Tara Road (2005)
Met onder meer: Andie MacDowell, Stephen Rea en Olivia Williams
Gesproken taal: Hongaars en Engels
Releasedatum: 29 juni 2006
Plot Tara Road
"Sometimes the only way to find yourself... is to lose yourself in someone else's life."
De Ierse Ria en de Amerikaanse Marilyn lijken niets gemeen te hebben, behalve een tragische gebeurtenis in hun leven. Als ze door toeval in contact komen, grijpen beiden de kans om voor een zomer van huis te ruilen. Ria vertrekt naar Amerika en ontdekt dat er een wereld voor haar open ligt, terwijl de gesloten Marilyn in het huis op Tara Road trekt, en opgenomen wordt in Ria's Ierse vriendenkring. Hoewel de vrouwen elkaar nooit hebben ontmoet, leren zij elkaars leven kennen met alle opmerkelijke gevolgen van dien, waarbij ieder een schokkend geheim over de ander ontdekt, dat nooit naar buiten zal mogen komen....
Marilyn
Carlotta
Rosemary
Barney
moon44
Mave Binchy een geweldig schrijfster, ik heb al haar boeken en ik hoop dan ook dat deze film aan mijn verwachtingen zal voldoen.
little_lOve
Is dit niet hetzelfde verhaal als de aankomende film The Holiday met Cameron Diaz?
hazel
geweldige film dit! goed verhaal, niet al te zoetsappig.. goede actrices, erg mooi! 4*
Naduah
De film viel mij enigszins tegen. Tara road...echt Iers, maar...er kwam weinig terug van Ierland zelf, maar wellicht heb ik er te veel van verwacht. Beetje slap verhaal...en eind goed al goed.
Jan met de pet
film viel mij helemaal niet tegen, vond het verhaal zoals het in het echte leven ook vaak is.....3,5........
hinie
Idd. Hier zie je maar weer dat het leven vaak geen sprookje is.
Mooi neergezet!
AHWA
The Holiday heeft zelfs de poster schaamteloos gekopieerd.
nachtvlinder
Andy MacDowell viel zeker in het begin van de film nogal tegen, weinig uitstraling naast haar mooi zijn. Dan mis je de echte Engels actrices en acteurs.
Uiteindelijk is het een mooie romatische film met diepgang en dat is erg fijn om te zien.
(Jammer dat The Holiday het concept geeft gejat, het haalt elke verassing uit die film.)
Domusmuris
Leuke film. Blijft boeien door het heen en weer springen, en door het overtuigende spel. Doet zeker recht aan het boek.
bazillion
Beter goed gejat dan slecht bedacht.
The holiday doet het voor mij dan ook 10 x beter.
roozblooz
ik vond het een goede film! zeker omdat mijn lievelings actrice meedoet
maar ook, goed geactreert! soms val ik in slaap in het midden van zo'n films
maar nu bleef ik wakker tot het einde
nightbreed
Leuk en vermakelijk filmpje, het enige minpuntje vond ik het nogal makkelijke einde, beetje te Hollywood.
John Lee Hooker
Nogal saai... steeds weer hetzelfde gezeur, zoetspappigheid. en er worden meer problemen gemaakt dan nodig is. Art Director zal wel een dagje vrij hebben gehad want ik vond het geheel niet erg mooi eruit zien. Ze moesten het meer hebben van de zonnestralen.
Andie Mcdowell doet het wel goed als Marilyn en ze ziet er nog goed uit voor haar leeftijd.
Verhaal is gewoon alles behalve interessant.
Decec
Ik vond een goede dramafilm..... Goed gemaakt voor Ierse land..
Geen saai!
Wel leuk dat twee apart vrouwen dat even haar huis logeren, en andere vrouw bij haar huis....
Prima actrices Olivia Williams en Andie MacDowell
4 sterren!
qwertzu
Mooie aangrijpende film, voelde gewoon mee met deze vrouwen!
Gevoelige film over twee sterke vrouwen!!
Aardige film waarin twee vrouwen van huis wisselen om zo hun eigen dramatische gebeurtenis te verwerken. Niet altijd even geloofwaardig geschreven. Zo is de scene waarin ze besluiten van huis te ruilen wel erg rigoreus. En ook zijn de vrouwen op sociaal vlak wel erg snel gesetteld in hun nieuwe omgeving. Andie McDowell en Olivia Williams zijn goed gecast. Verder soms wat te sentimenteel, maar omdat het geheel op zich wel lekker wegkijkt nog net 3.0 sterren.
Uzza_Sparta
een tegenvaller. Andie MacDowell is best een redelijk actrice, maar helaas was haar rol hier totaal ongeloofwaardig als de de Amerikaan met ierse roots die oh zo graag terug wil naar Dublin of Ierland
Blijkbaar zijn er amerikaanse filmmakers die echt denken dat elke persoon met een ierse achtergrond een keer terug wil gaan maar ik ken geen enkel ier die dat zou willen.
Verder vond ik de hoofdrol van Olivia Williams wel goed gespeeld, maar niet genoeg om deze cliche film te redden
pietkeun
Het doet steeds plezier als goede acteurs aan het werk zijn.
Het is niet mijn genre maar heb mij toch geamuseerd.
Pollypeachum1
De film doet het boek geen eer aan. Ik heb het boek met veel plezier gelezen, maar de film is erg rommelig. Er wordt goed geacteerd, maar het verhaal springt van de hak op de tak.

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Griffin & Phoenix
Drama / Romantiek, 2006

The Alibi
Komedie / Drama, 2006

Trust the Man
Drama / Romantiek, 2005
upper classverlies van geliefdecookkokenbankruptgigolodublin, irelandroom exchange scheidenbuitenechtelijke affaire