• 9.372.317 stemmen

Alternatieve titel: Concrete War

Geregisseerd door: William Sachs

Met onder meer: Michael Paré, Shannon Tweed en Bobby Di Cicco

Plot The Last Hour

"She's his ex-wife. He's her last hope."

Een vastgoedmakelaar komt in de problemen doordat hij de maffia probeerde op te lichten voor een flinke som geld. Zijn vrouw Susan wordt gekidnapt en vastgehouden in een verlaten gebouw tot zij het geld terugkrijgen. Het lijkt er niet op dat iemand de situatie zal overleven en politie inschakelen is geen optie. Maar dan schiet Jeff in actie. Jeff is een gewezen agent die zich normaal gezien van niks meer aantrekt, maar Susan is nu eenmaal zijn ex-vrouw en hij heeft nog steeds gevoelens voor haar. Hij beslist binnen te dringen in het gebouw om zodoende zijn voormalig echtgenote te redden...

avatar van djelle

djelle

Het zal je maar gebeuren. Je vrouw ging ervandoor met een of andere gozer die je nauwelijks kan uitstaan, dan wordt ze nog eens gekidnapt ook, juist dankzij die stomme droplul. Net goed zouden wij zeggen, maar dat is niet het standpunt van het hoofdpersonage uit The Last Hour. Kwestie van principes en er ergens nog iets voor voelen. Uiteindelijk draait het hele verhaal uit in een zoveelste Die Hard -variant, maar dat is niet erg natuurlijk.

De uitwerking is tamelijk te pruimen (ondanks het duidelijk vrij bescheiden budget), en men weet zelfs verrassend goeie dingen te doen met licht, camera, slowmotion en andere effecten.

Liefhebbers van claustrofobische actie komen hier redelijk goed aan hun trekken.

avatar van stephan73

stephan73

Niet zo bijzondere Die Hard kloon. Michael Paré heb ik nooit echt een actieheld gevonden, en ook hier is hij misplaatst.

Bepaalde actiescenes waren wel goed, maar het beste aan deze film zijn de bijrollen van de slechterikken (o.a. Danny Trejo en bodybuildster Raye Hollitt).

Meer dan een kleine 2,5 kan ik het niet geven.