• 9.375.363 stemmen

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Victor Salva

Met onder meer: Scott Mechlowicz, Nick Nolte en Amy Smart

Plot Peaceful Warrior

"There are no ordinary moments."

Gebaseerd op het boek "Way of the Peaceful Warrior". Een studentengymnast ontdekt een nieuw perspectief op het leven met behulp van een oudere mentor. Hij ontmoet de man, die als pompbediende werkt, en er groeit al snel een band tussen het tweetal. Maar het contact verloopt soms ook stroef.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van argus

argus

Trailers vindt je hier en hier.

avatar van donnie darko

donnie darko

Mooie poster.

avatar van Hans P

Hans P

De website: http://www.thepeacefulwarriormovie.com/main.html

Lijkt me wel een film voor mij.

Wanneer komt deze in NL?

avatar van zjost

zjost

Lijkt me een topper, ben benieuwd wanneer ie komt!?!

avatar van thomzi50

Wat je zegt.

avatar van streeter

streeter

In februari op r1 DVD.

Het ziet er homoerotisch uit, net als Powder, Jeepers Creepers, Clownhouse, enz.

avatar van watidatga

watidatga

wil deze film echt graag zien

maar kan er nog niet aankomen

origineel of download.

ben wel benieuwd naar deze film met amy smart

avatar van thom1503

thom1503

Helaas is deze film voorlopig niet in de Nederlandse bioscoop te zien. Wel komt Dan Millman, de hoofdpersoon in deze film naar Nederland. Hij geeft dan een lezing op 29 mei 2007 te Driebergen. Voor meer informatie en aanmelding zie www.heartevents.nl

avatar van ryanmakhanlal

ryanmakhanlal

Er is al een DVDrip uit in Amerika...zo snel al..

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

ryanmakhanlal schreef:

Er is al een DVDrip uit in Amerika...zo snel al..

Inderdaad komende week even kijken

avatar van 0verlord

0verlord

Super goeie film!! Echt een aanrader. Deze film zet je echt aan het denken. Denk dat ik het boek ook ga kopen.

avatar van trroep

trroep

Feel-good sportfilm met de gebruikelijke clichés maar met een verrassende en misterieuze coach dit keer.

Zeker de moeite waard.

4 sterren van mij...

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Inmiddels ook gekeken en ik moet zeggen prachtige film. Ik ga ook het boek halen, denk ik.

avatar van rogymbo

rogymbo

Ik wou deze film al heel lang zien en nu eindelijk een dvd-rip gevonden en gebrand, ik wat een film zeg. Het zet je echt aan het denken en is anders dan andere flms. Ht is ook geen film die je even gezellig met je vrienden op een zaterdag avond gaat kijken denk ik. Maar in ieder geval een topper! 4.5 sterren

avatar van stinissen

Een geweldige rol van good old Nick Nolte als Socrates in deze verder prima film.

avatar van Bellerophon

Bellerophon

Slecht, zeer slecht. Is dit soms een recordpoging ' hoe krijgen we zoveel mogelijk cliche's in 1 film'

Zwaar geergerd aan de voorspelbaarheid en matige acteer prestaties. Om nog maar te zwijgen over de belachelijke semi wijsheden en sesamstraat-filosofieen die je om je oren geslingerd krijgt.

Het einde van de film zie je al na 5 minuten aankomen dus kan je hem net zo goed dan ook maar meteen uitzetten.

avatar van Waku

Waku

Peaceful Warrior is in meerdere opzichten een plezierige film om naar te kijken..

Het degelijk acteerwerk van Nick Nolte dieals brommende pompbediende een jeugdige turner levenservaring wil bijbrengen.

Maar niet alleen het verhaal verdiend een dikke pluim.

Ook de manier van filmen is er eentje om van te smullen.

Door kleine details uit te vergroten ( zoals bijvoorbeeld zweetdruppels) en andere effecten te gebruiken ( slow motion)

sleept de film je mee in de wereld van de gymnast.

Een fraaie soundtrack doet de rest.

avatar van usr14112

usr14112

Wat was dit slecht zeg. Gaaaaahp. Karatekid 15 met Nolte als Mr. Moriarty (of hoe die dan ook heten mag). Inclussief het schrobben en schoonmaken van de leerling. Had ook wel weg van een reclamefilm voor de scientology church of zo. Die vreselijk standaard opgedreunde wijsheden. Zo voorspelbaar ook.

O ja. Wie de film voor Amy Smart wil kijken kan ook beter wat anders zoeken. Ze is denk ik 3 minuten in beeld.

Slechtste film die ik in tijden heb gezien.

1* voor de moeite.

avatar van Dridge

Dridge

Inderdaad geen topfilm , bij vlagen lachwekkend slecht.

