• 9.371.495 stemmen

Geregisseerd door: Huo Jianqi

Met onder meer: Pan Yueming

Gesproken taal: Duits en Mandarijn

Plot Sheng Huo Xiu

De gescheiden dertiger Shuangyang heeft een eigen gaarkeuken op de nachtmarkt van Shanghai. Buiten haar werk moet de vrouw ook nog de vele problemen van haar familie tot een goed einde zien te brengen. Daarbij moet de aantrekkelijke vrouw ook nog de gevolgen van culturele revolutie zien te verwerken. Huwelijkskandidaten zijn er niet omdat mannen Shuangyang over het algemeen veel te zelfstandig en vrijgevochten vinden en zelfs bang zijn voor haar. Ook op het gebied van relaties zal Shuangyang zelf actie moeten ondernemen.

Lai Shuangyang

Suozhang's son

Shuangyang's father

avatar van kiriyama

kiriyama

Beetje een saaie filmpje dit.

De film probeert veel gevoel voor z'n hoofdpersoon neer te zetten maar faalt hier jammerlijk in. Op geen enkel moment voelde ik me ook maar een beetje met haar verbonden. Daardoor kon het verhaal me ook een beetje gestolen worden.

Qua cinematografie, soundtrack of andere technische aspecten was de film ook erg matig, de belichting was zelfs ronduit slecht. Erg sfeervol is de film ook niet. Al om al niet echt slecht maar ook zeker niet goed te noemen.

Kleine 2.5*

avatar van smoesje

smoesje

Mooie film over een moderne Chinese vrouw die voor iedereen in haar omgeving wil zorgen, maar zichzelf lijkt te hebben vergeten.

Baggerman

Somber treurspel, waar ik erg van heb genoten. De film geeft sowieso een mooi kijkje in het dagelijks leven in Shanghai.

Ik vond alleen de uitbarsting van de stereotiep valse schoonzus een beetje over the top.

De belichting vond ik juist wel apart. De film is vaak zeer donker, waardoor het voor mij juist wèl een apart sfeertje krijgt!

De hoofdpersoon pakt niet altijd even sympathiek dingen in haar leven aan, waardoor haar karakter diepte krijgt. Ze is niet zomaar 'goed', maar echt een mens die fouten maakt en daar dan af en toe ook voor moet boeten.

Gelukkig biedt de film in de laatste scène nog een sprankje hoop voor de hoofdpersoon.....

Nog helemaal vergeten:

Omdat ik net van de week in een restaurant heb lopen klooien met die eetsstokjes moest ik wel lachen om die scène waarin Shuangyuang en Ah Mei in een chique restaurant lunchen en waar Ah Mei stuntelig voor het eerst met mes en vork probeert te eten!

avatar van nightbreed

nightbreed

De eerste 60 minuten van deze film vond ik nogal saai en ik wou de film al na 20 minuten stoppen, ik kreeg maar geen gevoel voor de spelers.

Ben ik blij dat ik ff door die zure appel heb gebeten want de laatste 40 minuten vond ik erg boeiend en sterk.

De hoofdrolspeelster is trouwens een bloedmooi poppetje die me met haar lach wist te betoveren (ok, ik geef het toe, ook zonder lach).

Het acteerniveau is erg hoog, er wordt lekker naturel geacteerd.

De regie is erg mooi met af en toe van die mooie treurige shots.

Al met al toch stiekem een erg goede film.

Fijn filmpje dat om één of andere onbegrijpbare reden een lokale release heeft gekregen.

Verder een typisch Chinees filmpje. Mooie setting, vind ik ook steeds veel sfeer uitdragen, die half geïndustrializeerde Chinese steden. Ook het nachtmarktje is sfeervol.

Verder zo'n typisch filmpje waar een persoon centraal staat en de film bestaat uit wat dagelijke beslommeringen en wat doortastendere problemen. Sterk geacteerd, visueel sterk en meer hoeft het ook niet te zijn.

Prachtig eindshot nog, geen wereldschokkende cinema maar een pareltje voor de fans.

4.0* en een uitgebreide review

Onderhond schreef:

Inderdaad! Wat de selectieredenen zijn om bepaalde Aziatische (drama) films wel of niet in de lage landen uit te brengen is mij werkelijk een raadsel! Hetzelfde label heeft volgens mij ook 'The Story of Qui Ju' uitgebracht. Waarom die en niet Shanghai Triad? Of 'Raise the Red Lantern'?

Enfin, mooie (mysterieus ogende) dame trouwens, de hoofdpersoon!

avatar van trebremmit

trebremmit

Erg sfeervol drama, visueel bijzonder mooi, vooral die shots uit de kabelbaan en op de markt.

Inhoudelijk mischien niet altijd even sterk, af en toe iets te oninteressante beslommeringen van de karakters, maar zeker de moeite waard om nog een keer te bekijken en dan mischien wel een kans op verhoging.

Opvallend dat deze film niet bekender is, dat verdient het toch zeker.

avatar van BBarbie

BBarbie

Sfeervolle film over een zorgzame, vriendelijke vrouw, die voortdurend voor iedereen klaarstaat maar zichzelf een beetje voorbijloopt in haar zoektocht naar genegenheid. Over het geheel bezien eigenlijk een tragische film, die je toch met een goed gevoel achterlaat dankzij de aangrijpende slotscène. De vertolking van de uitermate charmante Hong Tao is zonder meer subliem. De film heeft mij echt geraakt.

P.S. Nooit geweten dat er zoiets bestond als een “nachtmarkt”.