• 9.376.772 stemmen

Geregisseerd door: Chris Peckover

Met onder meer: Levi Miller, Olivia DeJonge en Virginia Madsen

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Better Watch Out

"You might be home but you're not alone"

Het verhaal speelt zich af in een rustige Amerikaanse voorstad. Het is avond, het sneeuwt hevig en Kerstmis is in aantocht. Deandra en Robert Lerner (Madsen en Warburton) hebben Ashley (DeJonge) als babysitter ingehuurd om op hun 12-jarige zoon (Miller) te passen. Zij zal de jongen moeten beschermen wanneer een groep vreemdelingen het huis probeert in te breken. Binnen korte tijd ontdekt Ashley dat het niet zomaar om een normale huisinbraak gaat.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik ben erg benieuwd. Gek op home invasion thrillers/horrors en ik vond Undocumented van deze regisseur een prima debuut.

avatar van tattoobob

tattoobob

Lekker origineel klinkt het niet maar wellicht is het tof werk.

Valak

"Home Alone meets Scream!"

Deze film zal op 3 oktober 2017 in de VS uitkomen; hiervoor is hij al op meerdere festivals vertoond.

Een Nederlandse release-datum is nog niet bekend.

Holiday Horror 'Better Watch Out' Image Prepares for Violence - Bloody Disgusting! - bloody-disgusting.com

De eerste Red Band-trailer en nieuwe poster:

Red Band 'Better Watch Out' Trailer Gives the Gift of Gore! - Bloody Disgusting - bloody-disgusting.com

(Ik heb op Corrigeren geklikt, maar zie niet waar ik een link naar de trailer kan plaatsen.)

avatar van renzoroy

renzoroy

Aardige Thriller/komedie met een leuke twist.

avatar van Kondoro

Kondoro

Hier heb ik zin in voor tijdens de kerstdagen!

avatar van Doom4

Doom4

Leuke film,

De film begint direct sterk en dan komt er opeens een aangename twist in de film. In het begin vond ik het meer een comedy maar later word het steeds meer horror. Leuk gedaan al zakte de film wel een beetje in na de twist.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Peckover geeft een vermakelijke draai aan het home invasion genre en doet dat alles met een toepasselijk tongue in de cheek! Aanrader voor de feestdagen... of gewoon nu.

Leuk leuk leuk.

Mix van Halloween en kerstvoer, al werkt hij misschien toch net iets beter tijdens de kerstperiode. Al is het maar omdat er tijdens Halloween al genoeg horrorwerk voorbijkomt en dit een geweldig alternatief is voor de zoveelste Home Alone repeat.

De film begint redelijk netjes. Braaf gezinnetje, warme kleurtjes en een oppasje dat op een 12-jarig ventje komt babysitten. Niks aan de hand, behalve misschien wat verrassend schunnige taal links en rechts. Maar ach, het is 2017 en tegen een linkse scheen schoppen kan af en toe deugd doen.

Trailers kan je best links laten liggen, jezelf door de film laten verrassen is gewoon het leukst. Needless to say, het verloopt allemaal net iets anders dan Halloween. Levi Miller's transformatie is best cool, hij komt echt een heel eind, maar het helemaal over de streep trekken lukt hem net niet. Soms acteert hij nog net teveel als een volwassene, daar waar dat natuurlijker had gemogen.

Maar da's een klein puntje van kritiek, want verder een heerlijk zwarte comedy. Fijn geacteerd, mooi in beeld gebracht, origineel verloop en met een lekker gemene lach geserveerd. Heerlijk tussendoortje dit. Gelukkig zit er nog een mid-credits scene in die het einde ook nog terug rechttrekt, daarmee valt er zeer weinig op deze Better Watch Out aan te merken. Aanradertje.

avatar van tattoobob

tattoobob

Rare aparte film...die hoe je er ook over denkt best origineel te noemen is.

De film heeft hier en daar best een paar verrassingen die best aangenaam zijn.

Acteerwerk iets wat over de top inderdaad maar niet storend.

Een film die best vermaakt maar die jammer genoeg net binnen de lijntjes blijft.

