• 8.905.634 stemmen

Geregisseerd door: Dominik Graf

Met onder meer: Max Riemelt, Jessica Schwarz en Ronald Zehrfeld

Gesproken taal: Duits

Plot Der Rote Kakadu

In de lente van 1961 vertekt de twintigjarige Siggi naar Dresden om er aan de slag te gaan als decorschilder in een theater. Daar wordt hij hals overkop verliefd op de mooie Luise, die hem niet alleen laat kennismaken met het bruisende leven van theater Der Rote Kakadu maar ook met haar echtgenoot, de impulsieve Wolle. Terwijl Siggi van de nieuwe wereld van het theater geniet, vecht hij tegen zijn steeds dieper wordende gevoelens voor Luise.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van stinissen

• 22064 berichten

De film deed me soms aan Das leben der anderen denken.

avatar van gotti

Prachtig laatste half uur. Jammer dat er niet een klein half uurtje uitgesneden is. ZOu ie een stuk vlotter en scherper geweest zijn.

avatar van onbekend!

onbekend!

Leuke film! Deed mij ook soms aan das leben der Anderen denken

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede Duitse film alweer, dit keer over de situatie in de DDR de maanden voor de bouw van de muur.

Het gaat hier voornamelijk over jongeren en hoe zij worden geconfronteerd met het regime, en vooral dan wat mag en niet mag.

Ik ben de laatste jaren erg geïnteresseerd in Duitse filmen, net omdat ze tegenwoordig zo goed zijn, en dit is er ook weer eentje van.

Prima gemaakt met goede vertolkingen.

En ondanks zijn lengte van meer dan 2 uur, zeker niet vervelend of saai, een aanrader voor wie interesse heeft in de geschiedenis van het voormalige Oost Duitsland.

avatar van Film Pegasus

Waar Goodbye Lenin zich vooral toespitst op de verschillen tussen Oost en West in Duitsland en de val van de muur, toont deze film de spanning tijdens de periode vlak voor het bouwen van Berlijnse muur. Duitsland dat onder een regime gekomen is, dat niet veel beter is dan onder Hitler. Geen vrijheid, minimum rechtspraak, en vooral een enorme censuur op vlak van cultuur. De spanningen tussen Oosten en West hebben hun gevolg op het dagelijkse leven.

De film neemt een liefdesverhaal als kapstok, al bevat het script gelukkig meer dan dat. Vooral als we dichter bij de bouw van de muur komen, stijgt de spanning. En aangezien alles in de DDR z'n gevolgen heeft, ben je toch altijd benieuwd wat er verder komt en wie daar mee in betrokken zal zijn.

Leuk geacteerd en een onderhouden script. Al mist het toch wel iets om je volledig in mee te sleuren. Maar het is zeker boeiend en vooral wie zich hierin interesseert zal er enorm van genieten. Een vergeten pareltje...

avatar van stinissen

• 22064 berichten

ARD (Der Rote Kakadu, dinsdag 7 februari, 0:20 uur)

avatar van 93.9

93.9

Verschrikkelijk leuke film. Aanrader.

Uitstekende film over de DDR, vlak voor de bouw van de muur. Geen Kieslowskiaanse Oostblok saaiheid, grauwsluier, en van elkaar vervreemde zwijgende mensen. Een clubje artistieke rebellen, dat kleur en vaart aan hun leven tracht te geven, begeesterd door het vrije Westen. Boordevol actie, heftige beelden, geweld, sex, grappen, ontroering, poëzie. Op de achtergrond dreiging van de alomtegenwoordige socialistische Volkspolitie loerend naar decadent gedrag. Een dichtbundel publiceren kan celstraf betekenen. Eng en bizar. Juweeltje! Moet je zeker 2 keer zien, zo gevarieerd en rijk is de film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Romantisch drama tegen de achtergrond van de gespannen verhouding tussen Oost-Duitse jongeren en de repressieve autoriteiten in de maanden en weken voorafgaand aan de bouw van de Berlijnse muur. Een aardig coming-of-age verhaal, die evenwel niet helemaal van de grond komt. Het einde vind ik weinig bevredigend.