Wat me het meest irriteerde was de bombastische muziek bij de wat meer "emotionele" scenes.

avatar van ags50

ags50

Hoewel ik absoluut geen fan ben van welke sport dan ook (in tegendeel zelfs, ik heb daaraan een bloedhekel), heb ik genoten van deze film. Eindelijk een "volwassen" rol van Scott Mechlowicz, hoewel hij weer een nog nauwelijks volwassen jongen speelt (mag ik veronderstellen van een student).

Aan het begin van de film wordt gesteld: inspired by true events. Ik vraag mij af welke ware gebeurtenissen dan wel. De schrijver van het boek (Dan Millman) heeft in ieder geval niet zo'n vreselijk ongeluk beleefd (kon niets daarvan vinden). Puur persoonlijke wilskracht (vergeet alle andere flauwekul, zoals religie, zen, yoga, etc.) is voldoende om je doel te bereiken, vanaf stoppen met roken tot weer aan de ringen hangen.

avatar van arnout92

arnout92

Mijn vader is een geboeide spirituele man. Hij en al zijn vrienden vonden deze film echt de max. Maar ik vond er niet al te veel aan. Het heeft veel anti-climaxen vind ik.

het verdient slechts 2,5 voor mij

avatar van sebo12

sebo12

Prachtige film.. ik ben geen fan van Drama maar dit is toch een erg goede film! Een aanrader om je saaie dag toch nog interessant af te sluiten.. maar als je een wegkijk film wilt zou ik deze nog even in de kast laten staan, hoewel hij je af en toe goed weet mee te slepen

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie redelijk onbekende film, de film boeit door het verhaal en de dramatische gebeurtenissen

avatar van stoffel75

stoffel75

Al bij al toch teleurstellend. In dit genre zijn er veel betere films. Nolte is altijd wel ok, ook nu. Maar dat filosofisch gebazel werkt na een tijdje toch serieus op de zenuwen. Voor de rest de gebruikelijke clichés. Leuk om eens te zien, maar ook om vlug te vergeten. En wat doet Amy Smart hier eigenlijk, haar personage blijft zo oppervlakkig. Hoofdpersonage heeft blijkbaar ook geen familie. Toch een beetje raar, dat je na zo een ongeluk niet eens de moeder of vader te zien krijgt.

avatar van Aapje81

Aapje81

De film heeft goede bedoelingen en is bij vlagen best de moeite waard maar heeft veel te veel tijd nodig om zijn verhaal te vertellen. Op een gegeven moment slaat de verveling toe en weet je het allemaal wel. Op zich niet onaardig geacteerd maar de film stijgt niet boven de middelmaat uit.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Karate kid continues.. Dat Nick Nolte zich hiervoor leent, nog nooit zoiets belachelijks gezien.

avatar van Houtje88

Houtje88

Veel boeken van Eckhart Tolle,

The secret,

Spirituele richtingen enzovoorts?

Dan is dit film voor je,

Ik ben hartstikke blij dat zo'n film bestaat, dan hoef ik niet elke keer moeilijk te uitleggen wat het betekent om "in het NU te zijn".

Dit film zegt het alles.

Geweldig film

avatar van Askikker

Askikker

Ging kijken voor Agnes Bruckner, maar die heeft zoon miniem bijrolletje als huppelkutje, dat was helaasde moeite niet. Snap niet wat ze in deze shitfilm te zoeken had, normaal speelt ze meer emotionele rollen.

Wat een groot feest van gemeenplaatsen, slap gelul, holle beeldspraak en voorspelbaarheid. Nick Nolte speelt wel oké, maar wat ie uitkraamt slaat echt helemaal nergens op. In het begin denk je nog met een lachfilm te maken te hebben, maar twee uur lang puberaal kwasie gefilosofeer werkt later meer op mn sluitspier.

Dieptepunt is dat het het turnertje eindelijk duidelijk wordt dat ''het om de reis, niet om het doel gaat'', waarna het bij het eind van de film dus juist wél om het doel gaat.

Afgezien van het slappe gekwezel is het verhaal zelf natuurlijk één groot cliché, niks geen drama, en mysterie vind ik ook wel wat overdreven. Voor mensen die zich nog nooit één seconde in filosofie oid. hebben geinteresseerd zou het hoogstens nog een ''feel good movie'' kunnen zijn, anders ontgaat mij volkomen wat dit voor moet stellen......

2 sterren slaat eigenlijk nergens op, maar ja, er zijn tenslotte nog véél stompzinnigere films

avatar van Fietsband

Fietsband

Mooie diepgaande film.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

aardige spirituele / inspirerende film ,

leukste quote: loose your mind, come to your senses