• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: Peter Manoogian

Met onder meer: Patrick Reynolds, Denise Crosby en Andrew Prine

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Eliminators

"Mandroid. Mercenary. Scientist. Ninja. Each one a specialist. Together they are ELIMINATORS!"

Wanneer een vliegtuig neerstort, wordt de piloot door een kwade wetenschapper gered. De wetenschapper voert allerlei experimenten op hem uit. Hierdoor transformeert de piloot in een Mandroid (half mens, half machine). Nu probeert de Mandroid samen met anderen (waaronder een ninja) zijn schepper te stoppen voordat hij met zijn experimenten de wereldmacht grijpt.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Nogal lachwekkende sf-actie met een lekker jaren '80-sfeertje, -muziek en -effecten. Redelijk vermakelijk, maar vooral redelijk slecht. Vooral het tijdreis-gedeelte slaat nergens op. > 2*

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze heb ik járen geleden gezien en ik vond het een leuk en sympathiek filmpje. Veel moet je er niet van verwachten, gezien Charles Band de producer is.

Een score geef ik niet, want ik herinner me veel te weinig van deze film die ik met plezier nog eens zou willen zien.

avatar van CinemAvanti.nl

CinemAvanti.nl

Een geflipte wetenschapper heeft een tijdmachine gebouwd en stuurt een zelf gebouwde mandroid naar het Romeinse tijdperk. De precieze reden was me niet helemaal duidelijk, het zal in het kader van wetenschap geweest zijn. John the Mandroid weet echter te ontsnappen en gaat met hulp van een blonde dokter/wetenschapster/kolonel? op zoek naar het grote mysterie van zijn androide voorkomen en is uiteraard uit op wraak. Onderweg krijgen ze nog assistentie van huurling Harry Fontana, badass ninja Kuji Takada en SPOT, een klein vliegend robotje. Samen moeten zo de handlangers van de wetenschapper, hillbillies en een stam inboorlingen van zich af weten te vechten. Compleet idiote film met goedkope effecten en ongelofelijk cheesy dialogen maar wat een entertainment, heb me werkelijk geen minuut verveeld.

avatar van Shaky

Shaky

Heerlijk slechte film die zo ontzettend fout is dat je bijna gedwongen wordt om verder te kijken maar natuurlijk geen moment echt goed.

avatar van kalehein

kalehein

Deze film heeft A.L.L.E.S!
Hij is gewoon goed omdat ie zo slecht is haha.
Volgens mij moet dit een soort van terminator voorstellen, maar is het resultaat behoorlijk mislukt.
SPOT wordt geprogrammeerd via een calculator :S (scene laat overduidelijk "+" "-" "%" toetsjes zien.)
John the mandroid neemt je mee op een waanzinnig avontuur door de wildernis. Over rivieren door de jungle. Op zoek naar zijn verleden, de reden dat hij bestaat. Zijn schepper (dr Reeves) is een genie die tijdreizen mogelijk heeft gemaakt. John is hiervoor ingezet en in zijn herinnering ziet hij nog flarden van romeinse soldaten en neanderthalers. De reden is echter het, zelf, willen regeren als nieuwe Caesar over het oude Romeinse rijk.
In hun avontuur worden John en Nora bijgestaan door de ietwat stuntelig, maar trouwe metgezel Fontana (tevens held van de film!) en later komt er inderdaad een heuse Ninja Takada op de proppen. Hij is de zoon van de assistent van Reeves, die John heeft helpen ontsnappen, maar hierbij zelf helaas om het leven kwam.
De film gaat met horten en stoten vooruit en de oneliners vliegen je om de oren. Bijzondere figuren die me altijd zullen bijblijven zijn oa. de overduidelijke Pot! ik weet haar naam al niet meer en op IMdB kom ik ook niets tegen. De olijke Ray die samen met zijn maatje Luis een boot aan gort varen.

