• 9.379.403 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Andrew Davis

Met onder meer: Kevin Costner, Ashton Kutcher en Melissa Sagemiller

Plot The Guardian

"How do you decide who lives or who dies?"

Ben Randall (Kevin Costner), een legendarische reddingszwemmer, is met zijn bemanning neergestort waardoor hij niet meer optimaal zijn werk kan doen. Hij wordt naar een school voor reddingszwemmers in opleiding gestuurd. Daar steekt een leerling, Jake Fischer (Ashton Kutcher), met kop en schouders boven iedereen uit. Ben geeft Jake de opdracht om met hem mee te gaan naar Alaska voor een levensgevaarlijke reddingsmissie.

Ben Randall

Jack Skinner

Benny Partida

avatar van xangadix

xangadix

Clichées worden niet geschuwd, maar de film heeft mij de volle speelduur weten te vermaken. Dat is voor een aanzienlijk deel aan Costner en Kutcher te danken. 3,5*

avatar van GGG

GGG

Wist me te boeien. Goede film met prachtige shots! ****

avatar van rondh

rondh

Ingoes schreef:

Wat een tegenvaller zeg! Slecht geacteerd, voorspelbaar en het einde is echt wel zo verschrikkelijk gejat van Titanic en een snufje Cliffhanger. Er zaten zeker wel spannende scenes in maar ben toch een beetje teleurgesteld. Kevin past prima in het water....maar dan toch maar waterworld

Ik kan nog wel een paar films noemen die hier op lijken; zoals Top Gun, Perfect storm.

Daarentegen heb ik me wel vermaakt. Ik vond dat er wel aardig tot goed geacteerd werd. Vooral Ashton Kutcher speelde goed. En de special effects waren ook wel aardig.

Het verhaal is dus verre van origineel; maar dat vind ik niet uitmaken. Zolang ik me vermaak hoeven de films niet origineel te zijn. Echt zo'n lekkere wegkijker waarbij je niet hoeft na te denken

avatar van Cfour

Cfour

Goede film met een goed acterende Kevin Costner. Tuurlijk zitten er hier ook weer wat overdreven acties in maar dat maakt de film best leuk om naar te kijken. Special effect waren best goed. Het eind had wat beter gemogen. Ik kan iedereen die van zeevaart en of reddingsbrigades houdt deze film echt aanraden.

4 sterren.

avatar van kristof.999

kristof.999

shitterende film heeft me van begin tot einde geboeid ik overweeg plaatske in top tien 5 sterren

avatar van brookie

brookie

De film kon mij goed boeien ook genoot ik erg van het feit dat het personage van coster dood ging... niet omdat ik sadistisch ben maar omdat ik niet van zoete maare realistische eindes hou..

avatar van grid8400

grid8400

xangadix schreef:

Hier sluit ik me geheel bij aan.. alleen geef ik dan 3*

avatar van JohnnyO

JohnnyO

Een mooie film die je de volle tijd weet te boeien.

Costner is lekker op dreef, soms misschien iets te overdreven maar op zich een lekkere film helemaal in mee te gaan.

avatar van blitze810

blitze810

Ik geef hem een 4.0 omdat het wel een film was die anders dan anders is wegens Kutcher die ik toch niet altijd serieus dreig te nemen....dus ik vond hem verrassend,wel goed gespeeld maar het verhaal was een beetje hmm tja wat zal ik zeggen.....

avatar van Slynkin

Slynkin

Het verhaal was wel erg cliche. Het enige dat ik nog miste was een wapperende Amerikaanse vlag. Die scene hebben ze er waarschijnlijk uitgeknipt.

maar het is gewoon goed uitgewerkt. Een cliché film hoeft niet per definitie slecht te zijn. Dit is daar een goed voorbeeld van.

avatar van Dudine

Dudine

Ik vond het een mooie en boeiende film, ook verbaasde Ashton Kutcher me wel omdat ik die normaal alleen in comedy's zie
Het einde had ik zelf ook niet verwacht, ik had eerder gedacht dat die 'baas' Fisher zou redden en dat t een 'happy end' zou zijn, naar mijn mening dus een goede film, en daarom 3,5*

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik vind Ashton Kutcher een beroerde acteur en de film wist me ook niet echt te boeien, ik stem niet want ik heb hem niet uitgekeken, maar wat ik had gezien vond ik met moeite 1.5* waard.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Adrenal schreef:

Ashton Kutcher vond ik juist erg goed in deze film en in The Butterfly Effect, maar ook in komedies speelt hij wel goed (op 1 na, zo'n stomme tienerfilm), alleen is dat niet zo mijn genre. Maar ik weet zeker dat als hij wat meer in serieuze films ging spelen, dat veel meer mensen hem goed zullen vinden. En in Punked vind ik hem ook altijd leuk, dus in het echt is het ook nog een hele leuke kerel.

