Zyzzyx Rd. (2006)
Geregisseerd door: John Penney
Met onder meer: Katherine Heigl, Leo Grillo en Tom Sizemore
Plot Zyzzyx Rd.
"Dead Ahead"
Een accountant en zijn jonge vriendin rijden door de woestijn om het levenloze lichaam van de vrouw haar ex-vriend te begraven. De man leeft echter nog, en dat is het begin van een gevecht voor leven en dood.
Marissa
Roulette Dealer
Stemrol of Brenda
The Shadow
anarki
Deze film kostte $2 miljoen, en bracht amper $30 op in de box office. Hij draaide in 1 zaal gedurende 6 dagen in totaal.
winkelblah
publiciteitsstunt?
Het is ze in ieder geval wel gelukt om deze film onder de aandacht te brengen.
streeter
Nee, vanwege een SAG-contract moest de film in de bios draaien. Dus heeft de producent de film voor 6 dagen in een middle-of-nowhere bioscoop laten spelen, alleen om 11 uur.
Staat een heel verhaal over op CHUD.
Skrean
Op zich wel grappig, maar niet mooi gebracht. Ikzelf zou het wat mooier verpakt hebben. Moest wennen aan de nieuwe acteur die de accountant speelt. Tom sizemore was ok, verder zou ik niet veel moeite doen om deze film te gaan kijken.
2.5
Game_Over
Zeer goeie film over een accountant die door een hoofdwoond het spoor helemaal beister is. En dat deze film maar 30 doller heeft opgebracht in de bioscoop is omdat deze film speciaal was gemaakt voor op tv, maar in het contract stond ook dat de film in de bioscoop moest draaien dus hebben ze deze film in een bioscoop laten uitzenden ergens in the middele of nower
Elineloves
Wat is Katherine Heigl toch een snoepie. Al speelt ze een domme, sletterige bimbo, ze blijft leuk. Toch wel een actrice die meer in haar mars heeft dan alleen komedies maken.
Film begint rustig en het verhaal wordt prima opgebouwd. Je ziet natuurlijk dat de accountant rijden met een bloederige hoofdwond, maar pas als hij dingen begint te zien die er niet zijn begrijp je dat er nog iets staat te gebeuren in die auto.
En toegegeven: het klinkt best spannend. Een accountant die samen met zijn veel jongere minnares het lichaam van haar gewelddadige vriendje willen begraven, om er vervolgens achter te komen dat het lijk weg is. Wat volgt? Uiteraard, een kat en muis spel.
Helaas is het te belachelijk voor woorden. Vriendlief komt met een mes naar binnengerend, en meisjelief grijpt haar oversized teddybear. Dit is meer het Scary Movie niveau.
Wat doe je als je er achter komt dat de man waarvan je dacht dat je hem vermoord had, ineens weg is? Natuurlijk, midden in de nacht opsplitsen in een donker bos, om die boom van een vent nogmaals om het leven te brengen.
Ach, voor een zondagmiddag is het redelijk te doen.
Metalfist
What happens in Vegas, gets buried on Zyzzyx Road
Gisteren in de videotheek deze meegepakt onder de naam Dead Ahead. We hadden wel zin in een horror en dankzij Katherine Heigl deze boven het schijnbaar betere Daybreakers genomen. Geen idee wat ik moest verwachten maar dit had ik toch niet zien aankomen.
Dead Ahead is een raar filmpje geworden. Oorspronkelijk bedoeld voor televisie maar door een contract met de Screen Actors Guild moest het verplicht in de bioscoop draaien. In plaats van dat Penney logisch nadenkt en deze aan een deftige bioscoop probeert te verpatsen, kiest hij ervoor om ergens in de middle of nowhere in Texas de film te vertonen. Resultaat? Amper publiciteit en een opbrengst van $30. Beetje onterecht want Dead Ahead is niet zo slecht als de score hier doet vermoeden. De film begint als een standaard thriller/horror werkje maar gaat nogal snel de rare kant op. Grant blijkt een beetje gestoord te zijn en ziet de wereld rondom hen in de vorm van een alternatieve werkelijkheid. Zijn vlam, Marissa, blijkt volgens hem één of ander weird wezen te zijn en heel het Joey personage blijkt zelfs nooit in de koffer te hebben gezeten. Op zich wordt dit wel mooi vorm gegeven. De werkelijkheid waar Grant inzit is veel feller en kleurrijker dan de effectieve wereld die er veel grijzer uitziet. Goede keuze maar jammer genoeg slaagt Penney af en toe de bal mis in zijn eigen creatie. De grootste fout lijkt me het idee dat Marissa een hoertje is. We zien haar constant met een soort lolly en nogal hoerige kleren maar verder in de film blijkt ze gewoon een topje en een jeans aan te hebben. Technisch gezien is het in de 'echte wereld' juist maar dan moet het in Grant zijn wereld nog altijd wel de hoerige versie zijn. Volgens mij had het ook beter geweest om de rollen om te draaien, daarmee bedoel ik dus dat Marissa in het echt het hoerige type moest zijn en in Grants wereld het serieuze meisje. Nu is het moeilijk te geloven dat zo iemand gewoon met Grant meegaat. Ook het feit dat Grant wel 20x kon weggaan zonder problemen is af en toe wel storend. Persoonlijk zou ik nooit in het midden van de nacht blijven wachten tot het licht wordt om iemand te gaan vermoorden. Ik zou maken dat ik zo snel mogelijk weg ben en al helemaal niemand gaan zoeken in het donker.
