• 9.200.851 stemmen

My Honor Was Loyalty (2016)

Drama / Oorlog | 115 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Alternatieve titel: My Honor Was Loyalty: Leibstandarte

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Alessandro Pepe

Met onder meer: Leone Frisa, Francesco Migliore en Paolo Vaccarino

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot My Honor Was Loyalty

Untersharführer Ludwig Herckel is een toegewijde patriot van de belangrijke 1e SS-Panzer-Division Leibstandarte. Na aan verscheidene fronten gevochten te hebben, begint hij aan de moeilijkste strijd tot nog toe: die tegen zijn eigen gedachten. Niet voor zijn land, maar voor zijn eigen toekomst.

logo tmdbimage

avatar van Kondoro

Kondoro

Nice! En op Netflix!

avatar van dartbord001

dartbord001

Wat een matige film, niet van het niveau Ünsere Mutter/Unsere Vater of Stalingrad(2013)

Gebrekkig acteerwerk, de conversaties en gesprekken zijn raar van toon en volume, ook in gevechtsscenes. Veldslagen die op de Hoge-Veluwe gefilmd kunnen zijn met wat rookgranaten en laag overvliegende vliegtuigen, moet dit de slag bij Kursk voorstellen ?

3 Duitsers in een bos die een aanval van een Russische eenheid afslaan, met z'n drieen ?

Een voice-over die de verschrikkingen van de oorlog moet aantonen, voorgekauwde teksten over "wann komt der Iwan", tenenkrommend slecht allemaal.

Alleen uitrusting, uniformen, wapens en tanks lijken goed gekozen te zijn......

avatar van ewalk

ewalk

Slechte film. Slecht nagesynchroniseerd en slechte geluidseffecten. Ook storende fouten. Scenes met verkeerde periodeaanduidingen.

avatar van Nixon17

Nixon17

Dit is wel heel slecht zeg 10min gekeken daarna wat doorgespoeld bij elkaar 15min gezien. Het lijkt erop dat de makers een hobby clubje zijn die het leuk vinden om in het weekend ww2 na te doen. Je denkt leuk een mooie ww2 film dan ga je kijken naar recensies en zie je dat het een B film is dan ga je er met die instelling in. Na 5min: dit is wel heel slecht zo slecht zou de rest toch niet zijn. Na 10min ben je er klaar mee ga je doorspoelen en komt tot de conclusie.... Ja zo slecht is het dus wel.

avatar van kinkymen

kinkymen

Zojuist op netflix gezien.

Inderdaad vreemd en slecht nagesynchroniseerd, soms wat rare beelden en een echte b-film. Je zit na italiaanse acteurs te kijken die in duits nagesynchroniseerd zijn en de spraak loopt niet gelijk met de beelden.

De beelden van de uitrusting en voertuigen zijn wel waarheidsgetrouw en de film brengt een persoonlijke boodschap van een duitse frontsoldaat. De film nog wel uitgekeken tot het einde, maar nooit echt op het puntje van mijn stoel gezeten. Sommige scenes waren zo verwarrend dat je even het verhaal bijster was.

avatar van SturyNijmegen

SturyNijmegen

Wat een slechte film , het geluid klopt niet, wordt onderdrukt of zo en het bloed is een vage kleur.

Hierdoor nauwelijks spanning.

Soort van anti oorlogsfilm dan, maar dan lijkt het weer niet op een WO II film in Rusland.

Waarschijnlijk om de kosten te drukken is weinig aan de omgeving gedaan, niet realistisch gebracht

Lowbudget film, inderdaad slecht nagesynchroniseerd. Neemt niet weg dat het verfrissend is om eens een niet standaard WOII film te zien. Zeer zeker de moeite waard voor mensen die ook geïnteresseerd zijn in de 'andere kant van het verhaal'.

--> Ik zie dit zelf niet als nazi-propaganda, zo goed komen de nazi's er niet af in deze film.

kijk liever een goede docu; (lees; de beste) "The greatest story never told"

- de winnaar schrijft de geschiedenis -

avatar van Darbie

Darbie

Helemaal eens met Harmen Erasmuspark.

avatar van bonzwa1

bonzwa1

Ik ben het ook hlemaal eens met Harmen Erasmuspark. Vrij negatieve recensies hierboven. Vind ik niet helemaal terecht. Vond het een goeie film. 4 sterren van mij.

annahlara1

Low budget film inderdaad, maar toch blij dat het gemaakt is om ook andere kant van het verhaal te laten zien: dat niet alleen kwaadaardige mensen slechte dingen doen. Maar goede mensen zijn ook in staat om slechte dingen te doen. Dit waren ook mannen met gevoelens, dus ondanks de rassenleer indoctrinatie die bij hun opleiding hoorde (TOLZ) bij m.n. de LSSAH, waren er genoeg die zich vaak genoeg hebben afgevraagd of het wel moreel juist was wat ze deden. Dit laatste baseer ik m.n. na memoires te hebben gelezen.

En wb film zelf: het is gewoon slecht helaas. En ik zou graag zien dat er een serieuze film komt over de LSSAH, die tot de elite der elite behoorde, met alle belangrijke hoofdpersonen die hun stempel op de LSSAH hebben gedrukt: Sepp Dietrich, Jochen Peiper, Werner Wolff, Max Wunsche etc etc..

avatar van Tarkus

Tarkus

Weinig goeds over deze film te vertellen.

Heb hem op Netflix bekeken, en hij startte in het Engels, dus taal gewijzigd naar Duits (origineel stond erbij), maar ook dat was duidelijk na gesynchroniseerd.

Maar ook het geluid in het algemeen is erbarmelijk, zelden zulke slechte geluideffecten in een oorlogsfilm gehoord.

En dan hebben we het nog niet over de speciale effecten.

Het enige wat goed was aan de film was de kostumering en het materiaal dat er wel realistisch uitzag.

Maar verder een film om snel te vergeten, want ook het scenario rommelt langs alle kanten.

avatar van clubsport

clubsport

annahlara1 schreef:

Dan is de docu : die waffen SS mischien iets voor jou een 3 delige docu van Christian frey daarin komen zowel interviews van ex ss soldaten als van slachtoffers met verder uitgebreidde info over het ontstaan en de misdaden die er begaan zijn .

Het enige wat ik miste qua info was de beruchtte dirlewanger brigade die bekend stond als de meest wrede tak van de waffen ss en verantwoordelijk voor veel moorden die door de einsatzgroupen zijn begaan aan het oostfront .

clubsport schreef:

Dankjewel voor de tip. Ga eens zoeken waar ik deze docu kan bekijken.

avatar van clubsport

clubsport

annahlara1 schreef:

Dankjewel voor de tip. Ga eens zoeken waar ik deze docu kan bekijken.

wel lastig denk ik maar youtube is een tip eventueel hier een link

dOkU ● Hitlers Elitesoldaten ● Die Waffen SS - YouTube