• 9.372.312 stemmen

Tempesta (2004)

Thriller / Drama | 96 minuten

Genre: Thriller / Drama

Alternatieve titel: The Venice Conspiracy

Oorsprong: Luxemburg / Nederland / Spanje / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Tim Disney

Met onder meer: Scot Williams, Natalia Verbeke en Rutger Hauer

Plot Tempesta

De Amerikaanse kunsttaxateur Patrick Donovan wordt door een verzekeringmaatschappij naar Venetië gestuurd om drie schilderijen op authenticiteit te controleren. Twee Bellini's blijken echt te zijn, maar voordat hij aan Giorgione's 'La Tempesta' toekomt blijkt het te zijn gestolen. Donovan besluit te dief te traceren. Bij zijn zoektocht komt Donovan terecht in een web van leugens, vervalsingen en zelfs moord. Hebben Allart van Beuningen, de directeur van het museum, en zijn dochter, de beeldschone Chiara, er iets mee te maken?

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Stemmen maar geen bericht?

avatar van Plankje

Plankje

Gisteravond bekeken.

Middelmatige film.

avatar van dj eye

dj eye

Deze film had niet gemaakt hoeven worden.

avatar van cinesue

cinesue

wat een draak van een film. nog minder dan middelmatig

avatar van Noodless

Noodless

Mwah, zo slecht is het niet. De film heeft een degelijk verhaal, maar er zitten wel wat gaten in.
In begin vrij chaotisch qua opzet, maar gaandeweg wordt het verhaal een leuke zoektocht met tal van misleidingen dat uiteindelijk resulteert in een goed doordachte misdaad met een verrassende ontknoping.
Maar inderdaad zitten er ook een paar zeer zwakke scènes in de film. De scène waarin de ontknoping zich volstrekt, is totaal ongeloofwaardig en stupide ( eerst onder schot in de werkstudio om daarna in volle daglicht op een bootje in Venetië ergens toch de man in kwestie neer te schieten ). Hauer RIP speelt een belangrijke rol, maar komt hier niet zo veel in beeld net als Malcolm McDowell. 5/10

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een leuk plotgegeven, best aardig spel van de hoofdpersoon, suggestieve cameravoering, mooie plaatjes van de kanalen en het carnaval van Venetië, uitstekende muziek en twee erkende scene stealers in bijrollen, allemaal niet verkeerd. Een ècht sterke acteur had de hoofdrol misschien het gewicht kunnen geven die de film van de B+ naar de A-categorie had kunnen tillen, maar zoals het nu is blijf ik me er teveel van bewust dat ik naar een low-budget-produktie zit te kijken (zeker bij de sexscène achter wapperend plastic, maar dat die Italiaanse politieinspecteur me aan Al Bundy doet denken doet de zaak ook geen goed). Half puntje erbij voor de toch wel redelijk verrassende ontknoping.

avatar van Pablootje

Pablootje

Niet eens zo'n slechte film. Onderhoudend. Was vooral benieuwd naar Rutger Hauer en Malcolm McDowell. Haha, die laatste ken ik alleen van Clockwork Orange. Je voelt jezelf ook ontzettend oud als je doorhebt dat je naar hem zit te kijken (mooie kop). Maar dat geldt natuurlijk ook voor voor Rutger Hauer sinds Turks Fruit.