Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 1 augustus 2007
Plot Ratatouille
"He's dying to become a chef."
Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.
- Trailer (YouTube)
Anton Ego (stemrol)
Gusteau (stemrol)
Colette (stemrol)
Horst (stemrol)
Lalo / Francois (stemrol)
Beetje slap verhaal, maar de actie scenes in de keuken zijn erg leuk. krappe 3,5.
Jeauhan
Ik vind het verhaal in vergelijking met bijv. Nemo veel sterker. Bij Nemo blijft je vooral de zoektocht van vader en zoon bij, waarbij onderweg vanalles gebeurt. Vind ik een beetje simpeltjes. Bij Ratatouille is dat in het begin alleen aan de orde, later verdwijnt dat naar de achtergrond en gaat de nadruk op de keuken liggen en wordt het iets gecompliceerder. Met misschien, vind ik, zelfs meerdere verhaallijnen/invalshoeken
movo2
Leuke animatie film, maar warom de score zo ontzettend hoog is. dan vind ik flushed away toch zeker van hetzelfde calbir al dan niet beter!
wilmau
zeer leuke film en goed gemaakt met eindelijk eens weer een keer een goed verhaal. een 4.5
Teddy Daniels
Aangename animatiefilm
voorlopig 3,5* maar ga vanavond toch nog maar eens kijken.
Doom
Ratatouille verschilt niet zoveel met andere goede animatie films. Deze animatie beschikt namelijk ook over goede humor, leuke personages / dieren en prachtige animatie. Het verhaal is verder best acceptabel en de stemmen voegen iets leuks toe. Gewoon een sterke animatie film.
cl20
Leuke familieflim. Origineel verhaal, leuk bedacht. Pixar heeft er weer een klein meesterwerkje uitgegooit.
Renzzie
Een zeer vermakelijke familiefilm.
Heb deze film zelf met mijn vriendin lopen kijken op een saai zondagmiddagje en moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Het verhaal loopt gewoon lekker en schept het leuke 'ben benieuwd hoe het zal aflopen!' effect.
ghislaine
Ik denk wel dat je hiervoor een meisje moet zijn, maar ik heb deze film nu al 4 keer gezien en ik vind hem echt zo leuk!:D Ik ga hem binnenkort weer kijken. Misschien een beetje overdreven maar ik kan er niks aan doen, het is gewoon zo'n schattig verhaal!
Mega aanrader als je ook van films zoals shrek en the incredibles houdt!
The Last
Nee hoor, niks overdreven, ik snap het heel goed (helemaal als je een meisje bent).
Jeauhan
He we gaan hier niet lopen flikvlooien he
john constantine
Weer een heerlijke animatie film!
Ik had al veel verwacht van de man achter de Incredibles dus ik dacht dit kan ook niet misgaan en dat is het ook niet gegaan ook. Een heerlijk familiefilm, goeie animatie. leuk humor alles eigenlijk wat een animatiefilm nodig heeft!!
Hij krijg van mij een 5.0 omdat het weer een meesterwerk is van Brad Bird!!!!
elandenburg
Hele leuke animatie film. Zeker de moeite waard om eens te kijken.
berebootje
Ik kan niet anders zeggen dat ik uitermate genoten heb van deze nieuwe animatie-film van Pixar.
Het sfeertje dat geschapen wordt leent zich natuurlijk in de eerste plaats uitermate goed voor Francofielen / Franse cuisine - aanbidders & degenen die een dergelijke viervoeter als huisdier hebben.
Is mijns insziens op geen enkele verantwoorde wijze te vergelijken met een productie als Finding Nemo. Vind dit toch wat volwassener allemaal, en qua verhaal meer te bieden hebben qua originaliteit.
Finding Nemo is wat meer voor een grotere gemene deler / doelgroep
dan Ratatouille als je het mij vraagt wat betreft smaak en leeftijd
Verhaallijn, originaliteit en humor zijn componenten die beschouwd dienen te worden
Finding Nemo was vergeleken bij deze film natuurlijk doordrenkt met humor, maar Ratatouille scoort de punten op verhaallijn & originaliteit.