Meest memorable scene (voor mij):
Vliegtuigwrak gevonden, Nora zwemt er aan de achter kant in. Vliegtuig begint te zinken, maar plots kan Nora niet meer via de zelfde weg terug... Is ze nu werkelijk vergeten dat ze via de achter kant naar binnen is gekomen??? Goed, Fontana to the resque en snijdt wat door en haalt wat takjes weg... Nora zwemt er aan de voorzijde weer uit!!!
Einde is overigens ook eentje uit het boekje... met een simpele vuistslag (wederom Fontana) op iets dat voor een toetsenbord moet doorgaan gaat Dr Reeves niet naar...
...Ach je moet de film gewoon zelf kijken!

avatar van rep_robert

Je verrast jezelf og eens met wat je tegen komt op MGM. Het gezelschap is nog diverser dan the Wizard of Oz. Op voorhand zou je een ander voor gek verklaren wanneer je een gezelschap bij elkaar zet die bestaat uit een "Mandroid", een ninja, een moderne piraat, een vliegende robot en een kolonel.

Eliminators doet het gewoon allemaal. Vergezeld met een stupide plot -dat een kandidaat is voor meest vergezochte ooit- weet Eliminators je toch echt te verbazen. Het is zo slecht dat het leuk wordt en heb me uiteindelijk nog redelijk te vermaken. Daarnaast is Denise Crosby toch best wel een lekker jaren 80 vrouwtje

avatar van Aapje81

Aapje81

In mijn beleving is dit hersenloos vermaak op zijn best. Pakweg de eerste 10 minuten waren onthutsend zwak en daarna wordt het niet veel beter maar de film is dermate sympathiek dat het weer leuk wordt. Ik had nooit verwacht dat ik holbewoners, Romeinen, robots, Indiana Jones, de professor van Frankenstein en een ninja in een film zou zien en inderdaad Denise Crosby is aangenaam om naar te kijken.

Kortom de film kent op alle fronten meer dan voldoende zelfspot en dat maakt het alleen maar leuk. Camp zoals het hoort.

Boven gemiddeld.

avatar van Theunissen

Het werd me toch niet aangeraden om vandaag de weg op te gaan, dus heb ik maar eens een film opgezet en in dit geval dus deze slechte, maar zeker toch ook wel vermakelijke Actie / Sciencefiction film. Het is zo allemaal zo slecht, maar dan op een leuke manier, dat je inderdaad geen minuut (duurt ook maar iets van 90 minuten) wilt missen van deze belachelijk onzin en onzin is deze film zeker.

In dit verhaal draait het om een iemand (zijn naam wordt verder ook niet genoemd in het verhaal) die met zijn vliegtuigje neerstort in Mexico en daarbij gered wordt door een kwade wetenschapper met de naam Abbott Reeves (gespeeld door Roy Dotrice). Deze wetenschapper voert allerlei experimenten uit (o.a. reizen in de tijd) en ook op de neergestorte persoon, waarbij hij hem transformeert naar een zogenaamde Mandroid (half mens, half machine). Op een gegeven moment wilt de wetenschapper af van de Mandroid (gespeeld door Patrick Reynolds) en probeert de Mandroid samen met paar andere personen (zie filmposter), zoals wetenschapster Nora Hunter (gespeeld door Denise Crosby) en huurling/gids Harry Fontana (gespeeld door Andrew Prine), zijn schepper te stoppen voordat hij met zijn experimenten de wereldmacht (hij wilt namelijk de nieuwe Julius Caesar worden in het Romeinse rijk) grijpt.

Het typische jaren 80 onzin verhaal verhaal is gewoon lachwekkend slecht en fout (zoals het einde, waarop er op een toetsenbord wordt geslagen en waardoor opeens de kwade wetenschapper niet terecht komt in het Romeinse tijdperk, maar juist 435 miljoen jaar voor Christus) en dat geldt zeker voor de uitvoering van het verhaal. Maar omdat het allemaal zo slecht en fout is, werkt de film ook wel op de lachspieren en ben je zelfs benieuwd naar de afloop van het verhaal. De cast werkt ook in positieve zin mee zodat je blijft kijken, want die deden het eerlijk gezegd wel leuk. Hun dialogen zijn vaak lachwekkend slecht, maar soms ook wel grappig zoals het moment dat belagers in het water vallen (hun boot ontploft namelijk door een torpedo, afgeschoten door de Mandroid) en daarbij iemand bang is voor piranha's en dan vraagt of er echt piranha's in het water zitten en waarop dan iemand (een lelijke vrouw) zegt:

Nee, alleen bijtschildpadden

Ook is het wel grappig als huurling/gids (vanwege zijn boot die ze nodig hebben als transport) Harry Fontana het allemaal te gek voor woorden begint te vinden wat er allemaal om hem heen gebeurt en hij dan zegt:.

