• 9.370.316 stemmen

My World Dies Screaming (1958)

Horror / Mystery | 85 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titel: Terror in the Haunted House

Geregisseerd door: Harold Daniels

Met onder meer: Gerald Mohr, Cathy O'Donnell en William Ching

Plot My World Dies Screaming

"Astounding Shocker!"

Sheila Wayne leeft reeds sinds haar jeugd in Zwitserland. Nu ze pas getrouwd is heeft ze een steeds terugkerende nachtmerrie over een oud huis dat ze nog nooit heeft gezien. Als ze met haar echtgenoot, Philip terugkeert naar Florida gaan ze in een landhuis wonen; het huis uit haar dromen.

Philip Tierney

Sheila Wayne Tierney (as Kathy O'Donnell)

Mark Snell (as Bill Ching)

Jonah Snell

Dr. Victor Forel

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Geen subs, maar de transfer ziet er goed uit (..en Cathy O'Donnell natuurlijk).

Nog enige stills.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Wow!!!! In Psycho-Rama ofwel worden we via de subliminal messages rechtstreeks de vierde dimensie ingeslingerd om dit een onvergetelijke filmervaring te maken!! Vreemd dat iedereen het bij 3-D houdt en dit procedé nooit navolging heeft gehad. Ik ga even bijkomen in een sanatorium in Zwitserland.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Hij staat op YouTube.

Hij is te koop bij Amazon voor de knotsgekke prijs van 35 dollar omdat hij out of print is.

Middelmatig.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ik weet niet welke titel ik meer toepasselijk vind, deze of de alternatieve. In het begin kreeg ik even het idee of het misschien wel een haunted house film was niet zozeer omwille van de alternatieve titel, maar omwille van de openingsscène. Die werd zo vanuit first person gefilmd en dat vond ik wel zeer fraai. Daarna vervalt de film in een standaard drama met mysterieuze elementen. Nogal wat gepraat, de getraumatiseerde hoofdrolspeelster die af en toe aan het schrikken wordt gebracht en daarbij heel luid gilt (vandaar screaming in de originele titel). Uiteindelijk wel redelijk voorspelbaar naar het einde toe. Neen, deze is om snel te vergeten.