• 9.372.354 stemmen

Geregisseerd door: Herman Yau

Met onder meer: Simon Yam, Irene Wan en Alfred Cheung

Gesproken taal: Kantonees

Plot Jing Bian

"Kidnapping can be a dangerous affair"

Er wordt een naakte vrouw aangetroffen die blijkbaar zelfmoord heeft gepleegd. Haar man neemt wraak op een rijke zakenman die hij ervan verdenkt een affaire gehad te hebben met zijn vrouw. Hij doet dit door de zakenman zijn maîtresse te ontvoeren. De zaken worden echter gecompliceerd als de kidnapper en de gijzelaarster zelf een affaire beginnen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ouwe Yau.

Doet redelijk Amerikaans aan, dit filmpje. Soort van thrillertje waarbij geschemed wordt om een rijke man te ontdoen van zijn fortuin. Een matig in elkaar geknutselde kidnapping, wat lakse politie en een paar twistjes om het zogenaamd verrassend te houden.

Maar echt werken doet het niet, daarvoor is het allemaal véél te braaf en generisch. Echt bandwerk dit, waarbij Yau zelfs amper moeite lijkt te doen om wat van de film te maken. Enkel de soundtrack is nog enigszins opvallend, maar goed zou ik het nu ook weer niet will noemen.

Vooral voor mensen die graag zoveel mogelijk Herman Yau films gezien willen hebben. Ondertussen ben ik zelf toch al een heel eind opgeschoten, al is MM zelf zeker nog niet volledig wat Yau's oeuvre betreft. Dit is in ieder geval een duidelijk mindere film van hem.