• 9.376.798 stemmen

Archangel (2005)

Thriller / Mystery | 116 minuten / 131 minuten (dvd)

Genre: Thriller / Mystery

Speelduur: 116 minuten / 131 minuten (dvd)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jon Jones

Met onder meer: Daniel Craig, Yekaterina Rednikova en Gabriel Macht

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Archangel

"Stalin ruled with an iron fist.....But his death was only the beginning"

Het leven van de Britse professor Fluke Kelso, werkzaam in Rusland, krijgt een vreemde wending na een ontmoeting met één van de voormalige bodyguards van Stalin. Eén van 's werelds best bewaarde geheimen omtrent de nalatenschap van één van de meest gevreesde dictators ontsluiert zich.

Prof. Fluke Kelso

Vladimir Mamantov

R.J. O'Brian

avatar van demonski

demonski

wanner komt deze uit in de bios of gaat hij rechtstreeks op dvd??

avatar van kimz

kimz

vermakelijke film met een origineel plot, jammer alleen dat het einde een beetje afgerafeld is.

avatar van djelle

djelle

demonski schreef:

wanner komt deze uit in de bios of gaat hij rechtstreeks op dvd??

Ik denk dat deze straight-to-video is.

avatar van Leno

Leno

Geproduceerd en uitgezonden door de BBC, 19 maart jongstleden. Zal wel op DVD verschijnen binnenkort gezien het feit dat de hoofdrolspeler binnenkort als James bond te zien is.

avatar van Fiend

Fiend

Goede spannende thriller, alleen jammer van het plotselinge einde.

Toch nog 4*

avatar van N&N

N&N

Fiend schreef:

Goede spannende thriller, alleen jammer van het plotselinge einde.

helemaal mee eens, maar 3*

avatar van De GeuS

De GeuS

De film begint een beetje slapjes en doet goedkoop aan. Gelukkig komt de aart en spanning er in het tweede gedeelte van de film goed. Het einde is inderdaad abrupt, maar stoorde maar daar niet aan. Geen idee hoe ze anders hadden moeten verfilmen.

Dikke 3*

avatar van FORZA7777

FORZA7777

Deze film stikt van de toevalligheden en zit ongeloofwaardig in elkaar.

avatar van swankel

swankel

wel vermakelijk

avatar van dionj

dionj

Goede miniserie, geweldig geacteerd met name door craig deel 1 iets minder spannend, deel 2 des te meer.

avatar van beaster1256

beaster1256

goeie mini serie met een goeie daniel craig , alleen is het eerste deel zeer goed en met het tweede deel valt het wat in elkaar , maar toch beter dan het gemiddelde , het einde is wel verschrikkelijk ongeloofwaardig.

avatar van offermans

offermans

Aardig gespeeld. Mooie filmomgeving. Einde afgerafeld. Einde is de grootste min.

avatar van tjp1994

tjp1994

Mooi verhaal en zeer trouw aan het verhaal van Robert Harris . exact zoals ik het me had voorgesteld in het boek. Leuk om Daniel Craig te zijn in een niet Bond rol

avatar van kleez

kleez

hele tijd geleden een keer gehuurd op DVD, en vond het echt

een TOPfilm!!

Zit nog goed in mn geheugen, 4*

avatar van otherfool

otherfool

Mja, voortkabbelend filmpje dat nergens *echt* spannend of intens wordt. Craig doet het wel aardig inderdaad...

Tussendoortje: 2*.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

offermans schreef:

Mee eens, toch was de film wel een 3,5 waard.

avatar van Struan

Struan

Best aardige film.

Deed me een beetje denken aan The boys from Brazil,.

avatar van Hankster

Hankster

tjp1994 schreef:

Leuk om Daniel Craig te zijn in een niet Bond rol

Ja, want die speelt hij al zo lang

avatar van Sjaako

Sjaako

Best leuk om eens te zien. inderdaad een abrupt einde, maar wat zou er nog meer te vertellen zijn?

Goed voor een avondje vermaak!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

belachelijk plotseling einde, waardoor ie niet verder dan 3* komt voor mij.. ook de spanning viel wat tegen, alleen het verhaal was wel aardig.

avatar van TerryA

TerryA

Goldenskull schreef:

belachelijk plotseling einde, ... alleen het verhaal was wel aardig.

komt denk ik omdat het een verfilming is van een boek uit eind jaren 90 van Robert Harris (die ook Fatherland had geschreven dat later film werd met Rutger Hauer) - allerbij "what if" scenarios waarbij beide boeken bestsellers werden maar op film vallen ze allerbij tegen. Met Archangel leest de hele boek met spanning naar die abrupte end scene en dat lukt erg goed - ik kan begrijpen dat een film versie dat minder kan pakken!

Toch een meer dan redelijk film en best vermakelijk.

7 uit 10 van mij

avatar van Rosicky

Rosicky

Appart verhaal, en dat beviel me wel. Het einde was inderdaad wat abrupt, en ik had ook liever een ander einde gezien. Al met al is het allemaal nog wel heel redelijk. 3,5*

avatar van riivas

riivas

Heerlijk dit! Niet de hele film gezien, dus ik zal me van stemmen onthouden.

Maar de goed lopende dialogen én het boeiende acteerwerk trokken wel onmiddelijk mijn aandacht. Hoe origineel het verhaal verhaal ook zijn moge; het is natuurlijk vrij bizar en bij vlagen dan ook ongeloofwaardig (maar ik zou haast zeggen: zoals het een goede actiefilm betaamt ).

Ik vind het een aanrader. Ook voor mezelf, mocht 'ie nog een keertje uitgezonden worden.

avatar van 2impulse

2impulse

Heb hem gisteren op tv gezien, vanaf het begin vond ik hem spannend. Goede film, aanrader! Ik ga hem ook op dvd kopen.

avatar van Rogyros

Rogyros

Rosicky schreef:

Juist dat abrupte einde was juist erg goed. Het maakt de film helemaal af. Interessante film, interessante wendingen en goed geacteerd van Craig.

avatar van Frank Blous

Frank Blous

Mooie acties, goed camerawerk, Craig in zijn onderkoeldheid is een fijne acteur om naar te kijken, mooie Jekaterina Rednikova (wat een stuk!), de sfeer van Moskou en het Russische platteland prima in beeld gebracht (iets wat je als niet-kijker van Russische speelfilms niet gauw zult zien) en daarnaast enkele historische wetenswaardigheden. Ik vond "Archangel" de moeite waard. Ik heb hem in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 februari op het ZDF gezien en zal hem vanwege de Duitse synchronisatie zeker nog een keer op een Nederlands of Brits kanaal gaan bekijken.

avatar van dirkmoras

dirkmoras

Deed me inderdaad ook erg denken aan The boys from Brasil, aardige film.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

We waren erg benieuwd toen we hoorden dat Craig de Bond ging spelen dus wilden we ook iets van hem zien.

Deze lange film leek mij wel wat. Twee uur kan ik altijd wel volhouden. Maar met deze film had ik moeite. Er zaten een paar spannende momenten in. Het einde was inderdaad wel vreemd en ik hou daar niet zo van. Het verhaal trok me wel aan en Craig speelde het ook wel goed. 2,5.

avatar van 606

Zeer leuke en spannende film met een prima sfeer.

Acteurs zijn goed in hun rol.

Verhaal is interessant en wordt goed uitgewerkt.

3,5 ster

avatar van mà'àèç§