Oeps.... zit ik ze toch te vergelijken.
Deze film is samen met Monsters Inc. mijn favoriet uit de Pixar-stal.
Pakkende muziek!
Goodfella_90
Vind je bevindingen bij je vergelijking tussen Finding Nemo en Ratatouille eigenlijk totaal niet kloppen. Maar wat maakt het uit, Pixar heeft hier weer een verschíkkelijk leuk filmpje afgeleverd. Verhaaltje is uiteraard voorspelbaar en misschien zelfs ietwat clichématig, maar het wordt allemaal zo leuk gebracht dat dat helemaal niet uitmaakt. Vind ik dat uberhaupt niet zo zwaar wegen bij animatiefilms, waar ik meer op andere punten let.
De setting is opzich wel weer origineel, de animaties zijn geweldig, de humor is zeer genietbaar, de muziek is erg leuk en het hoofdpersonage is, hoe cliché ook, gewoon bijzonder leuk. En toch ook charmant hoe een voedselcriticus in een animatiefilm zó boosaardig en indrukwekkend kan worden afgebeeld. 4.5, doet niet echt onder voor Finding Nemo.
maerk
En alweer een meesterwerk uit de stal van Pixar, onder de regie van Brad Bird. Zoals Goodfella_90 al zegt is het verhaal een beetje voorspelbaar en cliché maar wat boeit dat...het is o zo leuk!
De film blinkt uit in alle opzichten. Het verhaal is bijzonder leuk, de humor is top, de animaties van alle hoofdpersonen zijn super en zelfs de muziek is top. En alles ziet er weer prachtig uit. Het is net alsof je naar echte beelden zit te kijken. Maar daarentegen laat Pixar de gezichten en lichamen van personen altijd zo dat ze er uitzien als tekenfilm figuren. En maar goed ook want anders zou de film veel te serieus ogen. De eerste impressie van de film is geweldig de scene van die oma en haar shotgun is super!. Als je de film de tweede keer kijkt is ie nog steeds geweldig maar kan die de eerste kijkbeurt niet overtreffen. De oma en shotgun is nog steeds geweldig maar ik wist wat er ging gebeuren en bleef deze keer stil zitten op de bank in plaats van zenuwachtig heen en weer te schuiven!
Een film als Incredibles beleefde ik elke kijkbeurt opnieuw, alsof ik hem voor de eerste keer zag. Daarom krijgt Incredibles van mij wel een 5* beoordeling en deze net niet. (Maar een 4,5* is niet niks toch!?)
Pixar bewijst dat ze de allerbeste animatie studio zijn. Brad Bird moeten ze vaker laten regisseren want die kan er wat van zeg! Ratatouille behoort tot de allerallerbesten van Pixar
(1. Incredibles
2. Ratatouille
3. Finding Nemo)
serpico
Voor mij blijft Ratatouille na 5 keer ook nog geweldig anders. Zoals hij gisteren bewees.
Alles aan de film is uitmuntend. Visueel is hij op animatiegebied volgens mij onovertroffen, maar het is het verhaal, de personages, die de film zo maken als hij is. De sfeer van Parijs en het heerlijke voedsel dat over het scherm vloeit is een absoluut summum, ook in een live-action film had het niet beter getroffen kunnen zijn. Mede door de muziek overigens. Ik vind het verhaal zelf behoorlijk origineel, het verplaatst zich niet standaard van A naar B, maar neemt een hoop interessante wendingen waarbij ook de emoties niet geschuwd worden. Maar met altijd een goed oog voor humor.
