• 9.373.864 stemmen

Geregisseerd door: Ali Selim

Met onder meer: Elizabeth Reaser, Tim Guinee en Ned Beatty

Gesproken taal: Noors, Duits, Engels, Hongaars en Frans

Plot Sweet Land

Nadat Inge haar man Olaf heeft begraven, gaan haar gedachten terug naar de jaren 20, toen zij vanuit Noorwegen als postbruid naar Minnesota kwam. Zij vertelt aan haar kleinzoon hoe zij haar onbekende bruidegom ontmoette en hoe het hun moeilijk werd gemaakt om te trouwen. Het bruidspaar kreeg te maken met allerlei sociale en bureaucratisch regels die hun huwelijk in de weg stonden.

Inge Altenberg

Inge (as an older woman)

Olaf Torvik

Minister Sorrensen

Olaf Torvik (Old)

Frandsen (as an older man)

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Trailer

Het is in ieder geval apart...

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Duitse komt tijdens W.O 1 naar V.S. om daar te trouwen met een Noor maar krijgt te maken met bureaucratie en de (on)hebbelijkheden van een kleine gemeenschap. Uitstekende KRO-film voor de zaterdagavond als je zin hebt je onderwijl scheel te eten aan pinda's en zoutjes. Geen idee hoe ik nou weer aan deze titel kwam.

avatar van BBarbie

BBarbie

Boeiende immigrantenfilm, die laat zien hoe moeilijk het vaak voor nieuwkomers is om in hun nieuwe omgeving geaccepteerd te worden. Film verklaart tevens waarom Amerikanen, zeker die uit het Mid-Westen, zulke individualisten zijn, maar toch een sterk gemeenschapsgevoel hebben. Ook de van oudsher bestaande tegenstelling tussen de “haves en have nots” komt pijnlijk naar boven: Banking and farming don’t mix.

De wat rommelige intro tot het kernverhaal is volgens mij minder geslaagd. Daarnaast is het een gemis dat de teksten in het Noors niet ondertiteld zijn. Maar desondanks een aangename film met aardig acteerwerk van Elizabeth Reaser en Tom Guinee.

avatar van Decec

Decec

Een mooie drama/romantiekfilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs...

Prima achtergrond geluid (geen Dolby Digital aanwezig)...

Super mooi HD kwaliteit...

avatar van Movsin

Movsin

Boer zoekt vrouw maar dan in een sociale en politieke context want we vernemen over "postbruiden" tijdens WO I en over de mentaliteit van de gemeenschappen op het Amerikaanse platteland.

Een gebrek aan tempo kunnen we de film wel verwijten maar het zal de makers wel te doen geweest zijn er een familiale, eerder tedere en nostalgisch werk van te maken en daarin zijn ze behoorlijk geslaagd.

Enkele knappe beelden van de werkzaamheden op de velden en behoorlijke acts.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Goed gefimd, goed geacteerd. Uiteindelijk niet echt slecht, ik houd van ingetogenheid. Maar wel met een enorm effect bejag, wat het imo veel te zoet maakt.