Kevin Costner heeft al zoveel films gemaakt, waarvan een stel hele goede flicks, zoals The Untouchables, No Way Out, JFK, Dances with Wolves en ik vond Waterworld ook wel goed, maar sinds dien niet veel bijzonders en in deze film past hij wel, maar echt pro-amerikaans hè, dit verhaal, ze zijn gek daar op dit soort films, of het nou over een sport gaat, of i.d.g. reddingswerkers, het zit er vaak in, dat patriotisme gevoel, maar dat neem je gewoon op de koop toe, anders kan je veel Amerikaanse films net zo goed overslaan....

3* geef ik hem toch, vooral om de aktie en Ashton Kutcher...

avatar van Jeffry74

Jeffry74

Ik zal eerlijk zijn over de reden dat ik deze film eergisteren heb gehuurd; nml. alle bovenstaande reacties

De eerste 2 reddingsoperaties in het begin deden me op het randje van de bank belanden, daarna viel ik in slaap omdat het ook al 2 uur was...... tenminste dat was de reden DACHT ik.

Gisterochtend opnieuw aangezet en na 45 minuten leek het wel alsof mijn hersenkamer lam was gelegd door het verhaal tot dan toe.

Wederom kon de film me niet boeien, omdat het gespartel in het opleidingscentrum te simpel en niet boeiend was.

Ashton vond ik niet goed en Kevin Kostner heeft na No Way Out, Dances with Wolves, JFK en A Perfect World geen goede film meer achter zijn naam weten te zetten. Helaas.

Ik zal geen stem uitbrengen, omdat de meerderheid hier de film enthousiast heeft ontvangen en ik hem niet in zijn geheel heb bekeken.

avatar van sofripa

sofripa

Slynkin schreef:

Juist ja, en daarbij een aardige kijk in de keuken van de Coast Guard. 3,5 *

avatar van Zinema

Kostner doet het niet onaardig maar Kutcher is ongeloofwaardig in dit slappe, voorspelbare en zeer clichématige verhaal. Het einde trekt de film nog meer naar beneden. Matig.

avatar van DVD-T

DVD-T

Best wel een prima film, vooral de training van de reddings werkers is goed in beeld gebracht.Helaas komt het drama niet altijd even goed over en weet Kutcher mij ook niet echt te overtuigen in een serieuze rol.Costner doet het wel heel goed.Een goed einde ook.

avatar van sander288

sander288

echt goede film, goed geacteerd , en mooi gemaakt, en ook nog wel humor in

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Toch knap dat zo'n saai onderwerp mij redelijk wist te boeiend.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Geweldige film,

vanaf de eerste minuut tot de laatste wist hij me te boeien.

Het is ook de eerste keer dat ik Ashtor Kutcher heel goed vond.

Spannend was hij op sommige momenten zeker.

Het einde was trouwens een van de hoogtepunten van heel de film. Prachtig gewoon. 4,5* en misschien wel een plaatsje in m'n top 10

avatar van RealLife

RealLife

Leuke film, sterk geacteerd en een paar zeer mooie shots van de zee. 4.5*

Who cares dat er clichés inzitten zeg, tis en blijft wel film en de dag van vandaag is het bijna onmogelijk om een film 100% origineel te maken. Alles is wel al een keer gedaan.

avatar van nele

nele

Heel goede film, alleen een klein beetje te lang.

3;5*

avatar van Madara_

Madara_

Geweldige film, ik had er geen hoge verwachting, gezien de meeste film van sbs6 op de maandag, een beetje saaie films zijn naar mening, maar dit is een toppertje.

4.0

avatar van DragQueen

DragQueen

Een prima film, met mooie shots. costner en kutcher acteren alleraardigst. ik vond de film vermakelijk. feit is wel dat alles vrij voorspelbaar, en binnen de lijntjes blijft verlopen. al met al toch wel 2,5 sterren waard.

avatar van drlina

drlina

Ik ben niet zo'n Ashton Kutcher fan, maar dit vond ik wel heel erg goed. Kevin Costner is natuurlijk ook heel erg goed in deze film! Ik dacht eerst dat het best wel saai zou zijn, maar uiteindelijk was het heel erg leuk met Ashton Kutcher.

avatar van deReob

deReob

Beetje een standaard verhaal, dat volgens verwachtingen verliep. Maar een goed, verrassend einde en de sterke prestatie van Ashton Kutcher maken dit tot een film die voor mij een twijfelgeval is tussen de 3,5 en de 4. Op dit moment krijgt de film voor mij het voordeel van die twijfel, dus een 4,0.

avatar van wwelover

wwelover

Een geslaagde film als het gaat om entertainment, maar niet als het gaat om een diepe film, ondanks dat dat wel geprobeerd wordt naar mijn gevoel doormiddel van filosofische gedachten die uiteindelijk vreemd worden uitgemolken in de film. De film wordt is dan ook af en toe te clichématig en te voorspelbaar.

