• 9.371.528 stemmen

Geregisseerd door: Gabrielle Beaumont

Met onder meer: Cyd Hayman, Malcolm Stoddard en Patrick Barr

Releasedatum: 25 juni 1981

Plot The Godsend

"If Bonnie is a gift from Heaven...for God's sake take her back..!"

Alan en Kate Marlowe leven met hun vier kinderen op het Engelse platteland en zijn nogal verbaasd als er een zwangere vrouw opduikt. Als haar vliezen breken, vangen ze haar op, maar kort na de geboorte van een meisje, verdwijnt ze spoorloos. Ze voeden de baby op als hun eigen kind. Maar als hun eigen kinderen één voor één op een vreemde manier overlijden, vragen ze zich af wie of wat dat meisje eigenlijk is.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Enorm flauwe horrorfilm die nergens angstaanjagend wordt met acteurs om van te huilen en een hoofdpersoon die alleen maar raar moet kijken ipv te acteren. Je kan het vergelijken met The Omen, maar dan 3 niveaus lager.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

De poster boven mij vergelijkt het met "The Omen" maar het heeft volgens mij meer weg van "The Bad Seed". Ok het is vrij low budget maar voor de middelen is het wel best goed. Het zat allemaal goed in elkaar, de moorden worden rustig opgebouwd, nergens overdreven. Ik vond het zelfs heel realistisch de conflicten die het tussen de ouders veroorzaakte en hen steeds verder uit elkaar dreef. Ik heb een uitgebreidere review geschreven op imdb.

avatar van TheProwler020

TheProwler020

Geen horror geen thriller, dit was het best te vergelijken met die tv films die vroeger op de woensdagavonden op RTL4 werd uitgezonden.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Typische jaren '70 paranoia.

The Godsend is echt een product uit z'n tijd. Denk inderdaad aan The Omen, maar ook The Brood en zelfs Invasion of the Body Snatchers vertonen raakvlakken. Het koekkoek's thema zit echter het dichts bij Village of the Damned. Het platina blonde haar lijkt zelfs direct uit die film te komen.

Helaas gaat het hier om een low budget Cannon productie en dat is wel te zien. Alle actie vindt buiten beeld plaats, waardoor de film volledig leunt op het acteerwerk. En dat is nou net het zwakke punt, hoewel het mysterieuze blonde meisje best eng is. Maar de ouders - en zeker de moeder - zijn niet geweldig.

Kortom: thematisch erg sterk en een aanrader voor liefhebbers van dit soort 70ties werk. Anders laten liggen. 2,5*