Aardige wegkijker

avatar van perceived

perceived

Fris en verzorgd Horrortje. Sympathieke productie!

avatar van Corcicus

Corcicus

Erg leuke en frisse thriller. Duidelijk PG-13, maar dat drukt de pret nauwelijks.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Corcicus schreef:

Hij is Rated R (gelukkig).

avatar van Corcicus

Corcicus

Spartaan1986 schreef:

Hij is Rated R (gelukkig).

Echt waar? Ze hebben nochtans erg hun best gedaan om geen druppel bloed in beeld te brengen.

avatar van John Milton

John Milton

Hoe minder je weet van de film, hoe beter. Zelfs de foto’s op de IMDb pagina van de film geven al plotwendingen weg, dus ik raad aan om er net als ik blanco in te gaan. Geen trailer, geen reviews, niets. Ik houd het derhalve kort, en volsta met te zeggen dat ik verrast was waar de film heen ging, en genoten heb van weer eens een origineel R-rated werkje. Echt eng is het misschien niet, en ook de gore hounds zullen wellicht niet helemaal aan hun trekken komen, maar de film heeft op andere vlakken genoeg te bieden. Levi Miller en Olivia DeJonge deden het bijzonder leuk in de hoofdrollen.

avatar van arno74

arno74

Ben benieuwd, lijkt me leuk voor kerst!

Valak

Staat bij mij ook op m'n Kerst-lijstje.

En bedankt voor de 'heads up' John Milton.

avatar van Ramon K

Ramon K

Die R-rating zit 'm dan toch echt enkel in het taalgebruik, want de film vermijdt opzichtig elke visuele vorm van gore of seks. Verder een matig script vol karakters met slechte of onduidelijke motieven, en bovendien zeer slecht gecast en geacteerd. Wat mij betreft de slechtste film die ik in 2017 gezien heb!

avatar van Macmanus

Macmanus

Aardig.

Vond het ook allemaal net niet. Zoals Ramon opmerkt is het inderdaad meer een jeugdfilm (Althans geen R-rated film). Het jochie is soort Patrick Bateman wannabe. Het verhaal heeft net te weinig om het lijf. Vond de eerste twist wel aardig. Maar als het meisje vast zit raakt de film ook een beetje vast. Het jongetje is te licht, de gore die niet getoond mag worden is jammerlijk, even als een beetje seks dat nooit mag natuurlijk. Wat uiteindelijk gek is aangezien het jongetje super graag seks wil, maar niet dat ik nou zo graag een verkrachting scene wil zien, maar dat hij dat nooit probeert en alleen maar ex vriendjes laat komen sloeg nergens op.

Ben een stuk milder dan Ramon omdat ik het vermakelijk genoeg vond. Maar je merkt het wel vaker bij Amerikaanse (Australisch whatever) films. De premisse lijkt heel gedurfd maar de uitwerking is vaak veel te mak.

3 kleine sterren.

avatar van arno74

arno74

Aanvankelijk vroeg ik met af wat John Milton in deze film zag maar zodra de film over ging van een babysitterfilm naar een home invasión movie snapte ik het wel . Het duurt wel eventjes maar dan krijg je een hele verrassende film waarbij je van tevoren inderdaad zo min mogelijk moet weten. Vooral de bad guy acteert erg overtuigend en creepy. Duidelijk een soort van (megaspoiler) juniorvariant op die ene film van Haneke. Ruim 3*, tegen de 3,5*.

avatar van Daan258

Daan258

Lijkt me echt een heerlijk filmpje om met kerst te kijken.

avatar van rep_robert

Best een verassende film, die eigenlijk in het begin een soort van droom van elke tienerjongen zal zijn: een leuke meid (the girl next door typje) die jouw oppasser is.
Wat dat betreft begint de film ook erg leuk en worden er her en der al kleine hintjes gegeven dat niet alles helemaal pluis zal zijn op deze oppasavond ergens rond kerst. Wanneer eenmaal de home invasion begint bouwt de spanning ook lekker op en het is leuk om de twee samen de invasion te zien overleven.

