• 9.370.982 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Colin Gregg

Met onder meer: Rosemary Harris, Kenneth Branagh en Michael Gough

Plot To the Lighthouse

Het echtpaar Ramsay bezit een huis op een Schots eiland dat uitkijkt over een baai met een vuurtoren. Daar brengen ze hun zomers door en komen ze tot rust. Ook hun gasten raken betoverd door deze speciale plaats die op alle mensen een bijzondere uitwerking blijkt te hebben.

Charles Tansley

Jasper Ramsey (aged 14)

Cam (aged 17)

avatar van Darbie

Darbie

Ik ben een fan van literaire verfilmingen, en zeker Britse, maar dit kabbelde mij toch wel erg stijfjes en afstandelijk bijna 2 uur door.

{ naar een novelle van Virginia Woolf }

avatar van sperwer 27

sperwer 27

(Gezien in 2019)

Een film maar een bijzonder boek als 'Naar de vuurtoren' (To the Lighthouse) maken, is een opgave.

De hoofdacteurs, waaronder de bekende Kenneth Branagh, hebben het er goed vanaf gebracht.

Eigenlijk vind ik het een prachtige sfeerfilm. De figuur van Mrs. Ramsey zal me altijd bijblijven.

'De vuurtoren' is als een droom die je wil bereiken. De film opent het visionaire dat achter de realiteit ligt.

Het echte levensgeluk is te vinden in: de liefde, de zee, de natuur en de dagdagelijkse omgang met de dingen.