• 9.374.138 stemmen

Blanche Neige, la Suite (2007)

Animatie / Komedie | 82 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titels: Sneeuwwitje de Sequel / Snow White: The Sequel

Oorsprong: België / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Polen

Geregisseerd door: Picha

Met onder meer: Cécile de France, Jean-Paul Rouve en Marie Vincent

Gesproken taal: Engels, Frans en Tsjechisch

Plot Blanche Neige, la Suite

Een smakkerd van de Prins bracht Sneeuwwitje opnieuw tot leven. Volgens de geschiedkundigen van toen zijn ze daarop getrouwd, waren ze gelukkig en kregen ze heel veel kinderen. Eind van het verhaal. Wat, laten we toegeven, een beetje overhaast is. Dus ze trouwen en daarna vliegt een niet meer zo jonge pseudo-Goede Fee roefroef het landschap in. Ze heeft een boontje voor de Prins, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Ze wil hem en ze zal hem verduiveld hebben. Een tikje van de toverstok en daar verschijnt de Schone Slaapster. De gedienstige Prins wekt haar met een rampzalige kus. Vanaf dan gaat alles verkeerd: de jacht op Sneeuwwitje is geopend, Assepoester komt halsoverkop aangerend, de Zeven Dwergen ergeren zich dood en een sterk ondervoede reus windt er echt geen doekjes om. Waarschijnlijk zal het sprookje uiteen vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Blanche Neige / La Belle au Bois Dormant / Cendrillon (stemrol)

La Bonne Fée (stemrol)

Les Sept Nains / Le Grand Veneur / Chanson des Sept Nains (stemrol)

Le Prince Charmant (stemrol)

Les Sept Nains (stemrol)

Le Narrateur (stemrol)

L'Ogre (stemrol)

La Bête (stemrol)

La Belle (stemrol)

Voix additionnelles (stemrol)

avatar van Film Pegasus

Zeer slechte humor en nergens origineel. De animatie is ook niet sterk en het geheel is gewoon vervelend. Verder niets over te zeggen. Absoluut te vermijden.

Je weet maar beter waar je aan begint.

Picha toont geen genade wanneer hij de Disney sprookjes neerhaalt. En hoewel uit deze film ook wel blijkt dat hij best fan is van Disney, is het resultaat er niet naar. Best grof, puberaal en met een hoop naakt.

Toch werkt de humor ook zonder al deze vuilbekkerij en kan ik Picha alleen maar waarderen vanwege zijn rechttoe rechtaan aanpak. Hij lijkt zich nergens aan te storen, wat de film toch steeds weer erg leuk maakt.

Voor een keer denk ik ook dat een anderstalige dub beter is dan de originele. Normaal in het Frans, maar de Britse dub maakt de personages nog eens extra grofgebekt. Vooral de dwergjes klinken echt als hooligan tuig. Echt geniaal effect.

Makkelijk af te doen als goedkoop, maar is het niet. Verder is de animatie leuk en de geschapen wereld erg kleurrijk. Zowel letterlijk als figuurlijk. Heerlijk tussendoortje!

4.0* en een uitgebreide review

avatar van misterwhite

misterwhite

Geweldige grappen, onozele personages en de 7 dwergen. Toen ik de vlaamse versie zag op nieuwjaar lag ik gewoon in een deuk.

Het is lekker onozele humor met een verhaaltintje.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Trekt op niks. Grove taal en toespelingen op seks zijn de hoofdbestanddelen van deze "onofficiële" sequel op Sneeuwwitje. En dan de humor
Op zich stoorde dit mij niet. Nee, wat me tegenviel was dat er niks werd gedaan om een leuk verhaal te brengen waarin de humor tot haar recht komt. Het enige flauwe puberale grapje volgt het andere op. Wat valt nu te lachen met zeven rukkende dwergen, met bambi's moeder die doodgeschoten wordt, met een bloedgeile prins, een nimfomane fee en wat vuile woordjes (oeps, ik ben vergeten te giechelen)? Niet inderdaad.