• 9.370.278 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Somtow Sucharitkul

Met onder meer: Tim Sullivan, Wendy Webb en Premika Eaton

Plot The Laughing Dead

Een priester leidt een archeologische tour. Tijdens de tour komt hij erachter dat de vrouw waarmee hij ooit een relatie heeft gehad ook meegaat, met hun zoon. Ze arriveren bij een hotel in Mexico, waar ze net op tijd zijn voor de 'Day of the Dead' festiviteiten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hidden gem! Een late 80's pareltje. Ik heb deze een paar jaar terug voor slechts een paar euro -zonder verwachtingen- gekocht in Duitsland. Hij is ook in Amerika uitgebracht als o.a een double feature met The Video Dead (1987) , laat dat vooral een indicatie zijn! Ook dit is een compleet bizarre, ultra cheesy en extreem gory filmpje, typerend voor z'n tijd. Westerse equivalent van films zoals Leák (1981) , een complete schijt aan logica en alle ideeën gewoon bij elkaar tyfen. Het is zo doodzonde dat dit volledig in de vergetelheid is geraakt, terwijl het zo ontzettend veel kwaliteiten bezit die je tegenwoordig zelden nog ziet. Ondanks het lage budget wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk gestoorde effecten (die met die hand in de keel is één van de leukste kills ooit) uit te voeren, inclusief transformatie aan het einde. Je weet nooit waar je aan toe bent. Fucking goud dit.

En ondanks dat de actieve groep 80's liefhebbers hier op MM door de jaren heen behoorlijk is opgedroogd, hoop ik toch nog meer reacties hier aan te treffen ooit. Hier gaat het hart van een liefhebber van low budget 80's trash toch sneller van kloppen??

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Qua gore scoort deze uitstekend, maar qua erbarmelijke vertolkingen en een hoop onzin is dit toch wel het allerhoogst haalbaar eind jaren 80.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

En krijgt een Vinegar Syndrome release! Vet!

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Besteld

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

De gore is idd leuk en gaat op het eind idd behoorlijk over the top, maar de regie, pacing, sfeer acteerwerk en verhaal zijn allen van erbarmelijk niveau. Eerste half uur is een lange zit. Maar eenmaal op het Mexicaanse dodenfeestje is het best wel gek.

Kleine 3* maar eigenlijk 4* voor de gore en een 1* voor de film.