• 9.370.299 stemmen

La Dottoressa del Distretto Militare (1976)

Komedie | 91 minuten

Geregisseerd door: Nando Cicero

Met onder meer: Edwige Fenech, Alfredo Pea en Dante Cona

Gesproken taal: Italiaans en Frans

Plot La Dottoressa del Distretto Militare

Dokter Elena Dogliozzi (Edwige Fenech), de bazin van een militair ziekenhuis, is een aantrekkelijke jonge vrouw. Voor haar patiënten is zij echter bijzonder streng en onbuigzaam. Gianni Montano (Alfredo Pea), medewerker van een gerenommeerd hotel in Rome, doet zijn uiterste best om haar te hervormen, zodat ze wat makkelijker in de omgang wordt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Doctor Elena Dogliozzi

Alvaro Pappalardo

Gianni Montano

Medical captain

Prof. Federico Frustalupi

Colonel Farina

Armando Mazzucca, the soldier without genital organs

Oreste Marmittoni, the transvestite

Patient in the garden

Nurse Pezzullo

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestaan er aardig wat van : Italiaanse sex comedies tegen de achtergrond van het militaire leven...men denke slechts aan de soldatessasaga, of episodes uit de infermierasaga. In vele van deze producties was Edwige te zien, altijd een meerwaarde zou ik denken. Niet haar enige samenwerking met sex comedy en voormalig Fellini assistent Cicero allicht ( die jullie kennen van zijn rants tegen Catilina...).

Hoe dan ook, behalve Edwige helaas nog veel meer van de iets minder aantrekkelijke usual suspects uit de Italiaanse trash seventies cinema hier : Vitali, D'angelo en Carotenuto ontbraken niet op het appèl, de groteske Delle Piane mocht ook medoen en de eigenlijke "held " Pea werd al ontmaagd door Edwige in l'insegnante .

Al deze groteske lieden mogen hier hun gebruikelijke ding doen, waar ze zich als te verwachten viel bij Cicero nog meer mogen wentelen in pies, poep en sex vulgariteiten dan reeds gebruikelijk in het genre. Cicero verzon het niet alleen, maar kreeg "hulp " van de productiefste trash auteurs : Laurenti en Milizia. Wat volgt is een aaneenschakeling van volstrekt absurde dwaasheden, pure dada, maar helaas slecht getimed en uiteindelijk zeer eentonig.

In concreto : er wordt pis gedronken en poep gevreten, we zien een kleuter integraal een drukkie doen, de gebruikelijke chicks with dicks en dudes without dicks komen op bezoek, Delle Piane gaat in drag en Vitali rukt bijna zijn lul eraf als die verstrikt raakt in een telefoonlijn. Om maar wat vondsten te noemen.

Waar het echter om draait is natuurlijk het naakt van Edwige. Welnu: dat is er ook, maar nooit genoeg en hier zeker niet. We zien 2 van de genreconforme soft focus POV fantasy sequenties waarin Edwige wordt gevisiteerd op een hospitaalbed respectievelijk een operatietafel, en we haar maginfieke jetsers mogen aanschouwen. Geen integraal nude trouwens, ze houdt een vleeskleurige tanga aan ! Verder nog 2 kortere naaktscènes en dat was het dan wel. In totaal een half uurtje in beeld schat ik, meest echter aangekleed in uniform ( dat haar wel goed stond, allicht ) . Al haar patiënten lijden dan ook aan dezelfde kwaal: een chronische droge stijve....