• 9.372.683 stemmen

Thomas & Friends: Calling All Engine! (2005)

Familie / Avontuur | 60 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Thomas De Stoomlocomotief - Attentie, Alle Treinen!

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Steve Asquith

Met onder meer: Michael Brandon

Gesproken taal: Deens en Engels

Plot Thomas & Friends: Calling All Engine!

De treinen zijn dolblij als ze horen dat op het eiland Sodor een nieuw vliegveld wordt gebouwd. Dit gaat zorgen voor meer toeristen en meer werk voor de stoomlocomotieven. Het vliegveld moet op tijd klaar zijn voor de vakantie en tijdens de bouw moeten de stoomtreinen samenwerken met de dieseltreinen. Als Thomas een grapje probeert uit te halen met één van de diesels, loopt alles in de soep.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narrator (stemrol)

606 . Bedankt.

Graag gedaan

avatar van Dk2008

Dk2008

De eerste aflevering dateert uit 1984. Dit is de eerste film (wel is er al eerder een speelfilm gemaakt Thomas and the Magic Railroad (2000)). Later is het geheel CGI geworden, wat ik dus niet mooi vind maar in eerdere jaren, zoals hier, wordt nog gebruik gemaakt van mooie schaalmodellen.

De pratende gezichtjes en play mobiel-achtige poppetjes (waaronder de dikke controleur) neem ik dan maar voor lief, maar verder is het erg leuk gemaakt met al die rijdende treintjes die rondpuffen over het eiland Sodor. Rustig en duidelijk verteld door Erik de Zwart, net als in de serie. Een typische kinderfilm, met liedjes en quizjes erbij.

De strijd tussen stoomlocs en vervelende diesellocs is continue aanwezig. In werkelijkheid vormden de diesels een ernstige bedreiging voor de stomers want die waren veel duurder in gebruik en onderhoud en ook veel viezer.

Een leuk verhaaltje waarin een flink noodweer over het eiland trekt en het vliegveld ook nog op tijd klaar moet zijn voor de toeristen zodat er dus hard gewerkt dient te worden.

60 minuten is voor het verhaal te doen, visueel prachtig gemaakt. 4.0