En het personage Anton Ego is briljant. Hij behoort tot de coolste animatie-personages ooit. De stem is perfect ingesproken door Peter O'Toole, en zijn alles is tot in de puntjes verzorgd. Van de manier waarop hij loopt tot de rake opmerkingen die hij maakt - zonder een echte bad-guy te worden - het zit ontzettend goed in elkaar. En als hij dan uiteindelijk aan zijn ratatouille begint, ziet dat er zo goed uit dat je het liefst zou aanschuiven om wat mee te eten.
Mijn favoriete animatiefilm.Over een rat met kook-ambities. Het blijft ingenieus.
maerk

flrois
Apart in zijn soort! Een geweldig vermaak met gedetailleerde animaties en voor een animatie een leuk verhaaltje.
Alleen wat makkelijk opgelost hoe een rat een mens kan besturen vanaf zijn hoofd. Had wat anders op verzonnen mogen worden. Maar ja, het blijft fantasie en hier moet je wat meer fantasie gebruiken, denk ik. 4*
The Last
Toch wel een Big Smile als ik de meeste berichten op deze pagina lees.
ajkriek
Fantastische film, super mooi gemaakt en sfeervol. Ik moest om sommige scenes waanzinnig lachen zoals ik zelden lach in de bioscoop, andere scenes ontroerde mij juist.
Een film die zich ontwikkeld naar een zeer voldaan einde en overloopt van kwaliteit op elk vlak. Misschien helpt mijn beroep als soort-van-kok mee aan de herkenbaarheid alhoewel ik geen rat ben natuurlijk. Soms. Wat mij betreft is Remy altijd welkom in m'n keuken.
Ik hou erg van muziek in films die mij raakt, en alhoewel erg bij de film passend kon de muziek van Ratatouille mij verder niet beroeren. Daarom geef ik Ratatouille evenveel sterren als The Iron Giant (van dezelfde maker), waarvan de muziek mij wel raakte maar misschien als film ietsjes minder 'sjeu' heeft.
Berniertje
Orgineel verhaal maar heeft toch iets waardoor je de hele tijd denkt, onrealistisch. Dat vindt ik dan best wel jammer want het verhaal kijkt juist spannend en fijn weg. Toch vindt ik het een geweldige combinatie van lachwekkendheid, droevigheid en actie. Deze film staat toch in mijn Top 10 Animatie film. En dat staat hij met een verdiende 3.5*
The Last
maar heeft toch iets waardoor je de hele tijd denkt, onrealistisch.
Berniertje
Heb andere Pixar films gezien die ook maar fantasie waren (Bijv Monster inc) en waarbij ik die gedachte niet had!
Goodfella_90
Realistisch en geloofwaardig binnen zijn eigen context zijn nog twee heel verschillende kenmerken. Het eerste lijkt me inderdaad uberhaupt niet van toepassing, aangezien een pratende rat die kok wil worden nou eenmaal niet bestaat. Ik geloof echter ook niet dat je in een animatiefilm op zoek moet gaan naar realistische situaties, iets wat ook niet van toepassing lijkt te zijn op het door jou genoemde voorbeeld. Het tweede lijkt me wel gewoon op te gaan en ik vraag me af waarom jij een andere mening toebedeeld bent.
CTK
Hartverwarmende animatiefilm van de top: Pixar
Zeer veel lachmomenten en de rest met een glimlach kijkend.
De rat wekt zomaar even mijn sympathie op!
shadowmaster100
eindelijk een goed animatiefilm na Finding Nemo.....
nens89
Deze film is echt een toppertje!
Het verhaal, de personages, ik vind het allemaal erg goed uitgewerkt. Veel lachmomenten en ook spanning. Kortom: HEERLIJK!
4****
Purmerend
Vermakelijke film, alleen heb ik weining echt kunnen lachen (op een paar glimlachjes na).
smirnoffanovich
Leuke film, niet echt een echte ''lachfilm'', hoewel er wel een paar grappige stukjes in zaten. Het had wel een verhaal wat je meesleepte en de relaties tussen de karakters waren erg goed uitgewerkt!
*4,0

Intouchables