• 9.372.320 stemmen

Met onder meer: Jacqueline Lovell, Jonathan Norman en Nanette Bianchi

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Killer Eye

"Terror Vision"

Een experiment van een gekke geleerde loopt compleet uit de hand. Het oog van een dode dakloze man krijgt een eigen wil en verandert in een meedogenloze moordmachine, met een voorkeur voor jonge vrouwen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van horrorjp

horrorjp

Het zelfde plaatje als The Headless eyes..

Ik vind het wel een mooie poster. Weet iemand hier meer van ??

The Headless Eyes (1971)

avatar van Halcyon

Halcyon

Een filmpje van pulpicoon David Decoteau, al staat hij in de credits vermeld onder zijn alter ego Richard Chasen. Het zal niet verbazen dat hij met dit werkje zijn reputatie weer alle eer aan doet. Killer Eye is een cocktail van fantasierijke horror, gratuit naakt en een flinke dosis stompzinnige personages en dialogen. Horror met een vette knipoog dus (pun intended).

Uiteraard moet je dit soort films niet om hun filmtechnische kwaliteiten zien. Hoewel het uitgangspunt veelbelovend klinkt en van veel verbeelding getuigt, is de uitwerking meer dan ondermaats. Maar positief is wel het feit dat alle pretenties ontbreken. Killer Eye is puur voor het plezier ingeblikt en dat straalt de film ook uit. Met name de personages doen erg hun best om het gebrek aan ernst te onderstrepen (die twee vrienden die de hele film in boxershort en witte sokken door de film lopen zijn echt hilarisch).

Niet onlogisch dat deze film nog geen stemmen heeft en het op IMDb met een gemiddelde van 2 moet doen, maar ik ben er van overtuigd dat voor dit soort pulp een markt bestaat. Er is slechts een vereiste: neem dit niet serieus.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

David Decoteau is een meester als het gaat om foute, barslechte en tegelijkertijd hilarische pulp. Het perfecte voorbeeld? Zonder twijfel deze krankzinnige The Killer Eye. Want hoeveel films zijn er nu waarin een nieuwsgierige gemuteerde oogbol een kijkje neemt in het leven van een jonge geleerde B-versie van Matthew McConaughey en zijn seksueel verwaarloosde vrouw, die haar tijd graag doorbrengt bij een stel halfnaakte dopeheads met witte sportsokken? En dan hebben we het nog niet gehad over die jonge, nichterige zwerver, die het vreemde experiment mag ondergaan en het maffe hulpje, met de naam Creepy Bill, die misschien het best te omschrijven is als een B-film versie van Johnny Depp en Brad Pitt op hun idiootst.

The Killer Eye is pulp met een hoofdletter G. Zo bizar belachelijk dat het gewoon leuk is om te zien. De film oogt alsof het begin jaren '80 gemaakt is, compleet met lachwekkende slowmotion- liefdesscènes en hele crappy video-effecten. Het is enkel jammer dat het 'moordende oog' uit de titel verrekt weinig te doen krijgt, meer dan observeren en wat bliksemschichten rondvuren doet ie niet. Een flinke dosis gore had de film een hele hoop goeds gedaan, naar wij dachten. Want ondanks dat de film, onder het kaliber 'zo slecht dat het leuk is', best weet te vermaken, er had nog wel meer ingezeten. Hoewel niet Decoteau's leukste, elke pulpliefhebber zal zich met The Killer Eye vast en zeker wel ergens mee weten te amuseren.

Vooruit, 2 sterren voor het vermaak.

horrorjp schreef:

Het zelfde plaatje als The Headless eyes..

Ik vind het wel een mooie poster. Weet iemand hier meer van ??

The Headless Eyes (1971)

Ze hebben het plaatje geleend, maar verder is er geen verband.

The cover artwork was later modified for The Killer Eye, an otherwise unrelated film.

Wikipedia

avatar van Shadowed

Shadowed

Vermoeiende horrorfilm over een boosaardig oog dat de personages allerlei handelingen laat uitvoeren tegen hun wil in, al blijft zelfs dat voor een lange tijd onduidelijk door de volstrekt chaotische afwerking vanuit regisseur David DeCoteau. The Killer Eye gaat werkelijk helemaal nergens over, waardoor de makers hun personages daarom maar in het rond laten neuken en daar de meeste opvulling mee hopen te doen. De film kent goedkope decors, lelijke effecten, is barslecht geacteerd en totaal oninteressant om te volgen. Het duurt allemaal niet eens zo gek lang, maar toch heeft het geheel als een zit van 120 minuten aangevoeld. Enkel en alleen voor de liefhebbers van dit soort trashy griezelwerk.