• 9.373.416 stemmen

Hot Thrills and Warm Chills (1967)

Alternatieve titel: Hot Thrills

Geregisseerd door: Dale Berry

Met onder meer: Rita Alexander en Dale Berry

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Hot Thrills and Warm Chills

Drie vrouwen die elkaar jaren niet meer gezien hebben komen samen in een motel om bij te praten. Ondertussen smeden ze plannen om een overval te plegen op het volgende Mardi Gras festival. Als ze na de roof achterna gezeten worden door de wet zullen ze al hun vrouwelijke eigenschappen moeten gebruiken om te ontsnappen.

avatar van John Milton

John Milton

Leuk dat Nicholas Winding Refn zich de taak heeft toebedeeld om ook dit soort schlocky '60's sexploitation crime caper filmpjes van de vergetelheid te redden, en ze te restaureren. In februari 2018 moet het nieuwe platform byNWR live gaan, waar mensen gratis gerestaureerde films kunnen bekijken, uit allerlei uithoeken van de cinema. Mede gecureerd door gastredacteuren als Little White Lies, moet het een culturele melting pot worden die ook raakvlakken heeft met andere kunstvormen, met per kwartaal een thema. Die van het eerste kwartaal wordt 'Regional Renegades: Exploitation Gems from the Southern USA'. En omdat er een samenwerking is met de arty Netflix variant MUBI, zijn deze twee titels daar deze maand alvast exclusief te zien.

Vanaf de eerste scènes is duidelijk wat we mogen verwachten: Gekunstelde dialogen, een B-plot, gratuite scènes met erotische dans, glorieuze boezems in verscheidene... volumes... en verrassend nette seks. De film heeft een heerlijke soundtrack die doet vermoeden dat Tarantino er dol op zou zijn, en het is vermakelijk om de drie dames met de stompzinnige dialogen aan de haal te zien gaan. Dale Berry heeft er geen moeite mee om het plot ondergeschikt te maken aan dans, seks en willekeurige gesprekjes: het is duidelijk een nevenzaak.

Lekker fout vermaak dus, voor wie bereid is niet te kritisch te kijken. Alhoewel, als tijdsdocument en stukje filmgeschiedenis is het wel erg interessant om dit in fatsoenlijke kwaliteit te kunnen kijken, en te weten dat het er vermoedelijk over 50 jaar ook nog is, voor wie interesse heeft in de exploitation films van 100 jaar geleden.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Het is mij niet helemaal duidelijk waar dit over ging en van de uitleg van John Milton word ik ook niet veel wijzer. Dat het verhaal bijzaak is, dat leek me dan weer wel duidelijk. Dat je een film met mooie dames, bloot en seks alsnog doodsaai weet te maken is wel een geweldige prestatie. Veel exploitatie is er niet aan daarvoor is die veel te mak. Een terechte turkey en erg leeg allemaal behalve dan de borsten van enkele dames.

avatar van John Milton

John Milton

Een halve ?

Oei. Ik vond het wel vermakelijk.