• 9.369.636 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Alison Murray

Met onder meer: Elliot Page, Beatrice Brown en August Diehl

Plot Mouth to Mouth

"Close your eyes and picture the perfect world."

De 15-jarige Sherry is van huis weggelopen. In Berlijn ontmoet ze Spark, een groepering die dakloze jongeren rekruteert en hen helpt van de drugs af te raken. Het is een hechte groep en van de leden wordt doorzettingsvermogen en betrokkenheid verwacht. Ellen laat zich bij gebrek aan mogelijkheden meeslepen, vooral omdat ze gecharmeerd is door één van de aanvoerders. Het internationale clubje belandt in Spanje, waar de moeder van Ellen haar dochter komt oppikken. Onder de indruk van Sparks doelstellingen, besluit ze zich ook bij de kliek aan te sluiten, al is de manier van werken nogal onorthodox. Maar Ellen begint net te beseffen dat de leider Harry een nogal manipulatieve en achterbakse man is.

avatar van Webby

Webby

Iemand enig idee, komt ie hier nog ergens te zien op groot doek??

avatar van Schildpad.

Schildpad.

Opvallend dat er nog geen reacties zijn bij deze film. Ik vond het verhaal erg interessant en aangrijpend, al waren de verwikkelingen niet altijd even realistisch.
De moeder voegt zich bijvoorbeeld wel erg makkelijk bij de groep en dat ze aan het einde van de film ook kiest voor de groep, vond ik moeilijk te geloven. Verder dacht ik dat Ellen Page de enige in de film was met een Amerikaans accent, terwijl het zich (gedeeltelijk) afspeelt in de UK. Klein minpuntje dus.

avatar van The_Game

The_Game

Mooie film, dat grotendeels gedragen word door, de fantastische, Ellen Page. De film zelf is niet in Nederland uitgekomen meen in, zelf heb ik hem kunnen vinden op cdwow.com. Dit voor maar 3 euro toen.

Vermakelijk begin, boeiend tussenstuk en een geweldig mooi eind.

avatar van ExToR

ExToR

ben al een tijd lang op zoek naar deze film, weet iemand waar ik deze kan kopen? (het liefst een site waar ik hem betaal en vervolgens kan downloaden)?

avatar van ExToR

ExToR

Inmiddels gevonden en bekeken. Was eigenlijk een betere film dan ik had verwacht. Leek me een low budget film, maar eigenlijk heb ik daar geen moment last van gehad. Het verhaal was redelijk goed, maar er gebeurde niet erg veel gedurende het verhaal. Erg leuk om te zien hoe de vriendschappen en spanningen in de groep steeds veranderen. Ook een erg mooi einde.

Echt een leuke, sterke film, hoewel in het verhaal eigenlijk weinig gebeurd.

Deze film bevat een van de mooiste muziek-beeld combinaties die ik al ben tegengekomen

avatar van gauke

gauke

Films over thuisloze, zwervende jongeren in combinatie met zij die niet weten waar je thuishoort, kom je niet vaak tegen. Deze productie laat de donkere kant van het hippy ideaal zien. Een, op het oog, doelloos verhaal, met fascistische elementen, dat ook nog eens (opzettelijk) ongeorganiseerd overkomt. Het kost op deze manier moeite om de motieven en achtergronden van de verschillende personages te doorgronden. De kern van het verhaal is: "erbij horen" en het houdt je in de greep. De cast acteert geweldig.

avatar van Fransman

Fransman

Soort roadmovie van een groep dropouts die een community hebben gevormd en met een busje door Europa zwerven en voornamelijk methadon en bier drinken. Het moreel niveau van de groep blijkt uit hoe ze omspringen met de dood van het meereizende jongetje: gewoon langs de kant van de weg laten liggen. Gaat verder nergens over en nog lelijk gefilmd ook. Waarom deze film hier zo hoog scoort en nota bene door gauke, die ik hoog schat, gewaardeerd wordt is me een raadsel.

avatar van gauke

gauke

Ik weet het niet meer Fransman. Kan me de film niet meer herinneren. Wel een veeg teken...... ?

avatar van Fransman

Fransman

Kan ik me voorstellen gauke, na zes jaar. Leuk wat van je te horen. No hard feelings...