Het lijkt verdomme wel een stripboek. We hebben robots, holbewoners en Kung Fu

En Harry Fontana heeft eigenlijk ook wel gelijk, want het was ook wel allemaal te belachelijk voor woorden met de robots (zowel de Mandroid als nog de leuke kleine robot "Spot" van wetenschapster Nora Hunter, die wel wat wegheeft van een uil in drone vorm), holbewoners (wetenschapper Abbott Reeves heeft deze namelijk getransporteerd vanuit de tijd als een experiment) en Kung Fu (in dit geval Kuji, gespeeld door Conan Lee, die de zoon is van wetenschapper Takada en die zich tegen Abbott Reeves keert en daarbij ook de Mandroid helpt).

Het tempo in het verhaal is best hoog en gelukkig gebeurt (ook qua actie, die wel heel onnozel en flauw is) er ook wel genoeg, waardoor deze film zich mede nog wel lekker wegkeek. Visueel gezien stelt het allemaal weinig voor en de special effecten ogen goedkoop, maar gezien dat deze film gemaakt is halverwege de jaren 80, is dat eigenlijk ook wel normaal. Degene die visueel het meeste bijdraagt in dit verhaal is overigens de mooie Denise Crosby (bekend vanwege haar rol in de serie "Star Trek: The Next Generation (TV Series 1987–1994)") in de rol van technische wetenschapster Nora Hunter (de Mandroid gaat naar haar voor hulp). Van haar is ook wat bloot te zien en dat is het moment dat ze uit water (nadat ze in een vliegtuig wrak is geweest wat half in het water ligt) opstaat en je dan haar borstjes kan zien door haar natte shirt, die ze daarna ook nog uittrekt (daarbij zie je haar overigens wel van achteren).

Al met al een vermakelijke en onnozele jaren 80 Actie / Sciencefiction film om eens gezien te hebben en dat ondanks dat het allemaal slecht en fout is.

avatar van Theunissen

kalehein schreef:

Bijzondere figuren die me altijd zullen bijblijven: zijn o.a. de overduidelijke Pot! ik weet haar naam al niet meer en op IMDb kom ik ook niets tegen.

Die overduidelijke pot (lachwekkend toen ze begon te vechten in de bar en daarbij van iedereen won) "Bayou Betty " in het verhaal, werd gespeeld door Peggy Mannix. Ze staat ook gewoon op IMDb vermeld bij deze film.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Aardige jeugd-actiefilm. Het is allemaal erg braaf en speelt precies in op wat een klein ventje als ik vroeger cool vond: Ninja's, robots, tijdreizen, ontploffingen. De film heeft een vlot tempo en steekt leuk in elkaar. De effecten zijn goed verzorgd. In tegenstelling tot wat andere MM'ers vond ik het allemaal zo slecht nog niet. Het is een goedkopere film met een laag budget en het is gericht op jonge kijkers. Daarbinnen is dit een leuk samengeraapt zooitje met alle cliché's om er een gezellige tijd van te maken. Verwacht geen diepgang of extremen.

avatar van as

as

Redelijk leuke onzin uit de koker van Charles Band en zijn Empire films; met een (M)android, doorgedraaide wetenschappers, tijdreizen en godbetert, een ninja (?!). Het is allemaal vrij comic booky met veel nadruk op karikaturen en humor.

Regisseur Manoogian zou een jaar later voor Charles Band het sterkere Enemy Territory (1987) opnemen. Daarin zijn de gewelddadigheden een stuk sterker. Dat wordt hier wel een beetje gemist. Het had allemaal wel wat harder gemogen om het een overtreffende trap te geven. Nu is het een beetje middelmaat. Leuk voor zolang het duurt maar ook niet meer dan dat.

2,5*en

avatar van blurp194

blurp194

Best leuk voor wat het is - en vooral omdat het voor iedereen meer om de lol lijkt te gaan dan iets anders. En ook een aanschouwelijk bewijs dat je geen enorm budget hoeft te hebben om een film te maken. Niet dat het nou allemaal briljant is of zo, maar toch leuk om een keer te kijken. Al zijn de effecten natuurlijk wel hopeloos achterhaald - eigenlijk waren ze dat toen al. Maar daar gaat het dus ook niet om. Gewoon leuk vermaak, meer moet het ook niet zijn.