• 9.249.310 stemmen

Geregisseerd door: Cornel Wilde

Met onder meer: Nigel Davenport, Jean Wallace en John Hamill

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot No Blade of Grass

"The creeping terror drifted towards them stamping out all civilization in its eerie path!"

Als er een gevaarlijk virus uitbreekt verandert de wereld in een anarchistische en chaotische plek. Architect John Custance en zijn familie maken de tocht van Londen naar het platteland (in het noorden van Engeland) waar de broer van John een boerderij heeft. Hier hopen ze voedsel en een veilige plek om te wonen te vinden. Onderweg komen ze vijandige soldaten en motorbendes tegen, maar ook mensen die zich bij hen aansluiten.

logo tmdbimage

Police Constable

Mr. Beaseley

T.V. Interviewer

avatar van Wouter

Begint als een rip off van Panic in the Year Zero met wat vreemde verteltechnieken. rare montagetrucs die men toen hip vond. maar uiteindelijk valt er toch wel wat te halen bij deze rare film. Hier en daar hele aardige scenes.

avatar van Biosguru

Biosguru

Exploitation met een mileubewust randje / thema. Maffe combinatie. Vooral het gemak waarmee normale mensen opeens geweld gaan gebruiken is op zijn minst dubieus te noemen.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Die eerste zin....

brucecampbell schreef:

Die eerste zin....

Beter in het vervolg een correctie indienen...

avatar van wendyvortex

wendyvortex

La la la daar komt Roger Whittaker ons al toezingen ... ja de jaren zeventig zijn begonnen en al 2 jaar voor het rapport van de Club van Rome wisten we het, we zijn bezig onze planeet onleefbaar te maken. Hier worden we ook nog getroffen door een virus dat het voorzien heeft op de planten, met als gevolg massale hongersnood wereldwijd en nadat Azië eraan is is ook de UK aan de beurt en valt binnen enkele dagen ieder restje beschaving weg. Soortgelijke films zagen we inmiddels vaker, vaak ook beter. Enkele goede scènes, maar ook vreemde flashforwards en flashbacks. Blijft altijd aardig dit soort films, dit is een hele vroege versie van Soylent Green, The Road, The Day after Tomorrow, Mad Max, maar dan op het Engelse platteland. Ook nog met rolletje voor Miss Brahms uit Are You Being Served?