een typetje.
Quido
Spel was erg goed, maar de film ontbreekt het aan (komische) momenten en is eigenlijk te traag. Vond de regie ook wat braaf en 'angstig'. Had af en toe best iets uitvergroot mogen worden allemaal. Kees Boot, Kees Hulst en Marcel Hensema hebben de lach aan hun kont hangen, maar kregen hier veel te weinig ruimte om dit te tonen. Hoor in mijn omgeving veel mensen die Kamerling niet mogen, maar heb hem eigenlijk altijd wel sympathiek gevonden (maar niet altijd even goed). Hopelijk krijgt hij nog meer kansen.
Matig telefilmfilmjaar, helaas.
neo
Mocht hem altijd vooral niet omdat ie altijd acteerde als een natte krant. Dit is echt, na veel te hebben gezien, zijn eerste goede rol.
martlybra
Ik vond het niet echt een Romantische Komedie, eerder een Romantische drama. Maar Antonie acteerde goed!
Inderdaad jammer van de vele typetjes, vooral de zwakzinnige broer, de Australische zus met zoon.
2½ *
Was juist blij dat Kees Boot nu eens niet z'n voorspelbare cup-a-soup/all stars trucje deed. Hij laat hier zien meer dan dat te kunnen. Ook wel belangrijk voor zijn carriere dat hij eens iets anders doet.
Marcel Hensema had uiteindelijk maar een heel klein bijrolletje ja.
Quido
Het had ook allemaal wel wat kleiner gemogen, maar omdat men duidelijk met typetjes bezig was, had men daar wel iets verder in mogen gaan. Te veel twijfel.
Kraakman en Kamerling daarentegen waren wel mooie 'echte' personages.
hinie
Ik kreeg heel de tijd het idee, dit scenario al gezien te hebben in grote lijnen. Had dat iemand meer?
Vond Antonie ook erg goed spelen. Tanja Jess vond ik vreselijk.
hinie
Waarom had iedereen van de familie een brabants accent en Hannah niet?
Mug
Waarom had iedereen van de familie een brabants accent en Hannah niet?
buitenbeentje Hannah... om het dus nog eens extra te benadrukken. Dit soort flauwe dingetjes en hier en daar over-aanwezige personages (Wim, who else) maken van HannahannaH een middelmatige voornamelijke feel-good filmpje die geheel gedragen wordt door het samenspel van Kraakman en Kamerling. Als Brabander met een grote familie waren veel zaken herkenbaar, m.n. de strubbelingen van de voorbereidingen van zo'n 'ultragezellig' familiefeestje + het non-vermogen met elkaar te communiceren, incl. de onderhuidse irritaties die nu en dan schreeuwend uitgesproken worden.
Vermakelijk, maar de humor + typetjes waren behoorlijk grensoverschrijdend nu en dan qua irritatie. Toch 3*.
Eens met Kapp. Kraakman en Kamerling zijn erg leuk; vooral een zeikende Kraakman, die ik van seconde 1 al erg leuk vond. Het grootste probleem van de film is de hoeveelheid karakters en enkele uiterst vreemd plotpunten, zorgen ervoor dat de film helaas niet helemaal werkt. Toch is dit tot nu toe de beste telefilm van dit jaar (Anna nog niet gezien).
hinie
Dan denk ik dat deze de beste voor je blijft.
robertus65
Bestaat er iets burgerlijks dan een feest organiseren van een doorsnee Nederlandse familie? Nee dus. Hierbij moet ik u mededelen dat u NIET GESLAAGD bent, ondanks de paar grappige accenten en het goede spel van Kraakman.
raymon
Ik vind die kraakman 3 keer niks!
Ze heeft geen look, ze valt naar mijn idee niet op. Vind er ook niet echt mooi. Ze heeft toch 2 jaar geleden een kalf gewonnen?? Op het laatste festival kon ze gewoon zo doorlopen, de pers en de andere tv journalisten wisten niet wie het was ik wist het pas toen ze eenmaal door de deur heen was, iemand heeft het volgens mij ook nog genoemd tijdens het festival..
Kraakman speelt hier ook het lelijke eendje van de famillie (constant boos kijken en sjek roken helpt haar goed). Niet zo raar dus dat je d'r 'lelijk' vind. Vond d'r geweldig hier én in Guernsey. En dat tv journalisten haar niet kennen is geheel hun probleem natuurlijk. Alles wat iets minder dan twee keer per dag in het nieuws komt is niet interessant natuurlijk.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?