• 9.372.714 stemmen

Geregisseerd door: Herbert B. Fredersdorf

Met onder meer: Freddy Quinn, Marianne Hold en Rudolf Lenz

Gesproken taal: Duits

Plot Heimatlos

Barbara (Marianne Hold) leert op een volkfeest de charmante Conny (Peter Weck) kennen. Zij staat echter op punt om te trouwen met Franz (Rudolf Lenz), de eigenaar van een houtzagerij. Conny doet nogal opdringerig en begeleidt Barbara ongevraagd naar München. Franz reist hen achterna en denkt er het zijne van, waarna de misverstanden zich opstapelen.

avatar van Dk2008

Dk2008

Heimat ......los. Ik heb er toch met een tevreden gevoel naar gekeken. Lijkt me niet echt een film voor de Freddy-fans. Ook niet echt een film van hier hebben we een heimatfilm, een romantische film, een drama-film, of een met veel muziek. Eerder van alles een beetje. Waarschijnlijk snel in elkaar gezet om te profiteren van Freddy's populariteit. Ik geef ze geen ongelijk, dat deden ze toen met diverse artiesten en nou nog.

Dun verhaal maar het acteerwerk is toch heel behoorlijk. Glamourachtig van opzet maar ook weer heel gewoontjes en realistisch. Mooie opnames erbij van het landschap, oude auto's, etc. Ik vind die "Duitse romantische drama's" uit die tijd inhoudelijk toch wat beter in elkaar zitten dan die komische, met tot vervelens toe flauwe grappen. De liedjes van Freddy gingen trouwens ook, kortom een luchtig "romantische" film die me is meegevallen. 3.0, maar een krappe 4.0 kan ook.

avatar van stinissen

Smal verhaal maar wel lekkere feelgoodmovie met een uitstekende Quinn en een mooie Marianne Hold.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dinsdag 27 september 2011, ARD (Duitsland 1) 10.25-12.00

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Dk2008 schreef:

Dun verhaal maar het acteerwerk is toch heel behoorlijk. Glamourachtig van opzet maar ook weer heel gewoontjes en realistisch. Mooie opnames erbij van het landschap, oude auto's, etc. De liedjes van Freddy gingen trouwens ook, kortom een luchtig "romantische" film die me is meegevallen. 3.0, maar een krappe 4.0 kan ook.

Ik heb deze film in het begin van de avond gezien vanuit mijn collectie. Freddy Quinn had ook niet echt de hoofdrol in dit aardig romantisch drama. De versie die ik heb was qua beeld en kleuren helaas wat flets. Deze is destijds van de tv opgenomen. Maar de (berg) landschappen en bergdorpen zijn schitterend om naar te kijken. Een 3.5 voor deze prima film