De film kent niet echt veel castleden. In totaal zijn er 3 hoofdpersonen. Katherine Heigl was de reden om de film te zien en op zich doet ze het niet slecht. Ik had alleen verwacht dat dit een veel recenter werkje was, staat bij de dagfilms notabene, maar is dus al 4 jaar oud. Dead Ahead dateert dan ook van voor de rise to fame van Heigl die ze zou maken met films als Knocked Up en Killers. Toch doet ze het al bij al zeker niet slecht en is het wel leuk om haar eens in een compleet andere rol te zien. De twee andere acteurs zijn van een ander kaliber, vooral qua bekendheid dan. Leo Grillo heeft welgeteld 5 filmrollen en 1 televisierol op zijn naam staan maar gelukkig betekent dat niet dat hij er niets van bakt. Vooral wanneer hij compleet gestoord wordt is hij wel te pruimen. Tom Sizemore heeft wel wat meer bekendheid maar hij deed niet echt een belletje rinkelen. Na eens wat op Imdb te hebben gezien blijkt hij rollen in Saving Private Ryan en True Romance te hebben maar daar kan ik me toch niet meer bijster veel van herinneren. Misschien toch maar eens herzien want ook hij doet het hier zeker niet slecht. Heeft natuurlijk wat een verwaarloosbare rol maar hij weet op een goede manier de waanzin van Grant aan te sporen. De rest van de cast is compleet verwaarloosbaar, de helft van de namen die op Imdb staan zie je zelfs niet tenzij via een foto of een arm in een casino.
Beetje een vreemde film maar wel vermakelijk genoeg om er een voldoende voor te geven. Heigl ziet er weer mooi uit en de 2 andere acteurs doen het ook goed. Het verhaal vertoont wat rare bochten maar ach, ik heb al erger gezien.
U-96
- 2062 stemmen
Opmerkelijk en regelmatig irriterend toch dat een film door een spannende en vaak uitzonderlijke beschrijving op de achterkant de kijker een bepaald beeld voor weet te schuiven om dan vervolgens iets te laten zien dat niet aansluit bij de verwachting.
Deze film is er ook zo'n een. Hoewel het verhaal inderdaad lekker spannend klinkt en de film al direct een duidelijke aftrapt naar het verhaal maakt, weet het de lijn van spanning nergens te halen. Dat komt voornamelijk door het bijzonder ongeloofwaardige kat- en muisspel tussen Grant, Marissa en Joey. "Er loopt buiten een gevaarlijke man rond, maar het is donker. Laten we maar gaan slapen"
Naarmate de film vordert, ga je je in je hoofd steeds meer afvragen waarom de ongeloofwaardigheid de overhand heeft en waarom de film zich daar niet voor lijkt te generen. Vervolgens ga je speculeren en kom je al snel tot een typische cliché-verwachting. Wat dat betreft is het einde van deze film ook totaal geen verassing.
Hoe dan ook is het een vrij leuke film, maar ook echt niet meer dan dat. Het verhaal is best aardig, maar het is jammer dat ze een andere kant opgeslagen zijn. Een keihard en spannend kat- en muisspel zou de setting en opbouw van deze film veel meer goeds gedaan hebben.
TimZor
Leuk om een keer te zien maar vooral vanwege Heigl. Ik kom niet hoger dan een twee.
glimmerman2000
Een vrij slappe film, waarbij totaal geen gang in zit:S....Dit maakt het een vrij lange ' saaie' zit, waarbij ik alleen nog kon genieten van de redelijke sfeer en de mooie Katherine Heigl
Leno
Slecht uitgewerkte film die erg matig begint, niet in de laatste plaats door slecht geschreven karakters, slechte dialogen en een irritante rol van Heigl, die later wel wat beter speelt. Ongeveer halverwege wordt de film plots nog redelijk interessant, maar de uitwerking blijven beneden niveau waardoor het voor een b film redelijke uitgangspunt niet uit de verf komt.
Tarkus
Zwakke film, die naar het midden toe een opflakkering kent, maar dan weer een bijzonder zwak einde kent.
Denk dat dit een van Tom Sizemore's zwakste vertolkingen is, en Katherine Heigl, tja een beetje mooi staan wezen, verder kan ik er niet veel op zeggen.
En Leo Grillo... heb ik ook weinig of niets op te zeggen.
Noodless
Het verhaal stelt in wezen echt niks voor en spannend wordt het geen enkel moment.
Katherine Heigl vind ik wel een leuke actrice en ze speelt hier nog een redelijke rol.
Meer zit er ook niet in. Langdradige, saaie film !
DjFrankie
Korte film, met verrassend verhaal, vond deze helemaal niet verkeerd.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'