• 9.197.165 stemmen

Geregisseerd door: Chuck Bowman

Met onder meer: Carrie Fleming, Nicole Muñoz en Jianna Ballard

Gesproken taal: Engels en Pools

Plot The Tooth Fairy

Wanneer de 12-jaar oude Pamela met haar moeder op bezoek gaat bij haar vader die een Bed & Breakfast aan het opknappen is, vertelt het buurmeisje haar het waargebeurde verhaal van de "Tooth Fairy". Lang geleden slachtte de Tooth Fairy een hoop kinderen voor hun tanden. Nu is ze teruggekeerd om Pamela en iedereen die haar voor de voeten loopt te vermoorden.

logo tmdbimage

avatar van glockster

glockster

Klinkt als the darkness falls.

avatar van FillumGek

FillumGek

En die vond ik ook al slecht.

avatar van BlueSword

BlueSword

klinkt inderdaad als darkness falls, die ik btw nog niet gezien, zou ik wel willen.

eerder omdat emma erin speelt van buffy.

deze poster is alleen lelijk....

avatar van IcU

IcU

BlueSword schreef:

deze poster is alleen lelijk....

Ik vind het wel wat hebben.

avatar van fritsy

fritsy

Ik vind deze film wel iets meer B film achtig dan darkness falls.

avatar van ToNe

ToNe

"Whats your dick doing over there, Chuck?"

Tooth Fairy's grootste probleem is dat het bronmateriaal, de tandenfee, niet zonder de inbreng van kinderlijke onschuld kan. Dus lijken de hardcore gore en seksueel getinte segmenten ("With all this freaky shit, I couldn't get it up") vreemde uitspattingen in een verhaal, dat voornamelijk een kind volgt in haar avontuur tegen de scepsis van volwassenen.

Over kinderfilms gesproken: de heks/ stiefmoeder uit Disney's Sneeuwwitje vond ik als kind al eng. Deze heks heeft daar kennelijk, met haar zwarte gewaad, lang grijs haar en verrotte kop inspiratie uit geput. Maar is eigenlijk nergens eng.

Misschien voor kinderen.

avatar van G to the J

G to the J

Wahahahaha:p

NIET ENG! whahaha;p

lachertje dit

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Een stuk van deze film gezien op Sci-Fi, wat ik heb gezien viel mij nogal tegen. Maar omdat ik niet de hele film heb gezien, onthoud ik mij nu van het uitbrengen van een stem.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Origineel verhaal, met hier en daar zijn inzakkers. Als je het matige acteerwerk en de overdreven personages achterwege houd, krijg je toch een goeie horrorfilm hoor! Ze hadden in ieder geval dat monster wat vaker in beeld mogen laten komen. Daar hoefde ze zich niet voor te schamen, was zeker netjes en eng gedaan! 3*

avatar van Leno

Leno

Slappe horrorfilm zonder spanning en een uitgekauwd verhaal dat totaal niet weet te boeien. Sowieso is het verhaal gejat van een andere film (kom er nu even niet op) maar weet daarnaast met geen enkele verrassende scene te komen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Horrorfilms waarbij de rol van een kind centraal staat blijken zelden populair bij het grote publiek. Toch vind ik niet dat deze film zich inhoudt op het vlak van geweld en gore. Nu heb ik niet meteen ander bronmateriaal gezien over de tandenfee dus vergelijkingen kan ik niet maken. Ik vond het een leuk concept, acteerwerk van een aantal was niet al te best zoals die twee garagegasten maar heb mij hier niet aan gestoord. Ik vind B-films wel vaker een stuk vermakelijker dan de A-films en dit is er zo eentje.

avatar van joolstein

joolstein

Op poster staat; een film van Stephen J. Cannell Wie...? Tja een naam die je niet gauw herkent. Ik heb het ook maar even opgezocht! En wat blijkt? Hij is een bekende in de wereld van televisie. Hij is de maker van het populaire series als; A-Team, 21 Jump Street, Riptide en The Rockford Files enz. Ja als maker van hit tv-series deed hij het niet slecht maar dat maakt hem echter geen goede maker van horrorfilms.

De regie was in handen van Chuck Bowman, die voornamelijk aan televisieprogramma's heeft gewerkt en dat is goed te zien aangezien deze aanvoelt als een film geproduceerd door het Syfy-kanaal. Een film die door een nog best ruim budget, aardige productiewaarden bezat! Het acteerwerk was eveneens van tv-competentie! Maar dat verandert niets aan het feit dat er hier vrijwel niets is dat de aandacht van de kijker vasthoudt.

De film ploetert regelmatig doelloos voort zonder dat er echt interessante dingen aan de hand zijn. Zoals de twee personages die s avonds opeens een gesprek voeren over duiven? Een buurvrouw die besluit om heel slim zich helemaal in het zwart te kleden en rond te sluipen als een inbreker - waarom? Tja het was een halfslachtige poging om het plot verder te helpen! Oh, en er zijn meer scènes met twee boerenkinkels, dan dat de tandenfee zich laat zien. Gevalletje opvulling ? Laat ik maar over het belachelijke zinloze 'filosofisch' gesprek van de rockster en Star zwijgen!

En wacht even, waarom vermoordt deze tandenfee-moordenaar willekeurige mensen? De film verklaarde toch dat ze achter kinderen aanging die hun laatste tand verloren? Waarom laat je anders kindergeesten zien? Ahum...echt het achtergrondverhaal gaan ondermijnen om er een voorspelbare (er staat een kapotte houtversnipperaar in de schuur, ojee wat zal daarmee gaangebeuren?) slasher van te maken? Dat is een gevalletje van besluiteloosheid? Zou de oude heks niet een soort van magische krachten moeten hebben of zoiets in plaats van gewoon een Jason Voorhees te worden?

De special effecten zijn matig maar gek genoeg waren die voor een film als dit enigszins te bloederig en seksuele getint! En opeens net voor de climax kreeg je ook een paar ontblote borsten! Tja daardoor weet de film niet de laagste rating te scoren. Er zij ergere films maar het faalt absoluut als goede horrorfilm. Een slecht voorspelbaar script met een overvloed aan overbodige elementen maken dat deze film vooral handig is als je om wat achtergrondlawaai verlegen zit!