Genre: Komedie / Drama
6,1 (618)
Gesproken taal: Nederlands
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Firmin
Ex-bokser Firmin Crets woont in een bescheiden rijhuisje. Jaren geleden, in 1979, had hij een passionele liefdesrelatie met Germaine. Die eindigde abrupt toen Freddy White, Firmins grote concurrent, hem tijdens een belangrijke wedstrijd in het oor fluisterde dat hij 'het' met Germaine had gedaan. Gekwetst door Firmins twijfel aan haar trouw, verliet Germaine België. Firmin bleef alleen achter met een gebroken hart en uiteindelijk ging hij aan de slag als klusjesman in de boksclub van zijn gewezen concurrent White. Maar na bijna dertig jaar keert Germaine plots terug naar haar geboortestad.

gauke
Voorspelbaar, soms bevoogdend verhaal en het geboden spel is aan de magere kant, maar dat ligt waarschijnlijk aan de armetierige dialogen. De humor is voor mij flauw en zit vol cliché's. Nee dan heb ik betere Belgische films gezien.

lvlvlv
Heerlijke komedie, ben zelf van België en dacht:" ach, weer een film van bij ons, die zijn niet zo heel vaak goed"
Maar ik heb me aangenaam verrast, het boksen, de liefde en de wondend

ibendb
Chris Van Den Durpel als Firmin Crets? Ge-weld-ig!
Deze film is echt grappig, echt vlaamse humor. Een leuk verhaal, een beetje voorspelbaar, maar o zo'n schattig hamstertje. Een leuke film. 3*

robdost
Echt een hele leuke film. Kan ik iedereen aanraden. Wel goed luisteren om het belgentaaltje goed te begrijpen.

PriestMaiden
Blijft de beste Vlaamse sportfilm: alles zit hierin, ook een knipoog naar rassisme.

Nomak
Om 21:15 uur begint deze en om 22:05 begint op dezelfde zender Indiana Jones and the Temple of Doom. Gaat het dan om een ingekorte versie van Firmin of?

kimberlyVD
Is opgesplitst in 3 delen( )... Vandaag is de laatste 'aflevering' als ik me niet vergis.

Nomak
Opgesplitst in 3 delen voor een film van anderhalf uur? Welke debiel verzint zoiets?

kimberlyVD
Mja inderdaad, belachelijk... Goedkoop televisie willen maken zeker? Of een gebrek aan inspiratie...

misterdhdh
leuk vlaams filmpje al is het natuurlijk geen topper. Firmin is toch één van de leukere typetjes van Chris van den Durpel, maar niet het leukste vind in (voor mij is dat snelle eddy of sylvain, zouden wel rare films worden) Heb wel nog met plezier naar dit filmpje zitten kijken, al zie ik Firmin toch nog liever in de korte sketches, maar de film kon veel erger. Wel veel humor in de film zonder dat het overdreven onnozel en flauw wordt. Vond het hamster wel leuk in de film, maar voor mij was dat geen meerwaarde. Ook wel veel racistische opmerkingen en verwijzingen in deze film, acteerwerk was goed, zonder dat er veel echte topacteurs aan meededen, natuurlijk was Jan Declair weer van de partij, maar ja die zie je in zowat elke Vlaamse film. Natuurlijk was het einde niet verrassend en ook niet echt logisch (Mohammed is half dood maar toch wint hij nog het kamp en lijkt hij weer springlevend) al bij al heb ik me wel geamuseerd bij deze film, al is het geen topper. gewoon leuk om is te bekijken , film kijkt wel snel weg
3.5/5

Brix
- 19148 berichten
Voorspelbaar is deze film zeker.
Had ik het dan anders willen zien?
Antwoord: nee!
Ik heb van iedere minuut genoten, tot en met de smartlap van Paul Severs tijdens de aftiteling.
Er zitten zefs ontroerende momenten in de film.
Het acteerwerk is prima.
De boksscènes zijn verrassend goed gedaan, meeslepend zelfs.
Dat heb ik in serieuze boksfilms al veel minder goed gezien.
Ook nog een pluimpje voor de animatiescènes met Firmin's hamstertje, hartstikke leuk gedaan.
En dan te bedenken dat de DVD mij bijna niets gekost heeft.
Een mazzeltje.

bjarni2002
ik vind het echt geen goede film. ik heb hem niet gezien maar de inleiding zegt al genoeg.

Proeneke
Ik vond het echt een prachtige film.
Kan der nie anders van zeggen.
t enige was dat Mo al 4 keer neerging voor Firmin er was en volgens mij is t in een wedstrijd na 3x klaar, maar ok.
Die hamster was ook leuk. En dat Gentse dialect heerljk! Drhrhreftkekkehrhrhe!

Tarkus
Bijzonder mooie, leuke en soms ontroerende film.
De film is beter dan ik had verwacht, al heeft Dominique Deruddere al wel bewezen een goed regisseur en scenarist te zijn.
Natuurlijk is Chris Van Den Durpel in zijn personage als Firmin uitstekend zoals hij dat met al zijn personages doet. Hij doet het hier zelfs beter dan destijds in "Oesje" waarin hij zijn bekendste typetje speelt, Kamiel Spiessens.
Firmin is eerder een figuur waar je meer met kan dan met Spiessens en daarom ook dat deze film ook zo'n ontroerende verhaallijn heeft.
Ook Jan Decleir is als vanouds steengoed, maar ook alle andere acteurs zijn op hun best, met een speciale vermelding voor Catherine Kools, die mij zeer aangenaam heeft verrast, ik hoop nog meer van dit meisje te mogen zien.
Kortom... Puike Belgische familiefilm is dit dus...
Deze film eens opnieuw bekeken en blijf bij mijn eerste mening.
Wil er alleen aan toevoegen dat de hamster wel voor een prachtige humoristische noot zorgt, de animaties zijn werkelijk perfect !!

Doodsoorzaak 'Euphoria'-acteur Angus Cloud (25) onthuld

Kamervragen gesteld over KRO-NCRV-programma, Michael Caine (90) met pensioen | MovieMeter Recap

De tien best beoordeelde films naar verhalen van de jarige Stephen King (76)

Sciencefiction-thriller 'I, Robot' met Will Smith is vanavond te zien op televisie
Realtimes | Publishing Network
Social media