Genre: Drama / Roadmovie
Nederland / Verenigd Koninkrijk / België / Frankrijk
Geregisseerd door: Jan-Willem van Ewijk
Met onder meer: Matthijs Bourdrez, Jan-Willem van Ewijk en Brigitte Baladié
IMDb beoordeling: 6,9 (57)
Gesproken taal: Nederlands
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Nu.
"Now is the time to live again"
Rose en Jaap, twee geliefden die van elkaar gescheiden zijn, spreken elkaar toe in intieme voice-overs. Hij in het Nederlands, zij in het Frans, de taal van haar geboorteland. Het gemis valt hen zwaar, Jaap wordt er zo onder bedolven dat hij nauwelijks functioneert. Af en toe ziet hij haar in een visioen of voelt haar troostende armen om zich heen. Hij probeert uit het leven te stappen, maar wordt gered door zijn beste vriend JP. Deze womanizer tegen wil en dank neemt hem mee naar Frankrijk, om Rose te bezoeken.
Jan-Willem van Ewijk (1970) werkte als vliegtuigontwerper en investment banker. Nu. is zijn regiedebuut, dat hij in zijn vrije tijd schreef en produceerde.
(bron: filmfestival.nl)
De film kent wat opstartproblemen, maar na een half uurtje schittert het. Goed geschreven en wonderlijk goed geacteerd. Alleen jammer van de video.
De Mees
07/11/08 Cinema Delicatessen to distribute "Nu." in Benelux
We are excited to announce that we have signed and agreement with Dutch distribution company Cinema Delicatessen for the DVD, TV and Internet distribution of the 80 minute feature "Nu." within the Benelux. Official DVD release of "Nu." is expected to take place early 2009.
Bron: Propellor Film
De dvd krijgt een release in de lente.
It will have English, French and Dutch subtitles and dolby 5.1 surround audio for those geeks among you who have their own surround system at home.
robertus65
Wat een vervelende roadmovie is dit. De 76 minuten zijn bijna niet door te komen. Waarschijnlijk alleen interessant voor juryleden, want de film viel in de prijzen.
93.9
Leuke ideetjes, maar blijft de hele film erg krampachtig snobistisch grachtengordel-geneuzel.
'Ik had zoiets van":
Die twee vrienden uit die bierreclame die elkaar weer tegenkomen op een boot in de grachten van A'dam.
Zij maken een autoritje door Frankrijk en laten hun gevoelige trekjes zien (die boefies) , want dat vind het Viva/Yes/Marie-Clair vrouwtje aandoenlijk
gauke
Zo slecht als mijn voorgangers hier vond ik de roadfilm niet; hij was vooral visueel niet zo sterk en de regisseur heeft wat teveel hooi op de vork genomen door naast de regie en productie, ook een van de hoofdrollen voor zijn rekening te nemen.
Verder is het verhaal wat warrig, maar het melodrama, over twee vrienden die elkaar opnieuw hervinden, is subtiel, dromerig, treurig, aangrijpend, ingetogen en gewaagd en de situaties zijn herkenbaar.
cantforgetyou
Vreselijke film. Zo slecht. De acteurs zijn totaal niet interessant. Het verhaal is vaag en sloom. Zonde van mijn tijd. Gelukkig heb ik tijdens de film gewoon de afwas gedaan en het huis gestofzuigd, ha, ha, ha.
bencramerben
Poeh wat slecht acteerwerk. Wel een fijn sfeertje. Iemand enig idee welke ringtone-melodie in de beginscene is gebruikt?
Populaire horrorthriller 'Curve' van Iain Softley keert deze week alweer terug op Netflix
Halloween staat voor de deur: hier vijf legendarische regisseurs en hun favoriete horrorfilm
Bizarre theorie over man Anne Hathaway (40) gaat viraal: 'Ik zoek naar je in een volgend leven'
Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord
Realtimes | Publishing Network
Social media