Dan draait de film opeens 180 graden en blijkt dat onze verliefde jongen de boel in scene heeft gezet. Langzaam ontspoort de jongen en blijkt het een gestoorde psychopaat te zijn.
Dat is echt een genot om naar te kijken, omdat je dit totaal niet ziet aankomen.
De film blijft hierdoor wel erg luchtig en weet prima te vermaken, maar de spanning is hiermee wel snel weggeëbd.
Better Watch Out had van mij een hogere waardering gekregen als de spanning wat langer opgebouwd was geweest, tot aan een soort van kookpunt en dat je op dat moment pas de onthulling zou hebben.
Dat de echt bloederige dingen niet on camera gebeuren zit ik zelf niet zo mee, dat had deze film ook niet echt nodig. Het gaat meer om het concept en die is mij meer dan goed bevallen.

Toch fijn dat dit babysitter genre een kleine revival heeft met the Babysitte en Better Watch Out.

avatar van Riddierid

Riddierid

Tja, dat was een mals filmpje om te kijken. Beetje traag soms, maar zeker wel genoten. Leuk origineel filmpje die tja, een onverwachte plot twist krijgt. Gewoon kijken, yolo

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

De film begint met een sfeertje waar ik precies op hoopte. Een alledaagse woonwijk compleet onder sneeuw en kerstversieringen, waar het langzamerhand richting de avond gaat. Heerlijk begin. Een soort low-budget cult sfeertje à la The Guest.

Wanneer de ouders de deur uitgaan, zien we daar niks meer van terug aangezien de film verder voornamelijk zich binnen en in de avond afspeelt. Misschien had ik dit aan moeten zien komen. Het verloop is heel typisch en flauw, waar alles te voorspellen valt en met een zo veilig mogelijk gekozen soundtrack.

Acteerwerk is ook nipt voldoende, gelukkig is die Olivia DeJonge nog wel een leuke verschijning.

avatar van joolstein

joolstein

Hoe minder je eigenlijk weet, hoe beter de film werkt.

Niet dat deze home-invasie heel schokkend of vernieuwend is. Maar als goede vervanging van ‘Home Alone’, en dit keer met een Body-Count, is dit nog aardig te pruimen. En ook de film Scream is nooit erg ver verwijderd. Er zit een aardige vaart in de film en die warme uitstraling van kerstfilms is goed weergegeven. Olivia DeJonge (Scare Campaign,The Visit ) is de leuke Eye-Candy Ashley en doet het prima. Levi Miller (Pan) deed het verder ook wel aardig (ik ben geen groot fan van hem) Ach de feestdagen staan bijna voor de deur dus krijg deze film, ondanks het ontbreken van het nodige bloed, toch een goede voldoende!

avatar van schumacher

schumacher

Film met een hoek af and i love it.

Ik vond hem echt goed.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Nog is leuke xmass film Keek lekker weg en wat een gestoord psychopaatje Beter dan ik gedacht en gehoopt had. Met gemak een 7/10

avatar van HDL

HDL

leuke film.
acteerwerk van de jongen is erg goed! van de andere hoofdrolspeelster had iets beter gekund vind ik.
verhaal zat aardig in elkaar, maar door de affiche van de film kan je wel raden wat er gaat gebeuren (de jongen met de knuppel heeft een pyjama aan, dus je raadt wel dat de jongen de slechte is in het spel) Buiten dat zitten er wel nog heel wat aardige twists in het spel. Vooral naar het einde toe! Geen échte horror vind ik (maar toch wel met de nodige spanning), begint eerder als een komedie en die sfeer blijft er een beetje in, maar de moordscènes zijn wel vrij gruwelijk, ookal krijg je het topje van de sluier niet de zien

avatar van filmkul

filmkul

Aardige thriller. Het verhaal is best leuk, hoewel niet echt geloofwaardig en soms wat makkelijk. De opbouw is redelijk. Zeker de eerste helft is sterk met ook een leuke twist in het verhaal. De film bevat voldoende spanning en soms ook wat humor. Het tweede deel is wat minder en vrij standaard maar nog altijd vermakelijk. Het acteerwerk is gemiddeld. Prima tussendoortje. 3.0/3.5

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

5/10. Aan de hand van de trailer had ik toch een wat vrolijker kerstfilm verwacht. Nu doken er mensen achter kussens en waren bang... Prima thriller, maar niet zoals de trailer laat lijken ' Home alone vs een thriller' .