• 9.372.440 stemmen

Alternatieve titel: Cinderella's Fella

Geregisseerd door: Raoul Walsh

Met onder meer: Marion Davies, Bing Crosby en Fifi D'Orsay

Plot Going Hollywood

"SHE FELL IN LOVE WITH HIS VOICE and followed him to Hollywood!"

Sylvia Bruce is lerares Frans op de Briarcroft's School voor meisjes. Sylvia is op zoek naar ware liefde en wanneer zij Bill Williams op de radio hoort, verlaat zij haar school om hem te bedanken. Maar Bill is op weg naar Hollywood om samen met Lili Yvonne een film te gaan maken. Sylvia reist achter hen aan en omdat zij geen enkele kans krijgt om Bill te spreken, solliciteert zij naar een plaats in zijn achtergrondkoor. Wonder boven wonder wordt zij aangenomen en als Lili een korte tijd later afhaakt, krijgt Sylvia zelfs de mogelijkheid om Bills tegenspeelster te worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sylvia Bruce

Bill 'Billy' Williams

Lili Yvonne

Ernest Pratt Baker, Picture Producer

Member - Three Radio Rogues

Zichzelf - Premiere Clip (archiefmateriaal)

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Vermakelijke musical/komedie onder de vleugels van MGM. Eén van de weinige films waarin Bing Crosby wordt gecrediteerd als tweede hoofdrol. Going Hollywood was in principe dan ook een film gemaakt ter glorie van Marion Davies. En ter ondersteuning was MGM erin geslaagd om Crosby te lenen van Paramount.

Marion Davies kennen we vandaag misschien vooral als de dame die onfortuinlijk model heeft gestaan voor het Susan Alexander karakter in Citizen Kane, de mijlpaal van Orson Welles die nog steeds nazindert. Haar carrière en persoonlijke leven is dan ook onlosmakelijk verbonden met dat van mediamagnaat William Hearst (die op zijn beurt model stond voor Kane). Het vooroordeel dat Citizen Kane bij mij had opgewekt rond Marion Davies wordt echter van tafel geveegd bij het zien van Going Hollywood. Het is een dame met (komisch) talent en ze ziet er ook nog goed uit (met dank ook aan de fotografie van George J. Folsey).

Bing Crosby steelt hier echter de show, ongeacht de credits. In zijn kenmerkende makkelijke stijl glijdt hij over het scherm, met af en toe een liedje dat de aandacht opeist.

De andere rollen worden eveneens prima ingevuld, waarbij Stuart Erwin net als in The Big Broadcast (1932) de wat sullige steenrijke sidekick mag spelen (zij het dat hij in feite de touwtjes in handen heeft).

Visueel een erg aantrekkelijke film van Raoul Walsh. Opvallend dat er veel met licht en schaduw wordt gespeeld bijna alsof het gaat om een expressionistische film. Mooie overgangshots en ook de deliriumshots zijn knap. En daarmee steekt deze film visueel toch uit boven andere films die Crosby in die periode maakt. Ook in zijn geheel is dit MGM-product meer musical dan de andere “komedies met liedjes” die Crosby in die tijd maakt. Er is dans, beweging, visueel gebeurt er wat.

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Prettige film voor de Bing Crosby liefhebber. Echter ben ik wat het verhaal betreft wel beter gewend van Bing. Matig uitgewerkt en het stelt gewoon allemaal vrij weinig voor. Geen wonder dat de hoge scores op IMDB ook uitblijven. Nee deze sla ik voor een volgende keer over.