• 9.372.317 stemmen

Alternatieve titel: War Birds

Geregisseerd door: Ulli Lommel

Met onder meer: James Eldert, Cully Holland en Bill Brinsfield

Plot Warbirds

Een geheime militaire missie tegen het kleine rebelse Midden-Oosten land El Alahaim gaat mis. Eén piloot komt om en een ander blijft achter in de handen van de vijand. Een tweede missie wordt voorbereid om de piloot te bevrijden.

avatar van stephan73

stephan73

Alsof de filmmakers van Warbirds het aanvoelde. Maak je een film over een land in het Midden Oosten dat wordt aangevalen door een anti-Amerikaans buurland, valt een jaar later Irak Koeweit binnen.

El Alaheim wordt overgenomen door een groep rebellen. De Sheik, die een deal had gesloten met de Verenigde Staten, vraagt hulp en krijgt die in de vorm van twee F-16's.

Natuurlijk blijkt er een verader in het spel en gaat niet alles volgens plan.

Met een budget van niks en acteurs die niet al te bijzonder acteren, had dit een enorme flop kunnen worden. Maar op één of andere manier begin ik steeds meer en meer deze late jaren '80 pulp te waarderen. De bepaalde klunsigheid die ervan af straalt, doet me terugdenken aan de tijd dat ik vaak de locale videotheek bezocht, of dit soort films op de Duitse RTL bekeek.

Een kleine 3 sterren!