• 9.370.349 stemmen

Viens chez Moi, J'habite chez une Copine (1981)

Komedie | 90 minuten

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 30 juni 1983

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Viens chez Moi, J'habite chez une Copine

Daniel (Bernard Giraudeau) en Françoise (Thérèse Liotard) zijn een heftig verliefd stel die net samen wonen. De ontslagen en dakloze vriend Guy (Michel Blanc) staat op een dag voor hun deur. Hij vraagt of hij tijdelijk bij hun kan wonen, en Daniel en Françoise vinden dat prima. De goed bedoelende maar aartsluie fantast Guy zet hun huis en leven op stelten.

Adrienne

Catherine, la fille du 13°

La concierge de Cécile

avatar van Movsin

Movsin

Michel Blanc schittert in zijn rol van gedreven deugniet, plantrekker, profiteur en niet vies van vrouwelijk in een geslaagde, grappige Franse komedie die ge in een adem uitkijkt omdat zij zo vlot, charmant en herkenbaar is.

Michel Blanc speelde in vele films een kleine bijrol, maar bijt hier toch onweerstaanbaar de spits af.

Drijft zijn nietige gestalte hem vaak in specifieke rollen, hij mag toch bij de bijzondere Franse filmtalenten worden gerekend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Sympathieke en wat ondeugende, maar ook flauwe komedie over een profiteur (Guy) die, nadat hij zijn ontslag krijgt, intrekt bij een vriend (Daniel) van hem en diens vriendin. Het duurt niet lang voor hij Daniels dagelijks bestaan in de war gooit. Ik ben wat minder een fan van Michel Blanc, die in zijn "Troupe du Splendid" periode altijd de rol van geile loosers op zich nam in films zoals Les Bronzés. Geef mij maar De Funès of Pierre Richard in de plaats. Kijkt wel weg dankzij de chemie Blanc en Giraudeau, maar erg speciaal is het allemaal niet.

avatar van 93.9

93.9

Eigenlijk niet echt geslaagde Franse komedie.

Blanc is op zich een aardig acteur, maar natuurlijk in de schaduw van een Funes.