• 9.370.356 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Filipijnen

Geregisseerd door: Newt Arnold

Met onder meer: Robert Winston en Yvonne Nielson

Plot Blood Thirst

In het donkere nachtleven van Manilla worden mooie vrouwen brutaal vermoord. Allen worden ze gevonden met diepe inkervingen in de onderarmen en compleet leeggebloed. Adam Rourke, een expert in seks misdaden wordt erbij gehaald om de moordenaar te vatten. Rourke gaat undercover als journalist om een onderzoek te beginnen in de nachtclub waar het laatste slachtoffer werkte. Daar ontmoet hij een exotische blondine die met de moorden te maken heeft.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Ik heb zo lichtelijk de indruk dat deze film al een jaartje of 10 op de plank lag voordat ie in 1971 gereleased werd....het zwart/wit zou nog een budgetkwestie kunnen zijn, maar qua kleding lijkt me dit ook meer 1961 te zijn.
Verhaaltje is redelijk okay, acteerwerk wat houterig en de uitwerking wat simpel.
Toch redelijk genietbaar wegens vlot tempo, een paar bizarre scenes en een redelijk bizar monster.
Azteken-vloek is ook niet het eerste waar je aan denkt bij de Filipijnen.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

We hebben het opgezocht: Film werd geschoten in 1965!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ok ik heb nog een hoop slashertitels op schijf staan die ik gevonden heb via de grindhouse database. Ik dacht laat ik meteen de oudste titel er uit nemen. Dat bleek deze film te zijn uit 1971. Maar eigenlijk is de film uit 1965 en dat ziet er ook plausibel uit gezien de zwart-wit cinematografie. Ik zou zelfs denken dat het eerder jaren 50 is vanwege het houterige acteerwerk, de lachwekkende make-up van he monster (een hoofd van uitgelopen kaarsenvet) en het laat qua horror flink te wensen over. Het ontvouwt zich als een detective met een nogal irritant hoofdpersonage die een mislukte imitatie lijkt van James Bond. Ondanks de korte speelduur sleept het vanwege traagheid, saaiheid en gebeurt er weinig boeiends. Enkele mooie vrouwen zijn niet voldoende om deze van de minimumscore te behoeden.