Qua verhaal is het voor een groot deel wel goed, alleen had het bijverhaaltje van Costner en zijn huwelijksproblemen er gewoon uit gemoeten, voegde werkelijkwaar niks toe. Ik ben wel blij dat hij geen kinderen heeft in de film, want dan zou het helemaal een groot sentiment zijn geweest. En dat is al niet zo geslaagd in deze film. Maar voor de rest zit het qua verhaal wel snor, het is niet briljant en ook niet echt verrassend, maar het boeit wel.

Het einde is echt ruk, En dan bedoel ik niet dat Costner ter pletter valt, want dat vond ik wel goed gekozen en heel slim natuurlijk. Alleen jammer dat er dan weer zo'n suggestie gegeven wordt dat nog leeft of dat hij nu één of andere god onder zee is. En dat slaat weer aan op een eerdere filosofische uitspraak

Costner en Kutcher zetten wel samen een sterk duo neer. Costner ben ik niet bekend mee, maar hij zet een goede rol neer, geen briljante maar het was verder ook neit echt een uitdagende rol. Kutcher vind ik altijd wel een leuke acteur, hij heeft toch een bepaald charme doordat hij ontzettend enthousiast over komt.

Maar ik heb me ondanks de kanttekeningen wel vermaakt, jammer van de vele reclames op SBS6, maar ja kan dan wel zeggen dat het echt een SBS6 film is.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Opzich een puik filmpje van Davis, die duidelijk de nodige cliché's boven water ( ) haalt. Opzich geen groot probleem, want in een groot deel van de film werkt het allemaal aardig. Kevin Costner heb ik overduidelijk beter zien acteren. Hij deed het aardig, maar wat mij betreft zeker niet meer dan dat. Ashton Kutcher vond ik wel erg goed. Prima gedaan door hem.

Het verhaal zelf stelt niet erg veel voor, is nogal voorspelbaar, maar vermaakt wel. Leuke trainingen, de nodige spanning, humor en een zijplotje - de romance tussen Kutcher en co. - dat voor mij toch ook goed werkte en dat is niet altijd het geval. De eerste scénes in het water zijn erg matig en ogen onrealistisch. Later in de film krijgen we een paar gelijkwaardige scénes te zien die al wat beter tot hun recht komen gelukkig. Bij het einde heb ik gemengde gevoelens. Ik kan het niet helpen, maar heb toch een zwak voor die emotionele scénes, waar de muziek overal nog een schepje bovenop doet. De scéne wanneer Costner naar beneden valt vond ik dan ook erg mooi. Jammer dat dit gevoel behoorlijk werd afgebroken door het uiteindelijke ''echte'' einde. Beetje te veel van het goede.

Maar oké, ik heb me wel vermaakt. Meer dan vermaakt eigenlijk. Benieuwd wanneer Davis weer eens met een filmpje op de proppen komt. Hij mag er wat mij betreft nog wel wat maken. Deze was in ieder geval weer een dikke voldoende waard.

avatar van paul83

paul83

Gisteren de film op tv bekeken.

Het is een leuk fimpje voor tussendoor maar bevat erg veel cliché's zoals het hele trainingsprogramma. Kevin Costner doet het al aardig op routine en dat komt er niet altijd goed uit. Ashton daarintegen doet het zeker niet slecht.

De film duurt echter te lang en kent ook teveel einden. Het verhaal wordt wel leuk afgewisseld door bargevechten ed maar weet niet altijd te boeien. Tevens waren de CGI golven niet echt overtuigend zodat de geloofwaardigheid ietwat zakt.

Ach, al met al is het een redelijk goede film die prima te bekijken is.

avatar van nightbreed

nightbreed

Met pijn en moeite geef ik deze film nog net een 3.

De film is een aaneenschakeling van cliches, ze zijn echt niet te tellen in deze film.

De makers hebben goed naar soortgelijke films gekeken en er het 'beste' uitgefilterd. De massa zal hier wel van smullen neem ik aan, en daar gaat het tenslotte om in Hollywood. Geen gekke dingen doen = geld in het laatje.