• 9.373.531 stemmen

Met onder meer: Daniel Mesguich, Gabrielle Lazure en Cyrielle Clair

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 1 maart 1984

Plot La Belle Captive

Walter krijgt van zijn bazin, Sara, de dringende opdracht om een brief te bezorgen bij Henri de Corinthe. Onderweg treft hij een mooie vrouw aan, die vastgebonden ligt langs de weg. Hij neemt haar mee naar een dorp om een dokter voor haar te vinden. Eenmaal daar, wordt hij samen met haar opgesloten in een kamer. De volgende ochtend blijkt de vrouw te zijn verdwenen, blijkt het dorp verlaten en komt er bloed uit zijn nek...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van The Eye

The Eye

Leuk gebruik van de thema's van meestersurrealist René Magritte, jammer dat de film mij moeilijk blijft boeien, waardoor het een vermoeiende zit werd.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Komt 20 jan. 2015 op Blu-ray: Link.

avatar van wibro

wibro

Al weer de zevende film die ik van Robbe-Grillet gezien heb en tevens ook verreweg zijn minste. Deze film wist mij gewoon niet te boeien. Het stelde op visueel vlak ook zo weinig voor. Ik miste die mooie erotische scènes zoals in "L'Éden et Après (1970)", voor mij nog altijd zijn mooiste film. De dansscène in het begin was best mooi, dat wel. Die deed mij onmiddellijk denken aan een soortgelijke dansscène in "L'Année Dernière à Marienbad (1961)", een film weliswaar geregisseerd door Alain Resnais maar naar een scenario van Robbe-Grillet.

Een teleurstellende film dus dit "La Belle Captive". De volgende en tevens laatste film van deze regisseur die op mijn programma staat is "Gradiva", een film waarvan ik gezien het lage gemiddelde toch niet zo veel van verwacht.

avatar van Malick

Malick

Als je als regisseur nog niet eens in staat bent om het MAGNUM OPUS van Richard Wagner een beetje fatsoenlijk in je film te plaatsen dan behoor je gewoon tot de meest waardeloze regisseurs in de wereld ...