• 9.372.663 stemmen

Septyni Nematomi Zmones (2005)

Roadmovie / Drama | 119 minuten

Met onder meer: Rita Klein en Aleksandr Esaulov

Gesproken taal: Engels, Litouws en Russisch

Releasedatum: 14 december 2006

Plot Septyni Nematomi Zmones

Het verhaal speelt zich af in De Krim, Zuid-Rusland. Daar komt een groep mannen bij elkaar die door verschillende redenen vervreemd is geraakt met de maatschappij. Door te ontsnappen neemt de kloof met de maatschappij alleen maar toe en is er geen weg meer terug.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Gorro

Gorro

Het begin is best goed. Mooie cinematografie; met name de mooie lichtinval in het begin en de mooie beelden van de prairie van het schiereiland Krim waar de film gesitueerd is. De film weigert echter op gang te komen. Dan komt er een feestje waarin alle hoofdpersonen dronken worden en door elkaar gaan schreeuwen. Dat duurt en dat duurt, zonder dat er interessante gesprekken volgen en uiteindelijk wordt het zelfs irritant. **½

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Inderdaad niet een film die het moet hebben van de inhoud, maar ik vond hem wel erg mooi. Ik zag er een impressionistische sfeertekening in. En oogstrelend mooi gefotografeerd, de hele film door kan vrijwel ieder shot zo worden ingelijst. Ik heb ervan genoten.

avatar van Drezic

Drezic

over deze film kan vast pseudo intellectueel geprutteld worden maar mij kon het niet boeien. Leuke landschappen? Ja, maar dat de hele tijd en twee uur lang is mij toch echt te gortig.

1/2* uit *****

avatar van Hannibal

Hannibal

Waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken!? Shots van hoofden die aan het paffen en aan het zuipen zijn, kalkoenen, varkens... Een zombie als hoofdrolspeler...

En wat heeft deze film te melden? Dat de Litouwse bevolking het zwaar heeft? Pfff... zelfmedelijden is het.

Het is dat ik het niet kan maken om als medewerker van het filmhuis de zaal uit te lopen, anders had ik het gedaan. Dit is tot nu toe in ieder geval wel de slechtste keuze van dit filmhuisseizoen geweest, ik hoop dat onze leden ons vergeven.

Koekebakker schreef:

Dit heb ik van meer mensen gehoord: "Mooie beelden!" zelfs dat vond ik niet. Het landschap is daar ronduit lelijk, ik haat close-ups van gezichten in films, en het steeds weer herhalen van het 'achterblijven op een lokatie' vond ik ook erg vervelend worden. (dat de camera secondenlang op een punt blijft stilstaan waar een tijdje geleden een auto is voorbijgereden.)

Nee, dit was voor mij de grootste tegenvaller in tijden.

avatar van Lv92

Lv92

Wat een mens als Bartas creëert met beeld en geluid = cinema in essentie.