• 9.374.123 stemmen

Who Was That Lady? (1960)

Komedie | 115 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: George Sidney

Met onder meer: Tony Curtis, Dean Martin en Janet Leigh

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Who Was That Lady?

"A light-hearted leer at love among the adults!"

David Wilson (Tony Curtis) is professor aan de universiteit die wordt betrapt door zijn vrouw Ann (Janet Leigh), die hem ziet zoenen met één van zijn studentes. Wanneer Ann een echtscheiding eist, zoekt David hulp bij een oude vriend, Michael Haney (Dean Martin), een televisieschrijver, die daarop een verhaal verzint. Zij overtuigen Ann ervan dat David als geheim agent voor de FBI werkt en dat het zoenen deel uitmaakt van een opgezet plan. De goedhartige Ann gelooft hem. Als zij later David en Michael met twee vrouwen in een restaurant ziet, verdenkt zij de vrouwen van spionage voor de Russen. Haar reactie wordt echter gefilmd door een tv-nieuwsploeg, waarna échte Russische spionnen denken dat David werkelijk een FBI-agent is.

avatar van Mescaline

Mescaline

Tony Curtis & Dean Martin tillen deze film met gemak boven het gemiddelde uit, ze lijken goed op elkaar te zijn ingespeeld en hadden wat mij betreft best meer films samen mogen maken.

Het verhaaltje is ook nog eens leuk en creatief uitgewerkt en Janet Leigh was een leuke toevoeging! Grappig als je je bedenkt dat ze in het zelfde jaar ook de hoofdrol had in Psycho.

Het einde was misschien een beetje too much, maar ik heb mij hier goed mee vermaakt.