• 9.371.961 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Roy Huggins

Met onder meer: Randolph Scott, Donna Reed en Lee Marvin

Plot Hangman's Knot

"It Happened When A Killer With A Rope Ruled Nevada!"

Major Matt Stewart, een zuidelijke officier, rooft een goudlading van de Noordelijken, maar ontdekt pas later dat de wapenstilstand intussen werd getekend. Vooraleer hij en zijn mannen de situatie kunnen uitklaren, worden ze in een afgelegen stationsgebouw omsingeld door een bende outlaws.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Major Matt Stewart

Molly Hull

Cass Browne

Capt. Petersen

Rolph Bainter

Mrs. Margaret Harris

Plunkett, the Station agent

avatar van stinissen

Goede cast in een aardige western.

avatar van Barfly

Barfly

Redelijk, maar niet één van Scott's hoogtepunten. De tegenstrevers waren mij iets te sullig waardoor het niet echt spannend wilde worden.

Lee Marvin als heethoofdige ondergeschikte van Scott was wel goed, zelfs beter in vorm dan Scott.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Hangman's Knot krijgt van mijn drie sterren. Een prima film dus, al had hier echt mee ingezeten. Het eerste half uur van de film is uitstekend, met als hoogtepunt de overval scene. Maar jammergenoeg vond ik het gedeelte in het huis toch iets te langdradig worden op begeven moment. Randolph Scott speelde ook gewoon op niveau hoor. Een van de betere western acteurs toch wel. Zie hem graag spelen. De rest van de cast speelde ook goed, waarin vooral Lee Marvin uitblonk.

Een lekkere western dus. De film verveelt niet, heeft een prima tempo en een goeie cast. 3 sterren, al had er meer ingezeten als het gedeelte in het huis wat ingekort was.

avatar van madmax1

madmax1

Gedeelte met simonvinkje eens, na een prima opening met een schiet party op de yanks , komt men erachter dat de civil war over is, met een leuke truc in een huif kar weet men voor even te ontsnappen aaneen horde outlaws, na het aan houden van de postkoets , hebben de outlaws het goud geroken en volg er een wilde achter volging tot aan de station,

En valt de film ondanks de aanwezigheid van een leuke dame en L.Marvin in een welles of nietes spel, en wordt hij te voorspellig, hij is ook aan de korte kant, matig.

Deze was mij onbekent ,en was ook niet de bedoeling ,ik ging voor hangman.

avatar van keimpeS

keimpeS

Ik ben best een liefhebber van het western genre, alleen deze film kon mij niet pakken, voornamelijk omdat ik het acteerwerk te theatraal vond. Ik weet ook wel dat in 1952 dat ook wel zo was, qua acteerwerk maar het pakt mij gewoon niet zo!

avatar van mr rumson

mr rumson

Deze western ziet er veelbelovend uit .

Zo ziet de overval er spectaculair uit evenals de achtervolging op de postkoets.

Maar zo gauw men aankomt in de blokhut zakt het niveau omlaag.

Er gebeurt dan nog wel het een en ander zoals de opstandige Marvin die dwars gaat liggen .

Maar het word te eentonig voor mij had dat gebeuren in de blokhut ook wel wat korter gemogen .

Ook het groepje outlaws maakte totaal geen indruk .

Jammer dat men dit net niet even wat anders had aangepakt want in deze western zat veel meer in .

Aan de acteurs Randolph Scott, Lee Marvin en actrice Donna Reed deze acteerden degelijk .

avatar van ronnieboy

ronnieboy

Aardige fifties western, de DVD cover is alleen niet om aan te gluren...........

avatar van clubsport

clubsport

degelijke western of een stel zuidelijke soldaten dat goud steelt van de noordelijken niet wetend dat de burgeroorlog al een paar weken voorbij is .

ineens worden ze nu bestempelt als goudrovers en worden ze uiteindelijk belegerd door een stel bandieten die het goud voor zichzelf willen hebben .

Scott speelt goed en we zien hier een jonge lee marvin in een switch from good too badguy rol .