• 9.371.740 stemmen

Thomas & Friends: Big World! Big Adventures! The Movie (2018)

Animatie / Actie | 85 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titel: Thomas De Stoomlocomotief: Grote Avonturen In De Grote Wereld

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: David Stoten

Met onder meer: Joseph May en Teresa Gallagher

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Thomas & Friends: Big World! Big Adventures! The Movie

Thomas de stoomlocomotief verlaat Sodor en trekt de wijde wereld in. Tijdens zijn avontuurlijke reis naar verre landen leert hij andere culturen kennen en maakt hij nieuwe vrienden. Hij doorkruist woestijnen, jungles en gevaarlijke bergstreken doorheen vijf continenten en ziet dingen die hij voordien nooit aanschouwd heeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Thomas (stemrol)

Ace (stemrol)

Victor (stemrol)

African Troublesome Trucks / Various Characters (stemrol)

African Troublesome Trucks / Various Characters (stemrol)

Emily (stemrol)

Marion / Natalie / Arizona Diesel / Annie & Clarabel / Rio Crane (stemrol)

Sidney (stemrol)

Nia (stemrol)

Bill / Philip (stemrol)

avatar van Dk2008

Dk2008

Niet slecht deze al zijn er wel betere Thomas de stoomlocomotief-films. Zoals Chuggington dat vind ik totaal niks aan want dat zou je natuurlijk verwachten met animatiefilms met treinen.

De dvd is alleen Nederlands gesproken, overigens best goed, het geluid is wel wat aan de zachte kant. Bij het begin is de animatie wel weer (even) wennen maar ging daarna toch best goed. Al denk ik dat ik het na deze film wel voor gezien hou, na wat uitschieters zit ik nu weer wat op het niveau van de eerste lange speelfilm van Thomas.

Best wel heel lange speelduur ook, zeker gezien de vele dvd's met korte afleveringen was 60-74 minuten zat geweest.
De film zit vol met clichés en moralen al zijn dit geen negatieve termen voor mij. Op een cursus alweer jaren geleden kwam iemand met de opmerking dat die graag een wereldreis wilde maken. Toen de docent zei dat moet je dan maar meteen doen kwam de tegenreactie, ja maar, ja maar.... Kortom, als het kan, doen wat je leuk vindt want het leven duurt maar even.

Thomas ontmoet op Sodor racewagen Ace deze gaat meedoen met een race om de wereld en brengt Thomas op het idee dit ook te gaan doen(, ook al zijn er niet overal spoorlijnen op de wereld). Thomas besluit inderdaad de wereld rond te reizen, begint in Afrika dan Zuid en Noord-Amerika, Azië, Europa om weer terug te komen op Sodor. Thomas zoals we gewend zijn is wel een eigenwijs locomotiefje en doet dit op eigen houtje. De dikke controleur (een soort vader of meester) gaat vervolgens Thomas achterna. In Afrika krijgt Thomas een vriendinnetje Nia, alleen door zijn gedrag raakt hij deze weer kwijt en moet hij vervolgens naar haar op zoek.

Onevenwichtige film, zodra het druk begint te worden (en dat zijn toch bijna al die animatiefilms tegenwoordig) dat is hier zodra de racewagen in beeld komt en er zijn 6 liedjes daar ben ik wat sneller doorheen gegaan maar verder best wel leuke film.

Eerst gebruikten ze echte modeltreintjes daarna geheel animatie en dat laatste heeft best wel zijn voordelen. Zo zijn alle gedeelten met de dikke controleur grappig tot zelf zeer grappig. Het statistisch poppetje komt tot leven.Terwijl de locomotieven en andere voertuigen met gezichtjes gesprekken voeren zie je dat het echte treinpersoneel gewoon aan het werk is, om bijvoorbeeld reparaties uit te voeren, de hele bedrijvigheid van en rondom de locomotieven blijft visueel dan ook hier weer leuk om te zien.

Doet in eerste plaats denken aan Around the world in 80 days maar toch ook wel weer aan andere films, zoals rally-films, bijvoorbeeld Herbie en dat wedijveren tegen elkaar zoals in de The Titfield Thunderbolt en reisreportages, zoals Rail Away waarin we kennismaken met verschillende culturen.

Visueel kloppen veel zaken helemaal niet, er is geen taalbarrière, de dikke controleur blijft met zijn colbert aan in de woestijn, verschillende spoorbreedten, Thomas, die ondanks deze toch al zeer lange reeks korte/lange films nog steeds een kleine jochie blijft. Flauwekul om daar op te letten. Ik meende door lange speelduur en ook niet zo'n mooie animatie dat dit ging tegenvallen maar toch best leuk voor de volgende keer om weer op te zetten. De film eindigt ietsje anders dan ik verwachtte Thomas komt aan op Sodor en wordt als een held ontvangen, een preek van de dikke controleur blijft achterwege want die is nog onderweg op een schip richting Sodor