• 9.371.326 stemmen

Geregisseerd door: Sylvie Ayme

Met onder meer: Soko, Léa Seydoux en Djena Tsimba

Gesproken taal: Frans

Plot Mes Copines

Vier vriendinnen dromen ervan hun school te vertegenwoordigen in een grote danswedstrijd. Als ze winnen, kunnen ze voor een maand op reis naar het land van hun dromen. Omdat de meisjes technisch niet erg sterk zijn, besluit Djena, de beste danseres van de school, dat ze zich moeten concentreren op wat ze wel kunnen. Ze komt op de proppen met een Indisch geïnspireerde dans die het vooral moet hebben van sensualiteit. Maar raken de meisjes wel op tijd klaar voor de wedstrijd? Een maand is niet lang en liefdesproblemen en jaloezie verstoren de concentratie...

avatar van Boenga

Boenga

Vier tienermeisjes,
elk met haar problemen thuis,
elk op zoek naar zichzelf en naar de eerste echt liefde,
de kennismaking met seksualiteit,
en samen op zoek naar de overwinning in een danswedstrijd.

Nooit verrassend, nergens echt grappig, zo logisch-voorspelbaar dat ik me afvraag of het zin heeft om een spoiler te maken van het feit alles goed afloopt - met hun ouders, met hun liefjes, en met de danswedstrijd.

De vier levendige en enthousiaste actrices zorgen ervoor dat je met plezier blijft kijken, waarbij je geen enkel moment mag vergeten dat je ook effectief een teen/feelgood-film op het scherm ziet.

Ondertussen ben ik zelf al zes generaties verder, maar me inlevend door de ogen van 14- of 15-jarige jongedame geef ik hier toch 3* aan.