• 9.378.933 stemmen

Lady Chatterley (2006)

Drama / Romantiek | 168 minuten / 220 minuten (tv-versie)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 168 minuten / 220 minuten (tv-versie)

Oorsprong: Frankrijk / België

Geregisseerd door: Pascale Ferran

Met onder meer: Marina Hands, Jean-Louis Coulloc'h en Hippolyte Girardot

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Lady Chatterley

Lady Chatterley leeft met haar echtgenoot, maar hun huwelijk is een saaie bedoening geworden, nadat hij in W.O.I verlamd is vanaf zijn middel. Haar opgekropte passie ontvlamt wanneer ze Parkin ontmoet, die haar haar seksualiteit laat herontdekken.

avatar van neo

neo

Voor mij waren nu juist de rustige overgangen van de ene in de andere scene en de schoonheid van de natuur grote pluspunten. De film bevat degelijke romantisch verwikkelingen, ook wel ''lage tempo romantiek'' in de volksmonds genoemd. Béatrice Thiriet's legt regelmatig korstondig ergens het accent op met korte stukken muziek. Heel mooi gedaan.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het een schitterende film. Mooie beelden van de natuur die inderdaad de overgang van de ene scene naar de andere heel rustig brachten. Het film is inderdaad erg traag maar door de schitterende beelden, de mooie details die in beeld gebracht worden, het mooie liefdesverhaal en de sterke chemie tussen de twee acteurs heb ik me geen moment verveeld. De dialogen waren inderdaad niet erg uitgebreid maar ik heb niet het gevoel dat het de film iets tekort deed. Verwacht hier geen indringend en meeslepend verhaal maar laat deze film met zijn mooie beelden gewoon over je heen komen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Fraaie, liefelijke verfilming van D.H. Lawrence's tweede versie van het Lady Chatterley-verhaal ("John Thomas and Lady Jane"). Erg mooie, rustgevende beelden en een opvallende montage.

Ik heb de indruk dat je, als je de scènes met personen wegknipt, nog altijd een kleurrijke natuurdocumentaire overhoudt.

Prima geacteerd door een uitstekende cast, waarbij de ingetogen, sfeerbepalende wijze waarop Marina Hands de titelrol invult in het oog springt. Subliem.

Wel jammer dat de film franstalig is. Ik vind Frans een prachtige taal, maar dat is toch een minpunt voor een Engels verhaal dat in Engeland speelt.