• 9.370.349 stemmen

Knokken voor Twee (1982)

Familie / Drama | 106 minuten

Genre: Familie / Drama

Alternatieve titel: Three's a Crowd?

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Karst van der Meulen

Met onder meer: Peter Bos, Michael Walma van der Molen en Harro Coppens

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 16 december 1982

Plot Knokken voor Twee

De 12-jarige Freddie loopt weg van huis omdat hij denkt de reden te zijn van de vele echtelijke ruzies. Hij duikt onder in een clubhuis van kinderen van gescheiden ouders. Het clubhuis moet worden afgebroken en de kinderen gaan op zoek naar een nieuw onderdak. Ze roepen daarbij de hulp in van de poppenspeler Walter. Helaas komt hij in eerste instantie met onhaalbare suggesties voor een nieuw clubhuis. Op aanraden van een feministische moeder worden zelfs acties bij de gemeente ondernomen.

by_the_way

Verschrikkkelijke poster, dit was ook zijn slechtste film in Nederland.

avatar van Quido

Quido

by_the_way schreef:

dit was ook zijn slechtste film in Nederland.

Heb je hem gezien dan ?

by_the_way

Het gaat hier niet om mijn mening hoor. Karst van der Meulen heeft dit zelf gezegd in een persbericht.

avatar van Quido

Quido

Dat zou hij nooit over een van zijn films zeggen. Heb je een bron?

Wat hij wel gezegd heeft over deze film (en misschien ben je daarmee in de war) is dat deze het slechtst bezocht en beoordeeld werd van al zijn films in Nederland, terwijl hij in het buitenland juist wel goed ontvangen werd.

Ja dat laatste is het. Stond op de site Zevensprong.net

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Komt deze nog op dvd uit binnenkort? Vorig jaar kwamen er 3 films van Karst van der Meulen uit, tijd voor de rest

avatar van Quentin

Quentin

Nee, nog niets over bekend.

avatar van robertus65

robertus65

Niet erg bijzonder allemaal, een hoop drukte om een clubhuis. Zoals zo vaak in kinderfilms zijn de gastrollen interessanter, bv. Conny Vandenbos.

avatar van Zinema

Een ietwat mindere jeugdfilm van Karst van der Meulen. Onevenwichtig met name door de niet altijd even sterke acteerprestaties. Gemiddeld.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima jeugdfilm die lekker wegkijkt, jaren terug ook ooit eens gezien.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Leuk tijdsbeeld en best een relevant verhaal, maar erg langdradig en de kinderen acteren niet heel erg goed.

avatar van Bigjerry

Bigjerry

Leuke film, zeker door het tijdsbeeld. En verrassende gastrollen, zoals die van Conny Vandenbos.

avatar van Quentin

Quentin

TV-versie staat nu integraal (en legaal) op YouTube: Knokken Voor Twee - Aflevering 1 - YouTube.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

In 1980 maakte Karst van der Meulen De Bende van Hiernaast, in 1982 werd De Zevensprong op tv uitgezonden. Tussendoor maakte Van der Meulen nog de film Knokken voor Twee en zo voelt het ook een beetje, als een tussendoortje. Kinderen van 10, 11, 12 jaar oud die dingen zeggen als 'klootzak', 'zeikerd' of 'Dat maakt toch geen flikker uit.' Een meisje dat een handstand doet en dan zegt: 'Ik voel me zo high.. ' Op YouTube gezien; kwaliteit was heel slecht.

avatar van clubsport

clubsport

qua tijdsbeeld een feest der herkenning ( ik was toen zelf 14) wat de film zelf betreft geen topper maar zeker ook niet echt slecht , de nostalgie maakt voor mij echter veel goed .

Bovenal vond ik het thema gescheiden ouders en hoe het effect heeft op de kinderen op zich redelijk aardig uitgewerkt .