• 8.846.479 stemmen

Neoneun Nae Unmyeong (2005)

Drama / Romantiek | 121 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titels: You Are My Sunshine / 너는 내 운명 / 너는 내 運命

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Jin-pyo Park

Met onder meer: Jeon Do-yeon, Hwang Jung-min en Na Moon-hee

Gesproken taal: Koreaans

Plot Neoneun Nae Unmyeong

De vrijgezel Seok-joong, die nauwelijks ervaring heeft in de liefde, wordt op het eerste gezicht verliefd op de prostituee Eun-ha. In eerste instantie toont ze geen interesse, maar geleidelijk raakt ze gevleid door de toegewijdheid van Seok-joong. Na een tijdje trouwen ze, maar op een dag ontdekt Eun-ha dat ze met HIV is besmet en besluit Seok-joong te verlaten.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Priller

Priller

Bovenstaande is voor mij één van de beste Koreaanse films die ik tot op heden heb bekeken. Best wel jammer dat nog niemand een reactie gaf op deze parel. Enerzijds komen alle personages heel geloofwaardig over. Anderzijds - omdat de film kan worden opgesplitst in 2 delen - vind ik de overgang van romantiek naar drama heel geslaagd. En toch overheerst liefde van begin tot eind.

Seok-joong komt in den beginne over als een 'boertje' die maar al te gauw wil trouwen. In het eerste deel van de film krijgt de kijker een leuk verhaal voorgeschoteld van hoe de vrijgezel het hart van Eun-ha kan veroveren.

Na hun huwelijk, meteen ook het tweede deel van de film, is het andere koek. Ik ga geen spoilers meegeven maar bovenstaande beschrijving van deze film is niet helemaal correct. Eun-ha ontdekt pas véél later dat ze het HIV-virus heeft opgelopen en is dus niet de reden dat ze Seok-Joong verlaat!

Deze 120 minuten werden fantastisch ingevuld en ik geef 4.5 sterren !

avatar van BBarbie

BBarbie

Wat begint als een lieve, vriendelijke romcom over een naïeve jongeman en een charmant hoertje, verandert halverwege de film in een drama waarin het koppel van de ene ramp in de andere struikelt. Was de film hard op weg naar een hoge waardering mijnerzijds, door het totaal andere karakter van het tweede deel is dat een stukje minder geworden. Het drama wordt veelal te dik aangezet en het gevaar van overacting ligt voortdurend op de loer.

Dat neemt niet weg dat met name Do-yeon Jeon zich weer van haar beste zijde laat zien. Ik heb haar tot nog toe in drie andere films –Haepi Endeu (1999), Milyang (2007) en Hanyo (2010)– aan het werk gezien en ik moet vaststellen dat het een uitstekende actrice is. Een van de beste uit Zuid-Korea.